Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Όλα έτοιμα από πλευράς Δήμου Ιωαννιτών στα σχολικά κτίρια για το αυριανό πρώτο κουδούνι
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όλα έτοιμα από πλευράς Δήμου Ιωαννιτών στα σχολικά κτίρια για το αυριανό πρώτο κουδούνι

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Η λειτουργία για πρώτη φορά του Γυμνασίου Ανατολής στο καινούργιο σχολικό κτίριο και η επαναλειτουργία του 4ου Δημοτικού σχολείου, μετά τον αγώνα δρόμου που έγινε για να την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά, είναι τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν την έναρξη του σχολικού έτους, σε ότι αφορά στον τομέα αρμοδιότητας του Δήμου Ιωαννιτών, δηλαδή αυτόν της προετοιμασίας των σχολικών κτιρίων.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με αφορμή τον αυριανό αγιασμό στα σχολεία, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας και οι πρόεδροι της Ενιαίας Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Βασίλης Τσαμπαλάς και Βούλα Τσίλη αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στην προετοιμασία των σχολικών κτιρίων και ευχήθηκαν «γόνιμη, παραγωγική και χαρούμενη σχολική χρονιά».

«Υπήρξε μια πολύ αποδοτική δουλειά το προηγούμενο διάστημα στα σχολεία, παρά τις οικονομικές δυσκολίες. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, δίνοντας το λόγο στους δύο Δημοτικούς Συμβούλους, προέδρους των σχολικών επιτροπών.

«Με σχεδιασμό, οργάνωση, προγραμματισμό, έγκαιρα από την αρχή του καλοκαιριού, πολλοί άνθρωποι σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και με κλειστές τις τράπεζες, καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό έργο παρεμβάσεων στα σχολεία», είπε η κ. Τσίλη, σημειώνοντας ότι ο στόχος ήταν «με την έναρξη της σχολικής χρονιάς η εκπαιδευτική κοινότητα να λειτουργήσει σε ένα ασφαλές, υγιεινό, αναβαθμισμένο και ευπρεπισμένο σχολικό περιβάλλον».

Η πρόεδρος της Ενιαίας Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής αναφέρθηκε αναλυτικά στις παρεμβάσεις που έγιναν τόσο σε επίπεδο τακτικής συντήρησης, όσο και σε κτιριακές παρεμβάσεις που είχαν χρόνια να γίνουν, αλλά και σε επίπεδο εξοπλισμού των σχολείων, «με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, εξορθολογισμό των δαπανών και αξιολόγηση των αναγκών», όπως είπε η κ. Τσίλη.

Τόνισε παράλληλα πως ο δρόμος είναι μακρύς και πως οι παρεμβάσεις από πλευράς δήμου συνεχίζονται, γιατί -όπως είπε- τα σχολεία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που φιλοξενεί καθημερινά χιλιάδες παιδιά.

«Έχουμε τη βούληση και δε φοβόμαστε τη δουλειά, όμως η παιδεία πρώτα απ’ όλα χρειάζεται τη βούληση της πολιτείας και την αποφασιστικότητα της κάθε κυβέρνησης. Να πιστέψουμε όλοι ότι η παιδεία είναι ο βασικός πυλώνας για τη χώρα και το κράτος», κατέληξε η κ. Τσίλη.

Από την πλευρά του ο κ. Τσαμπαλάς τόνισε ότι «έγινε μια μεγάλη προσπάθεια όλο το καλοκαίρι και θεωρώ ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό, όταν μάλιστα τα τελευταία χρόνια η τακτική επιχορήγηση που παίρνει ο Δήμος για τα σχολεία έχει μειωθεί περίπου στο 70%».

Παράλληλα –όπως είπε ο κ. Τσαμπαλάς- μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η Δημοτική Αρχή μπορεί να διαβεβαιώσει πως με τον σωστό προγραμματισμό που έγινε από το Δήμο, είναι απολύτως εξασφαλισμένη η ομαλή λειτουργία των σχολείων σε ότι αφορά στα λειτουργικά τους έξοδα μέχρι τα Χριστούγεννα,  και «δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα, ακόμα κι αν υπάρξει καθυστέρηση από την πολιτεία στην αποστολή των προβλεπόμενων για τα σχολεία πιστώσεων».

«Αύριο ξεκινάει η σχολική χρονιά και είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο, χρειάζεται η συνεργασία όλων μας, δήμου, εκπαιδευτικών και  γονέων. Χρειάζεται ο σεβασμός και η αγάπη όλων στα σχολικά κτίρια», κατέληξε ο κ. Τσαμπαλάς.

 

Πρόγραμμα Δημάρχου-Αντιδημάρχου για Αγιασμό

Στον Αγιασμό του 4ου Δημοτικού σχολείου (ώρα 8.15 πμ)  και του Δημοτικού Σχολείου Κατσικά (ώρα 9.00 πμ) θα παραστεί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας θα παραστεί στο συγκρότημα της Ακαδημίας (ώρα 8.30πμ) στο Βαλάνιο (ώρα 9.15πμ) και το Μουσικό Σχολείο (ώρα 10.00 πμ)

 

 

 

Δείτε Επίσης

Βραβείο καλύτερης σχολικής εφημερίδας, για το ΣΤ1 του 2ου Δημοτικού Ελεούσας, με θέμα τον ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ-Μιλούν ο διευθυντής , ο υπεύθυνος δάσκαλος και οι μαθητές -τριες.

  Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Η επιλογή  του  θέματος εξαιρετική.Η συλλογική  προσπάθεια υποδειγματική.Και  η “ανταμοιβή” που ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments