Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Όλα έτοιμα στο «Παραμυθένιο Κάστρο» της Άρτας – ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ στα Εγκαίνια, τα Χριστούγεννα, παραμονή και Ανήμερα Πρωτοχρονιάς
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όλα έτοιμα στο «Παραμυθένιο Κάστρο» της Άρτας – ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ στα Εγκαίνια, τα Χριστούγεννα, παραμονή και Ανήμερα Πρωτοχρονιάς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από:Γιώργος Γκόντζος

Όλα είναι έτοιμα για τα εγκαίνια του Παραμυθένιου Κάστρου της Άρτας, τα οποία έχουν προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή στις 6:30 το απόγευμα στο Κάστρο της πόλης. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρθηκε στο αυριανό πρόγραμμα, αλλά και στην σημασία της διοργάνωσης για το Δήμο, στα οφέλη που θα προκύψουν για την πόλη, καθώς και στο συμβολισμό του ανοίγματος του Κάστρου για το ευρύ κοινό μετά από 20 και πλέον χρόνια.

Αναφορικά με τα αυριανά εγκαίνια να σημειωθεί, πως η είσοδος για τους πολίτες θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, όπως επίσης δωρεάν θα είναι η είσοδος την ημέρα των Χριστουγέννων, το βράδυ της παραμονής και ανήμερα Πρωτοχρονιάς.

Την αυριανή εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Αρτινής καταγωγής ηθοποιός-συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας, ενώ θα συντροφεύσουν μουσικά η Φιλαρμονική του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς», η Ευρωπαϊκή Χορωδία και το Σύνολο Φλάουτων του Μουσικού Σχολείου Άρτας, καθώς και ο Νίκος Σιακούφης με τους φίλους του. Το κόψιμο της κορδέλας θα γίνει από μέλη της Επιτροπής Πολιτών για το Κάστρο, σε μια ένδειξη αναγνώρισης του πολύχρονου αγώνα τους, ώστε το Κάστρο να δοθεί ξανά στην Αρτινή κοινωνία.

Ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος προέβη σε αυτή την διοργάνωση. «Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας και στους επισκέπτες της πόλης, για λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς μέσα στις Γιορτές, αλλά και να τονώσουμε την τοπική οικονομία. Για το στήσιμο του ‘’Παραμυθένιου Κάστρου’’ εργάζονται ήδη πολλές επιχειρήσεις της Άρτας, ενώ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, θα εργαστούν πάνω 40 συμπολίτες μας. Παράλληλα, θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο για τα επόμενα χρόνια. Φέτος βάζουμε τις βάσεις με στόχο να κάνουμε την περιοχή μας σημαντικό τουριστικό προορισμό για αυτή την περίοδο του έτους. Μπορούμε να το πετύχουμε και σε αυτό το πλαίσιο δουλεύουμε».

Σε ό, τι αφορά τον χώρο της εκδήλωσης, ο κ. Τσιρογιάννης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως «στόχος μας είναι να δώσουμε ξανά το Κάστρο στους πολίτες, μετά από 20 και πλέον χρόνια που ήταν κλειστό. Φυσικά, θέλουμε και μετά το Χριστουγεννιάτικο Χωριό να αξιοποιήσουμε το χώρο, όπως και το ΞΕΝΙΑ, κάτι όμως που θα γίνει μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού,  με το οποίο υπάρχει ήδη γόνιμος διάλογος». Να σημειωθεί, πως ο Δήμος έχει λάβει την απαραίτητη άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο τονίζει πως πρέπει στη διάρκεια των εκδηλώσεων να απασχοληθεί επαρκής αριθμός ατόμων αφενός στην ασφάλεια των επισκεπτών και αφετέρου στην ενίσχυση της φύλαξης και προστασίας του μνημείου. Παράλληλα, έχουν γίνει και οι απαραίτητες διαδικασίες και είναι όλα έτοιμα και όσον αφορά την καθαριότητα του χώρου, στον οποίο θα υπάρχουν και χημικές τουαλέτες.

Στο Παραμυθένιο Κάστρο ο κάθε επισκέπτης θα μπορεί ΔΩΡΕΑΝ να απολαύσει ένα πρωτόγνωρο θέαμα, με πλήθος εικαστικών δρώμενων, εργαστήρια για τα μικρά παιδιά, μουσικές και καλλιτεχνικές παραστάσεις, το σπίτι του Αη Βασίλη και το Ταχυδρομείο, όπου κάθε παιδί θα μπορεί να στείλει το γράμμα του στον Άη Βασίλη. Θα υπάρχει καφετέρια, σημεία πώλησης διάφορων γλυκών και αλμυρών γεύσεων, παιχνίδια, το ραδιόφωνο του Κάστρου κ.α. Να σημειωθεί, ότι ανακοινώσεις για το ακριβές πρόγραμμα κάθε ημέρας θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του Κάστρου www.paramytheniokastro.gr και της επίσημης σελίδας της διοργάνωσης στο Facebook.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Δήμαρχος Αρταίων εξήγησε γιατί θα υπάρχει εισιτήριο στο Κάστρο. Όπως ανέφερε, «πρόκειται για ένα έργο με πολύ υψηλά λειτουργικά κόστη. Πριν καταλήξουμε στην απόφαση για το εισιτήριο κάναμε έρευνα σχετικά με την λειτουργία των ήδη υπαρχόντων Χριστουγεννιάτικων χωριών ανά την Ελλάδα και διαπιστώσαμε τον τρόπο και τα μέσα για το στήσιμο και τη λειτουργία ανάλογων διοργανώσεων. Έτσι, καταλήξαμε ότι και αυτά τα τρία ευρώ είναι το ελάχιστο δυνατό κόστος, ώστε να μην έχει πρόβλημα ο Δήμος τα επόμενα χρόνια. Θα ήταν πολύ εύκολο για εμένα προσωπικά να πω ότι όλα θα είναι δωρεάν και να χρεώσω το Δήμο, άρα τους πολίτες, με ένα υπέρογκο ποσό. Θα ήταν επίσης ανέντιμο πολιτικά και ηθικά, καθώς διαχειρίζομαι τα χρήματα των Αρτινών και οφείλω να τα διαχειρίζομαι με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού. Ο Δήμος Αρταίων και η ΑΔΑΕ ως συνδιοργανωτής ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ από την όλη εκδήλωση, καθώς επ’ ουδενί το κόστος δεν θα καλυφθεί από τα εισιτήρια! Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό, ότι αυτά τα χρήματα έρχονται ανταποδοτικά και πάλι στους Αρτινούς. Το γεγονός ότι θα δουλεύουν δεκάδες συμπολίτες μας, ενώ  το χωριό έχουν στήσει επιχειρήσεις από την Άρτα που εβδομάδες τώρα δουλεύουν αδιάκοπα, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Είναι μια Αρτινή προσπάθεια πολύ υψηλού επιπέδου και θα θέλαμε να αγκαλιαστεί από όλους τους Αρτινούς. Είναι μια επένδυση για τον τόπο μας, με την οποία στηρίζουμε την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας».

Υπενθυμίζεται, κλείνοντας, πως η Γενική Είσοδος στο «Παραμυθένιο Κάστρο» θα είναι 3 ευρώ για κάθε άτομο, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να παίρνουν ως δώρο μια μάρκα αξίας 2 ευρώ για τα παιχνίδια εντός του χώρου. Οι άποροι που είναι γραμμένοι στο Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου θα μπορούν να προμηθεύονται σχετική κάρτα, με την οποία θα μπορούν να μπαίνουν δωρεάν στο «Παραμυθένιο Κάστρο», ενώ μέχρι να κλείσουν τα σχολεία, όσα επιθυμούν να κάνουν πρωινές σχολικές εκδρομές μπορούν να το κάνουν ΔΩΡΕΑΝ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης η μετακίνηση από και προς το Κάστρο θα γίνεται ΔΩΡΕΑΝ και με το «Τρενάκι του Κάστρου», που ξεκινά από την πλατεία στον Άγιο Δημήτριο και θα διασχίζει την Σκουφά και άλλες κεντρικές οδούς της πόλης για να καταλήξει στο Κάστρο.

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments