Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Όλγα Γεροβασίλη(ΣΥΡΙΖΑ): Ευθύνη, υποχρέωση και δέσμευση-Χαιρετισμός στην ημερίδα “Η ανοξική ζώνη του Αμβρακικού Κόλπου: Αποτύπωση, Επιπτώσεις και Διαχείριση”.

Όλγα Γεροβασίλη(ΣΥΡΙΖΑ): Ευθύνη, υποχρέωση και δέσμευση-Χαιρετισμός στην ημερίδα “Η ανοξική ζώνη του Αμβρακικού Κόλπου: Αποτύπωση, Επιπτώσεις και Διαχείριση”.

imagesΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–“…Ευθύνη, υποχρέωση και δέσμευσή μου ως κάτοικος της περιοχής, βουλευτής Άρτας και Υπουργός της Κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσω τα αποτελέσματα της ημερίδας σας, ώστε η πράγματι πολύ μεγάλη αναπτυξιακή δυνατότητα του Αμβρακικού κόλπου, αυτό το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα, να μετατραπεί από δυνατότητα σε πραγματικότητα…” Αυτά τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ,και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ , στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης “Η ανοξική ζώνη του Αμβρακικού Κόλπου: Αποτύπωση, Επιπτώσεις και Διαχείριση”.

Η ομιλία της είναι η ακόλουθη:

Κυρίες και κύριοι,

βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο κλεισίματος της αξιολόγησης , σε μια στιγμή που ολοκληρώνεται ένας δύσκολος, επίπονος και ταυτόχρονα πολύ σημαντικός κύκλος διαπραγματεύσεων  για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας.

Οι θεσμικές υποχρεώσεις μου που αφορούν τη συνεργασία του Υπουργείου -του οποίου έχω σήμερα την ευθύνη- με τους θεσμούς είναι ανελαστικές, έτσι δεν μπορώ, δυστυχώς, να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας.

Νιώθω όμως την υποχρέωση να σας απευθυνθώ μ’ ένα σύντομο χαιρετισμό, που, απ’ την μια φιλοδοξεί να αποτυπώσει το προφανές κι έκδηλο προσωπικό ενδιαφέρον μου για το θέμα της σημερινής ημερίδας σας κι απ’ την άλλη να δηλώσει τη στήριξή μου στην κατεύθυνση αναπτυξιακής διαχείρισης του Αμβρακικού κόλπου και της ευρύτερης περιοχής του, με όρους ισόρροπης ανάπτυξης και στα τρία επίπεδα της, στο κοινωνικό, το οικονομικό και το περιβαλλοντικό.

Οι περισσότεροι από εσάς είστε εξ αντικειμένου πιο αρμόδιοι από εμένα να αναλύσετε τις πιέσεις που δέχεται διαχρονικά το οικολογικό – περιβαλλοντικό επίπεδο της ευρύτερης ζώνης του Αμβρακικού και να αποτυπώσετε τα βήματα ανακοπής και αναστροφής τους, μέσα από στοχευμένες δράσεις περιβαλλοντικής προστασίας.

Ευθύνη, υποχρέωση και δέσμευσή μου ως κάτοικος της περιοχής, βουλευτής Άρτας και Υπουργός της Κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσω τα αποτελέσματα της ημερίδας σας, ώστε η πράγματι πολύ μεγάλη αναπτυξιακή δυνατότητα του Αμβρακικού κόλπου, αυτό το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα, να μετατραπεί από δυνατότητα σε πραγματικότητα.

Σε μια πραγματικότητα ολοένα αυξανόμενης βελτίωσης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της περιοχής μας, με άμεση, φυσικά, αντανάκλαση στην καθημερινότητα των κατοίκων της.

Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ όλους όσους εμπνεύστηκαν, βοήθησαν και εργάστηκαν για την εκπόνηση της μελέτης και τη διοργάνωση της ημερίδας και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες σας.

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments