Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ”Φως” απο δημοτικό συμβούλιο ,για ”Πολιτιστική Πρωτεύουσα”

”Φως” απο δημοτικό συμβούλιο ,για ”Πολιτιστική Πρωτεύουσα”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΑΡΗΣ ΔΑΦΛΟΣ

Το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων στη χτεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη σύναψη προγγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Ιωαννιτών και Πνευματικού Κέντρου για  την προετοιμασία και υποβολή φακέλλου για  την απόκτηση του τίτλου ”Ιωάννινα- Ήπειρος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021” .Εισηγητής από την πλευρά της πλειοψηφίας ήταν ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι τα Γιάννινα μπορούν  να αναλάβουν τη συγκεκριμένη διοργάνωση για να προσθέσει ότι στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος θα διαθέσει το ποσό των 150.000 ευρώ ,ενώ άλλες 100.000 ευρώ προγραμματίζεται να βρεθούν από χορηγούς.Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Ιωαννίνων ,Θωμάς Μπέγκας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα ποσό που επενδύεται και θα ”γεννήσει” ποιοτικά πράγματα για την περιοχή μας ενώ θα μείνουν στην πόλη και οι υποδομές που θα δημιουργηθούν.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της  ΑΝΕΞΑΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ, Νίκος Γκόντας εξέφρασε την σύμφωνη γνώμη του για να προσθέσει πως προτείνει να τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.Απαντώντας στον κ. Ν.Γκόντα ο δήμαρχος Θ.Μπέγκας είπε πως ο κ. Παπούλιας θα βοηθήσει αλλά για βιολογικούς λόγους δεν μπορεί να τεθεί επικεφαλής .
Ο επικεφαλής της παράταξης ”Γιάννινα -Πολίτες για την ανατροπή”, Λάζαρος Νάτσης,είπε πως συμφωνεί στο γενικό πλαίσιο ,αλλά θα πρέπει να επιδιωχθεί η συμμετοχή του κόσμου με την επιλογή συγκεκριμένων στόχων.
”Ξεκινάμε αργά ,αλλά θα πρέπει  να επιταχύνουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης ”Γιάννινα τώρα” ,Άρης Μπαρτζώκας,και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνουν βήματα για να ξεπεραστεί η υστέρηση στην επαφή με τους πολίτες.
Ο επικεφαλής της ΔΡΑΣΥ ,Στέφανος Σκοπούλης,αντιτάχθηκε στην υποψηφιότητα λέγοντας ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα για την πόλη όταν ο κόσμος βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές και η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν έχει κάποια σχέση με το λαϊκό πολιτισμό.
Αρνητικός στην υποψηφιότητα ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ ,Νίκος Τσώλης ,ενώ απουσίαζε ο επικεφαλής της παράταξης ”Λαϊκή Συσπέιρωση” Δημήτρης Τασούλας.

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments