Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Ο Δήμος Αρταίων βράβευσε διακεκριμένους φορείς και πολίτες της Άρτας για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος Αρταίων βράβευσε διακεκριμένους φορείς και πολίτες της Άρτας για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Με κάθε επισημότητα και πολλή συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης διακεκριμένων φορέων και πολιτών της πόλης μας από το Δήμο Αρταίων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην αίθουσα του Μ/Φ Συλλόγου «Σκουφάς» μέσα σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, αμέσως μετά το επιστημονικό συνέδριο που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αρταίων με το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, με θέμα : “Η Υστερο-οθωμανική Άρτα (Narda) και η μετάβαση  στην ελεύθερη πόλη”.Ο Δήμαρχος Αρταίων, κατά το χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που έχει επιτύχει ο Δήμος Αρταίων με το ΤΕΙ Ηπείρου, μια συνεργασία που έχει μεγάλο θετικό αντίκτυπο για την Άρτα στο θέμα της προβολής του πολιτισμού και της προώθησης του τουρισμού. Ο κ. Τσιρογιάννης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο Δήμος Αρταίων εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με το ΤΕΙ Ηπείρου, με στόχο την ανάδειξη των μνημείων της πόλης μας και την ενίσχυση και ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας μέσα από συντονισμένες δράσεις, ενώ σε άριστη συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τη σταδιακή αποκατάσταση όλων των μνημείων μας, του βυζαντινού αλλά και νεότερου πολιτισμού του τόπου μας, καθώς και των μνημείων που ανήκουν σε άλλους πολιτισμούς, όπως το Ιμαρέτ.
Ειδικότερα με συντονισμένες δράσεις, στοχεύουμε:
•στην αξιοποίηση και ανάδειξη χώρων και μνημείων Πολιτισμού και Τουρισμού (Βυζαντινό Κάστρο, Ιστορικό γεφύρι της Άρτας, Βυζαντινός Ναός Παρηγορήτριας, Ι.Ν. Αγίας Θεοδώρας, Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου, Ι.Μ. Παναγίας Βλαχερνών, Ιμαρέτ, Θέατρο Αρχαίας Αμβρακίας κ.α.),
•στην αξιοποίηση και ανάδειξη του Κάστρου της Άρτας ώστε να είναι ανοιχτό στους Αρτινούς,
•στην αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην Ξενία, στο χώρο του Κάστρου, του οποίου η διακήρυξη δημοπράτησής του βρίσκεται σε τελική φάση.
•Στη βελτίωση των εγκαταστάσεων του Θεάτρου στο κάστρο της Άρτας. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά μετά από περίπου 30 χρόνια, που το Θεατράκι απέκτησε πιστοποιητικά ασφαλούς λειτουργίας.
•Για το Ιμαρέτ έχει ολοκληρωθεί από την Π.Ε. Άρτας μελέτη για την αποκατάσταση του μνημείου, η οποία θα υλοποιηθεί στην επόμενη διετία, ενώ προχωρήσαμε στη διαμόρφωση και την μόνιμη παροχή ηλεκτροδότησης του χώρου, ώστε να μπορούν εκεί να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη του μνημείου.
•Για τη Συντήρηση και Βελτίωση της Ιστορικής Γέφυρας Άρτας, διεκδικούμε  την εκπόνηση μελέτης για τη συντήρηση και βελτίωση του μνημείου, την ανάδειξή του καθώς και την ανάδειξη της γύρω περιοχής».Στη συνέχεια, ακολούθησε η βράβευση φορέων και πολιτών για την προσφορά τους στην Αρτινή κοινωνία και όχι μόνο. Ο Δήμος Αρταίων στα πλαίσια εορτασμού της Επετείου Απελευθέρωσης της Άρτας, για πρώτη φορά καθιέρωσε βράβευση διακεκριμένων φορέων και πολιτών της πόλης μας. Για το λόγο αυτό, συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Νίκο Λιόντο, ως πρόεδρο της επιτροπής, και μέλη τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας, κ. Χρήστο Παπάζογλου, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου, κ. Ευριπίδη Γλαβά, τον κ. Βασίλη Γκανιάτσα (φωτογράφο) και τον κ. Σωτήρη Σαρλή (εκπαιδευτικό – σκηνοθέτη).Η Επιτροπή αποφάσισε να καθιερώσει έξι βραβεία: Προσφοράς στην Αυτοδιοίκηση, Παιδείας και Έρευνας, Πολιτισμού, Τέχνης και Γραμμάτων, Κοινωνικής Προσφοράς  και Επιχειρείν, τα οποία θα δίδονται είτε σε πρόσωπα είτε σε Συλλόγους-Φορείς.

Μετά από διαλογική συζήτηση:

•Το Βραβείο προσφοράς στην Αυτοδιοίκηση αποφασίστηκε να δοθεί στον πρώην Νομάρχη Άρτας κ. Λάμπρο Ρίζο για την προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση.
•Το Βραβείο Παιδείας και Έρευνας αποφασίστηκε να δοθεί στον καθηγητή του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων κ. Γεώργιο Μάνο για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του ΤΕΙ Ηπείρου.
•Το Βραβείο Πολιτισμού αποφασίστηκε να δοθεί από κοινού στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Μακρυγιάννης» και στο Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο «Σκουφάς» για την πολύχρονη προσφορά τους στην πολιτιστική πρόοδο της Άρτας.
•Το Βραβείο Γραμμάτων και Τεχνών αποφασίστηκε να δοθεί στον Αρτινό συγγραφέα Γιάννη Καλπούζο για την προσφορά του στο χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

•Το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς αποφασίστηκε να δοθεί στη Διευθύντρια του Γηροκομείου Ιεράς Μητροπόλεως Άρτας Νίκη Λένη – Δ/ντρια του για την πολύχρονη προσφορά της στους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας.
•Το Βραβείο Επιχειρείν αποφασίστηκε να δοθεί στην επιχείρηση «ΚΑΡΑΛΗΣ» ως η επιχείρηση με τη μεγαλύτερη εξαγωγική δραστηριότητα.

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments