Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Η ομιλία του Κ.Μπάρκα(ΣΥΡΙΖΑ) στη βουλή-Ο ελληνικός λαός βλέπει, ξέρει και αναγνωρίζει

Η ομιλία του Κ.Μπάρκα(ΣΥΡΙΖΑ) στη βουλή-Ο ελληνικός λαός βλέπει, ξέρει και αναγνωρίζει

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—«Ο ελληνικός λαός βλέπει, ξέρει και αναγνωρίζει. Βλέπει τις προσπάθειες της ελληνικής Κυβέρνησης σε δύσκολες στιγμές να αποκτήσει την κυριαρχία στην άσκηση πολιτικής. Ξέρει ότι η Κυβέρνησή μας δεν χρωστά σε κανέναν μεγαλοβιομήχανο, σε κανέναν μεγαλοτραπεζίτη, σε καμία φαρμακοβιομηχανία. Αναγνωρίζει τον καθημερινό μας αγώνα να επικρατήσει το φως και η ελπίδα».Αυτό υπογράμμισε στην ομιλία του ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας κατά τη συζήτηση και ψηφοφορία επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 141 του Κανονισμού της Βουλής.(Το βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=CqF8RVHoYdI​)

Ολόκληρη η ομιλία είναι ακόλουθη:

Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης έχει υπερβεί τους λόγους που την προκάλεσαν και θέτει νέα ερωτήματα.

Αυτό στο οποίο όλοι θα κριθούμε είναι το εξής: Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τη χώρα και τον λαό της; Και πάνω σε αυτό το ερώτημα θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Βρισκόμαστε σε μία συγκυρία ιδιαίτερα έντονη και κομβική από όλες τις απόψεις. Βρισκόμαστε στη στροφή της ιστορίας. Είμαστε σήμερα λίγες μέρες μετά την επικύρωση του προϋπολογισμού του 2019, του πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού της χώρας, όπου η Κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα οικονομικό και πολιτικό σχέδιο πολύ ξεκάθαρο για το ποιους υπηρετεί, σε ένα οικονομικό πρόγραμμα που επιχειρεί να εξυπηρετήσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες αυτής της χώρας, τους συνταξιούχους, τις μικρές επιχειρήσεις, όλες και όλους αυτούς που στοχοποιήθηκαν από τα μνημόνια και που επωμίστηκαν το βάρος της επιβίωσης της χώρας.

Είμαστε λίγες μέρες πριν κλείσουμε τέσσερα χρόνια από τις εκλογές του 2015, όπου επίσης αναμετρήθηκαν δύο πολιτικά σχέδια και που ο λαός απέναντι στο σκοτάδι που προέτασσε το σχέδιο Σαμαρά επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ, για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντά του, να δώσει τη μάχη απέναντι στην ευρωπαϊκή ελίτ και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερων, τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού τα οποία είχαν μπει στο στόχαστρο από το μνημόνιο, που -να θυμίσω- εάν δεν μας είχε επιβληθεί, θα έπρεπε να το εφεύρουμε, σύμφωνα με την άποψη της τότε Κυβέρνησης.

Είμαστε λίγες μέρες πριν έρθει στη Βουλή για κύρωση μία συμφωνία που επιλύει ένα χρόνιο ζήτημα που ταλάνιζε τους δύο γειτονικούς λαούς, που καλλιεργούσε εθνικισμούς και στις δύο χώρες.

Είμαστε, όμως, εδώ πλέον με ξεκάθαρα πεπραγμένα και η σύγκριση είναι αναπόφευκτη.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά ζητάει μία δεύτερη ευκαιρία, διότι είναι ξεκάθαρο ότι ο Σαμαράς είναι ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει δέσμιος μιας συμφωνίας που έκανε με τον πρώην Πρωθυπουργό, όταν του ζήτησε την υποστήριξή του στις διαδικασίες ανάδειξης Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας το 2015. Και εξηγούμαι.

Τη γραμμή Σαμαρά υιοθετεί η Νέα Δημοκρατία στο Μακεδονικό, επιχειρώντας να τορπιλίσει μία συμφωνία που δημιουργεί αντί να καταστρέφει.

Τη γραμμή Σαμαρά υιοθετεί, όταν δίνει κυρίαρχο ρόλο στον Γεωργιάδη και στον Βορίδη στο Κόμμα.

Τη γραμμή Σαμαρά υιοθετεί, όταν στοχοποιεί όλους όσοι διαφωνούν ακόμα και με πρακτικές βγαλμένες από τις πιο σκοτεινές περιόδους.

Τη γραμμή Σαμαρά υιοθετεί, όταν προσκολλάται στο άρμα των πιο συντηρητικών κύκλων της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, συντασσόμενος πλήρως στο μπλοκ των Όρμπαν, Λεπέν και Σαλβίνι.

Είστε σε πανικό, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, και ο πανικός είναι κακός σύμβουλος στη ζωή.

Όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπάρχει μία μεγάλη διαφορά: Στην Ελλάδα πλέον δεν κυβερνά ο Σαμαράς, αλλά ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορούμε όλοι και όλες να κριθούμε από αυτά που κάνουμε και όχι από αυτά που λέμε. Και ο κύριος Βορίδης μάς τα υπενθύμισε. Θέλει την ήττα της Κυβέρνησης, για να ηττηθεί η ηγεμονία της Αριστεράς στη χώρα και αναζητά την παλινόρθωση του αντιδραστικού πολιτικού μπλοκ που επιβάλλει τις απόψεις του με κραυγές και τσεκούρια.

Το ερώτημα, λοιπόν, παραμένει: Ποια θα είναι η Κυβέρνηση της επόμενης περιόδου και ποιες πολιτικές θα εφαρμοστούν;

Η Νέα Δημοκρατία των Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη κυβερνούσε αυτόν τον τόπο. Επιθυμούν να επανέλθουν, για να εκδικηθούν. Θέλουν τη νεολαία και τα δικαιώματά της στο στόχαστρο. Θέλουν την υποτίμηση της εργασίας, θέλουν τον συνταξιούχο στο κοινωνικό περιθώριο. Θέλουν το Αιγαίο να ξαναγίνει νεκροταφείο ψυχών. Θέλουν υγεία ιδιωτική για τους λίγους. Θέλουν μία χώρα κατεστραμμένη οικονομικά και ηθικά, για να συνεχίζουν να κερδίζουν αυτοί που μέσα στην κρίση κέρδισαν, οι μιντιάρχες και οι μεγαλοδημοσιογράφοι από τους οποίους παίρνουν γραμμή. Όμως, θα ηττηθούν -είναι σίγουρο- για άλλη μια φορά.

Η πραγματικότητα, δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, είναι αμείλικτη. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, για να θεσμοθετούμε μέτρα μεροληπτικά υπέρ του κόσμου της εργασίας, υπέρ της νεολαίας. Ενδεικτικά αναφέρω την αύξηση του κατώτατου μισθού, την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, την εμπέδωση της σταθερότητας, την ενίσχυση της θετικής πορείας της οικονομίας και την περαιτέρω μείωση της ανεργίας, την ολοκλήρωση του διαλόγου με την Εκκλησία, τη λήψη μέτρων κοινωνικής στήριξης, όπως, παραδείγματος χάρη, με τον νόμο και την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη ρύθμιση των εκατόν είκοσι δόσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο ελληνικός λαός βλέπει, ξέρει και αναγνωρίζει. Βλέπει τις προσπάθειες της ελληνικής Κυβέρνησης σε δύσκολες στιγμές να αποκτήσει την κυριαρχία στην άσκηση πολιτικής. Ξέρει ότι η Κυβέρνησή μας δεν χρωστά σε κανέναν μεγαλοβιομήχανο, σε κανέναν μεγαλοτραπεζίτη, σε καμία φαρμακοβιομηχανία. Αναγνωρίζει τον καθημερινό μας αγώνα να επικρατήσει το φως και η ελπίδα.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η Κυβέρνησή μας ποτέ δεν φοβήθηκε τον λαό και ξέρετε γιατί; Γιατί αυτόν εκπροσωπεί και σε αυτόν δίνει λόγο. Δεν κρυβόμαστε στα λαγούμια της ιστορίας, αλλά αντιθέτως αναλαμβάνουμε την εθνική ευθύνη, με γνώμονα τον λαό. Από αυτόν παίρνουμε εντολή. Αυτόν και τα συμφέροντά του εκπροσωπούμε. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, χωρίς να φοβόμαστε τη στοχοποίηση, όσες αφίσες με τα πρόσωπά μας και αν κολλήσουν τα στελέχη σας. Και ξέρετε γιατί; Γιατί εμείς δεν κρυβόμαστε.

Είμαστε παντού, με καθαρό πρόσωπο και ειλικρινή τοποθέτηση. Μας ξέρουν όλοι και όλες. Είμαστε στα σχολεία μαζί με τους γονείς, τους καθηγητές και τα παιδιά και προσπαθούμε για ένα καλύτερο δημόσιο δωρεάν σχολείο. Είμαστε στα καφενεία, στις πλατείες και στα χωριά, για να συνομιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους συμπολίτες μας και να τους πούμε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε μαζί με τους αγρότες και προσπαθούμε μαζί να ανασυγκροτήσουμε παραγωγικά μια χώρα που εσείς καταστρέψατε. Είμαστε μαζί με τον άνεργο και προσπαθούμε να αναπτύξουμε πολιτικές δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, αλλά και σταθερών και αξιοπρεπών θέσεων εργασίας. Είμαστε μαζί με τον μικρό επαγγελματία και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την ανακούφιση που θα προσφέρει η ρύθμιση των εκατόν είκοσι δόσεων.

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, προφανώς και δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της, για να συνεχιστεί η οικονομική, πολιτική, κοινωνική και ηθική ανοικοδόμηση της χώρας μας.

Ευχαριστώ πολύ.

 

                                                              

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments