Παρασκευή , 6 Δεκέμβριος 2019
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ιωάννινα: Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά ο Δημήτρης Τασιούλας

Ιωάννινα: Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά ο Δημήτρης Τασιούλας

LAIKHΚύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις  σε όλη την περιοχή μας είχαν σαν αποτέλεσμα τεράστιες υλικές ζημιές και στην πόλη.  Η επίκληση δήθεν «ακραίων καιρικών φαινομένων» χρησιμοποιείται ως δικαιολογία, για να κρύψει την έλλειψη μέτρων πρόληψης και σχεδιασμού αντιπλημμυρικής προστασίας, εγγειοβελτιωτικών έργων και υποδομών, τα οποία κατά το παρελθόν πάρα πολλές φορές έχουμε ζητήσει .

Το αποτέλεσμα είναι κάθε φορά οι ίδιες περιοχές να πλημμυρίζουν, κάθε φορά οι ίδιοι δρόμοι να καταστρέφονται  και φυσικά οι  μεγάλες υλικές ζημιές να πλήττουν  πρώτα και κύρια τα λαϊκά στρώματα.

Η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ αδιαφορεί για τις λαϊκές ανάγκες, αφού τα κρατικά και κοινοτικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ και τη συνέχειά του το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) χρηματοδοτούν έργα με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρήσεων, ενώ έργα αντιπλημμυρικής προστασίας κρίνονται μη επιλέξιμα, ως «μη παραγωγικά» για τα κέρδη των ομίλων.

Με την παρούσα ζητούμε να συγκληθεί  το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τις καταστροφές από τις  πρόσφατες βροχοπτώσεις, καθώς και τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η Δημοτική Αρχή.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Δ. Τασιούλας

Δείτε Επίσης

Οι πολίτες «ζωντανεύουν» τις γειτονιές – «ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ» Ο ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Πριν από ένα χρόνο ο Δήμος Ιωαννιτών εγκαινίασε μια πρωτόγνωρη, για τα δεδομένα της πόλης, ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

avatar
  Subscribe  
Notify of