98.7 FM Stereo -
Live Stream
  Facebook
   1989 - 2011: 22  
Live!

:


Live Webcam
Live Webcam

23

07:00 Ελληνικο τραγουδι
08:00 Πρωνη ενημρωση με τον Χρη Δφλο
09:00 Εν Ιωαννινοις (ΓΝΗ ΒΡΒΟΡΙΤΟΥ)
10:00 Οτι πεις εσυ (Γιωργος Γκοντζος)
11:00 Σημεια των καιρων (ΒΙΚΥ ΜΙΧΕΛΗ)
1200 Πολιτιστικα με την ΓΝΗ ΒΡΒΟΡΙΤΟΥ
13:00 Μαγκαζινο (ΧΡΗΣ ΔΦΛΟΣ)
14:00 Εντεχνο Ελληνικο τραγουδι 
15:00 ΜΟΥΣΙΚΟ EXPRESS (ΜΡΙ ΝΣΤΣΙΟΥ)
16:00 Rock music
17:00 ΤΡΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (ΓΙΝΝΗΣ ΜΠΙΣΕΛΣ)
18.00 Εντεχνο Ελληνικο τραγουδι
19.00 Λξεις μουσικς (Παναγιτης Παπς)
20:00 Ελληνικη ροκ μουσικη
20.30 Ελληνικη ποπ μουσικη
21.00 Μουσικη κιβωτος (ΛΕΞΗΣ ΛΙΟΛΗΣ)
22.00 Το τραγουδι κυκλους κανει (ΜΙΧΛΗΣ ΜΠΙΛΗΣ)
23.00-07.00 Νυχτερινες ακροασεις


, 10
·
, 06
· - ,
, 02
· '' ''
·
·
·
, 01
·
, 28
·
· 50
· .
, 24
· MedLS -
·
, 23
·
· 31 ,
, 22
·
, 20
·
·
·
· 20 '' ''
· .: ''''
, 19
·
·
· .
· ''''
, 18
· :
· .
· . .
·
·
· .


..
 • Γκλναβος Θωμς
  Πρεδρος
 • Ιωννης Σκοπολης
  ντιπρεδρος
 • Γεργιος Ζχος
 • Βασιλικ Θμελη
 • Νκη - Ειρνη Λαμπρδη
 • Βασιλικ Μπαλτογιννη
 • Λυκοτραφτης Ιωννης
 • Γεργιος Μπρμπας
 • Βασλειος Βλτσας

/

     Τη μουσικ του πορεα-50 χρνων- «κλενει» ο Σταρος Ξαρχκος στη να του συναυλα «Μνα μου Ελλς» με την οποα θα περιοδεσει σε λην την Ελλδα. Η αρχ θα γνει την Πμπτη 10 Ιουλου απ το θατρο Ηπειρωτικν Μελετν. Εκε ο μουσικοσυνθτης θα μας ταξιδψει με τραγοδια απ την αρχ της σταδιοδρομας του μχρι σμερα, τραγοδια απ τον κινηματογρφο και το θατρο.

Συνταξιδιτες του σε αυτ την περιοδεα θα εναι η Ηρ Σαα, ο Ζαχαρας Καρονης, ο Νεοκλς Νεοφυτδης, καθς και μια 10μελς ορχστρα καταξιωμνων μουσικν – σολστ, την οποα θα διευθνει ο Σταρος Ξαρχκος.

 

«…Το ζητομενο, το οποο δεν γνωρζω πσο μπορε να πραγματοποιηθε αν θα παραμενει ζητομενο, εναι να επικοινωνηθε ο πλοτος της Ελληνικς μουσικς στο ευρ κοιν.
Δεν μπορ να βρω λλους τρπους κφρασης και επικοινωνας παρ μνο μσα απ την μουσικ και την ποηση.

 

 

Οι συναυλες εναι μια απευθεας επαφ με τον κσμο που γνωρζει και θλει να αποσπαστε απ το καθεστς της ιδιωτεας που του χουν επιβλλει και τον κρατ εγκλωβισμνο μακρι απ τα προβλματα της κοινωνικς συλλογικτητας, τις τχνες και τον πολιτισμ.
Τα τραγοδια της συναυλας παραπμπουν σε εικνες, σε πρσωπα, σε κεμενα και σε πθη μιας ατελεωτης Μεγλης Εβδομδας του ελληνικο λαο…

 

Η θλασσα, το ελληνικ φως και η μουσικ φρνουν ελπδες. Χρος μας εναι τις ελπδες να τις επενδσουμε με φαντασα και με νειρα που θα τα κνουμε πρξη για να ξαναβρομε την πατρδα που χσαμε» τνισε μιλντας στο Δ/Ρ , στην εκπομπ "στα σημεα των καιρν" με τη Βκυ Μιχλη, ο Σταρος Ξαρχκος, σε μια απ τις σπνιες συνεντεξεις του.

Ο μεγλος μουσικοσυνθτης δλωσε πως η επιλογ του να ξεκινσει απ τα Γιννενα την περιοδεα του "Μνα μου Ελλς" ταν απλυτα συνειδητ γιατ το κοιν της πλης εναι ιδιατερα υψηλο επιπδου και τι οι αναμνσεις ετν απ την πλη εναι πολ ευχριστες.10 (65 )
( | 0)

.

Η βουλευτς ΣΥΡΙΖ Ν. ρτας λγα Γεροβασλη επισκφθηκε το πρω της Τρτης 8/7/2014 το εργοστσιο του Πτηνοτροφικο Συνεταιρισμο ρτας και εχε προγραμματισμνη συνντηση με τον Πρεδρο και τα μλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμο, σχετικ με το θμα των επιβληθντων προστμων απ την Επιτροπ νταγωνισμο.

Κατ την συνντηση, στην οποα παρευρθηκε και ο υποψφιος δμαρχος Ν.Σκουφ, παραγωγς-πτηνοτρφος, Μπμπης Πεσλς, υπρξε ενημρωση για το ιστορικ της απφασης και ανταλλαγ απψεων για τα επμενα βματα του Συνεταιρισμο, με βση τα να δεδομνα.

Η βουλευτς του ΣΥΡΙΖ τνισε τι ο σκοπς της Επιτροπς νταγωνισμο εναι να ελγχει και να εξασφαλζει την ομαλ λειτουργα της αγορς, προστατεοντας με αυτ τον τρπο τους καταναλωτς. ταν, μως, περιορζεται στην κατπιν εορτς τιμωρητικ παρμβαση, ττε η χρησιμτητ της αυτοαναιρεται. Επιπλον, ταν αυτ η παρμβαση, ρχεται μετ την προδο δεκαπενταετας και πλον,  δεν εναι μνο καιρη, αλλ δνει το δικαωμα σε λλες σκψεις για τα κνητρα και τις στοχεσεις.

Η λγα Γεροβασλη επεσμανε τι στο κυβερνητικ πργραμμα του ΣΥΡΙΖ, ο πρωτογενς τομας αποτελε βασικ πυλνα στην παραγωγικ ανασυγκρτηση της χρας και τνισε την αναγκαιτητα στριξης παραγωγικν, εξυγιασμνων, απαλλαγμνων απ τον κομματικ εναγκαλισμ των κυβερνητικν κομμτων του παρελθντος, αγροτικν συνεταιρισμν.


10 (58 )
( | 0)

500.000

ργα ψους 500.000 ευρ προωθε η Περιφρεια

για την εξυπηρτηση της ορεινς κτηνοτροφας

 

Παρεμβσεις ψους 500.000 ευρ πρκειται να υλοποισει η Περιφρεια Ηπερου για την στριξη και εξυπηρτηση των μετακινομενων κτηνοτρφων σε δημσιες δασικς εκτσεις των τοπικν κοινοττων Μικρο και Μεγλου Περιστερου, Μικρς και Μεγλης Γτιστας Δμου Μετσβου και Συρρκου- Καλλαρυτν Δμου Βορεων Τζουμρκων της Π.Ε. Ιωανννων. Πρκειται για πιλοτικ δρση, που χρηματοδοτεται απ το Διασυνοριακ Πργραμμα Εδαφικς Συνεργασας "Ελλδα- Ιταλα 2007-2013", και πως ανφερε σμερα ο Περιφερειρχης Ηπερου κ. λξανδρος Καχριμνης σε Ημερδα της νωσης  Μετακινομενων Κτηνοτρφων, επιδωξη της Περιφερειακς ρχς, εναι να επεκταθε αυτ και σε λλες περιφερειακς και εδαφικς εντητες τη να προγραμματικ περοδο 2014-2020.

 

Η υλοποηση των μελετν και των ργων θα γνει βσει προγραμματικς σμβασης που χει συναφθε μεταξ Περιφρειας Ηπερου και ΥΠΕΚ και με τη συνεργασα της νωσης Μετακινομενων Κτηνοτρφων Ηπερου και εναι απρροια πρωτοβουλιν που εχε αναλβει η ντιπεριφερειρχης Π.Ε. Ιωανννων κ. Τατινα Καλογιννη. Η προγραμματικ σμβαση  εγκρθηκε με απφαση που υπογρφτηκε στις 8 Ιουλου 2014, απ το Υπουργεο Περιβλλοντος, Ενργειας και Κλιματικς λλαγς. Βσει αυτς προβλπεται η κατασκευ 10-11 στεγστρων, 7 οβροδεξαμενν και αναλγως του διαθσιμου προπολογισμο παρεμβσεις για βελτισεις δσβατων σημεων των δρμων προσπλασης.

 

Στην ομιλα του ενπιον των μελν της νωσης Μετακινομενων Κτηνοτρφων Ηπερου, ο Περιφερειρχης αναφρθηκε εκτενς, μεταξ λλων, στις πρσφατες νομοθετικς ρυθμσεις για τη νομιμοποηση και τον εκσυγχρονισμ των κτηνοτροφικν εγκαταστσεων, στα προβλματα των βοσκοτπων, στο καθεστς παραχρησης δημσιων εκτσεων για κτηνοτροφικ χρση, καθς και στις προοπτικς που δημιουργονται για τη βελτωση των αγροτικν υποδομν μσω του νου Προγρμματος γροτικς νπτυξης, τμμα του οποου θα διαχειριστε η αιρετ Περιφρεια.

 

Ο Περιφερειρχης ζτησε επσης απ λους τους κτηνοτρφους, να εφαρμζουν τα μτρα πρληψης για τις ασθνειες, προκειμνου να διασφαλιστε το κτηνοτροφικ κεφλαιο της περιοχς και η υψηλ ποιτητα των παραγμενων προντων.


10 (62 )
( | 0)

...
 &

Το Πνευματικ Κντρο Δμου Ιωαννιτν και η 8η Εφορεα Βυζαντινν ρχαιοττων διοργαννουν στις 11, 12 και 13 Ιουλου, σειρ εκδηλσεων κτω απ το φως της πανσληνου του Ιουλου, στην ακρπολη του Ιτς Καλ, στο Κστρο των Ιωανννων, μπροστ απ το Βυζαντιν Μουσεο.

 

            Στξε στη λμνη μνο μια στλα κρασ

 

            Την Παρασκευ 11 Ιουλου και ρα 9.30 μ.μ. η βραδι εναι αφιερωμνη στη μελοποιημνη ποηση τουΓιργου Σεφρη. Συμμετχουν οι: Ειρνη Δβα, σοπρνο, χιλλας Φρστας, βαρτονος,  Γεωργα ναστση, πινο, Ελευθριος Καραγιννης, κλαριντο, φλογρα, σαξφωνο και ενορχστρωση.

           

            ποσπσματα απ την ποηση του Γ. Σεφρη θα διαβσει η  Μαρα Στρατσνη, Διευθντρια Πνευματικο Κντρου Δμου Ιωαννιτν και ο Μωυσς Ελισφ, Πρεδρος Πνευματικο Κντρου Δμου Ιωαννιτν.

 

 

            Ross Daly Quartet

 

            Το Σββατο 12 Ιουλου 2014, στις 9.30 μ.μ. εμφανζεται το Ross Daly Quartet με τους:

Kλυ Θωμ: λρες

Σοφα Ευκλεδου: τσλο

Ταξιρχης Γεωργολης: οτι

Φιλοξενομενος καλλιτχνης ο Amin Alagabu.

 

            Το Ross Daly Quartet εναι να μικρ και ευλικτο μουσικ σχμα που ερμηνεει το ρεπερτρι του μσα απ νες ενορχηστρσεις. Σε αυτ το σχμα γνεται ντονη χρση του ταυτχρονου ακοσματος δο τοξωτν (λλοτε δυο λρες μαζ, λλοτε λρα και τρχου) απ τον Ross Daly και την Κλυ Θωμ, πργμα το οποο δεν συνηθζεται στις παραδοσιακς φρμες ενορχστρωσης, εν εδ αποτελε βασικ καταλτη για τη διαμρφωση και την εξλιξη του ρεπερτορου του συγκροτματος.

 

            Το φεγγρι εναι κκκινο

 

            Την Κυριακ 13  Ιουλου 2014, επσης στις 9.30 μ.μ., ο Βασλης Λκκας ερμηνεει Μνο Χατζιδκι.

            Μαζ του ο Γιργος Σαλτρης, στο πινο, και ο Μανλης Γεωργοστθης, στο μπουζοκι.

 

 

            Η εσοδος για το κοιν εναι ελεθερη και στις τρεις μρες των  εκδηλσεων.10 (63 )
( | 0)


Ο Υφυπουργς Εργασας, Κοινωνικς σφλισης και Πρνοιας και Βουλευτς Θεσπρωτας κ. ντνης Μπζας συναντθηκε σμερα με τον Υπουργ Υποδομν, Μεταφορν και Δικτων κ. Μιχλη Χρυσοχοδη. Στη σσκεψη που ακολοθησε με αντικεμενο την πορεα εκτλεσης του ργου της Γ1 Φσης του Νου Λιμνα Ηγουμεντσας, συμμετεχαν ο Δμαρχος Ηγουμεντσας κ. Γιργος Κτσινος, ο νεοεκλεγες Δμαρχος Ηγουμεντσας κ. Γιννης Λλος, ο Γενικς Διευθυντς Συγκοινωνιακν ργων κ. Διονσης Μακρς, ο Διευθυντς της Ειδικς Υπηρεσας Δημοσων ργων – Μεγλων ργων Δυτικς Ελλδας (ΕΥΔΕ – ΜΕΔΕ) κ. Παναγιτης Χριστοδουλπουλος και η Ειδικ Συνεργτης του Υπουργο Υποδομν  κα Στεφανα Τρζου.            

 

Ο Υπουργς Υποδομν ανακονωσε τι κανε δεκτ το ατημα και υπγραψε τη σχετικ υπουργικ απφαση για την υποκατσταση της εταιρεας «ΙΟΝΙΟΣ .Ε.» αναδχου του ργου «Νος Λιμνας Ηγουμεντσας – Γ1 Φση» για τις υπολειπμενες εργασες της εργολαβας απ την εταιρεα «ΚΤΩΡ .Τ.Ε.». Η υποκατσταση θα γνει με τις τιμς και τους ρους της αρχικς σμβασης καθς και την κπτωση που δθηκε απ την «ΙΟΝΙΟΣ .Ε.» και συνεπς δεν θα προκψει αυξημνο κστος για τη συνχιση των υπολειπομνων εργασιν.

Στα πλασια της συγκεκριμνης εργολαβας, δεν θα κατασκευαστε η βελτωση της εθνικς οδο Ηγουμεντσας – Πλαταρις στο τμμα 1Β (τμμα τρανσρας) και τα αδραν υλικ που θα απαιτηθον θα ληφθον απ το λατομεο των Μλων.

Ο κ. Χρυσοχοδης διαβεβαωσε επσης, με δεδομνο τι η προθεσμα ολοκλρωσης του ργου μετ τις παρατσεις που χουν δοθε χει οριστε η 10/5/2017, πως η χρηματοδτησ του θα γνει εξ ολοκλρου (εκτς της προκαταβολς 10% που χει δη δοθε) απ τη να Προγραμματικ Περοδο 2014–2020 (νο ΕΣΠ), στην οποα θα ενταχθε ως ργο γφυρα με το ποσ των 50 εκατ. ευρ.          

 

Ο κ. Μπζας δλωσε:

«Η εξλιξη αυτ εναι ικανοποιητικ γιατ η αποδοχ της υποκατστασης θα αποτρψει τον κνδυνο απνταξης και θα δσει τη δυναττητα της μεσης συνχισης και ολοκλρωσης του ργου. Η απφαση υποκατστασης αποτελε λση σωτηρας για το ργο της Γ1 Φσης του Λιμνα Ηγουμεντσας και εναι ιδιατερα θετικ η δσμευση του Υπουργο Υποδομν τι η χρηματοδτησ του θα γνει απ τη να Προγραμματικ Περοδο 2014-2020.

Το αμσως επμενο διστημα ξεκινει η υλοποηση ενς μεγλου ργου υποδομς, που εναι σημαντικ για τη χρα, αναβαθμζει τη στρατηγικ θση της Ηγουμεντσας στο σστημα των θαλσσιων και χερσαων μεταφορν, ενισχει την τοπικ οικονομα και δημιουργε νες θσεις εργασας».     


10 (56 )
( | 0)

/

     Σε λγο στο Δ/Ρ αποκλειστικ συνντευξη του Σταρου Ξαρχκου, στην εκπομπ "Στα σημεα των καιρν" με τη Βκυ Μιχλη.
Θα κληρωθον 5 διπλς προσκλσεις για την σημεριν συναυλα.
Καλστε στο 2651037780-37078.

10 (70 )
( | 0)


     Για πολιτικ δικαωση σχετικ με τις εξελξεις για την υπθεση υπεξαρεσης στο Δμο Ιωαννιτν, κανε λγο μιλντας σμερα στο Δ/Ρ ο Δμαρχος Ιωανννων Φλιππας Φλιος.
Ο κ. Φλιος ανφερε τι οι εξελξεις απ δικαστικς πλευρς τον δικαινουν αφο δεν καταλογζονται ευθνες κατ πολιτικν προσπων και λες οι κατηγορες και καταγγελες απ την πλευρ της αντιπολτευσης σε βρος της Δημοτικς ρχς τι απκρυπτε την υπεξαρεση και καθυστεροσε την διαδικασα κατρρευσαν με τη σμφωνη γνμη νακριτ και Εισαγγελα περ μη ευθνης των πολιτικν προσπων. 

09 (68 )
( | 0)


 Ευχαριστες απ τον ΟΚΠΠ

Ο Πρεδρος και το Δ.Σ του Οργανισμο Κοινωνικς Προστασας- λληλεγγης και Προσχολικς γωγς  «Ο.Κ.Π..Π..» Δμου Ιωαννιτν  ευχαριστον δημσια την Tεχνικ Eταιρα  «ΤΕΡΝ .Ε.» και τον πρεδρ της Δημτρη ντωνκο, για την προσφορ του container προκειμνου να καλυφθον οι ανγκες των Δημοτικν Λαχανκηπων.

Η προσφορ αυτ εναι  μια πολ σημαντικ βοθεια στο ργο ΟΚΠΠ  που αφορ  την στριξη των ευπαθν ομδων του πληθυσμο της πλης μας.


09 (73 )
( | 0)


Συζτηση στο Περιφερειακ Συμβολιο για την

Εγκατσταση Επεξεργασας στικν Στερεν ποβλτων

 

"Η πολιτικ απφαση της Περιφερειακς ρχς εναι να διασφαλιστε το μικρτερο τλος που θα πληρνουν οι πολτες της Ηπερου καθς και η αποτροπ της επιβολς προστμων προς αυτος. υτ εναι και το διακβευμα", υπογρμμισε η κ. Τατινα Καλογιννη, ντιπεριφερειρχης, αρμδια για θματα ναπτυξιακο Προγραμματισμο της Περιφρειας Ηπερου, κατ τη συζτηση που γινε στο Περιφερειακ Συμβολιο (Δευτρα 7 Ιουλου) για την Εγκατσταση Επεξεργασας στικν Στερεν ποβλτων, στερα απ ατημα των παρατξεων της ντιπολτευσης "πειρος Τπος να ζεις" και "Υ.ΡΙ.Ο. για την πειρο".

 

Η κ. Καλογιννη, ανακονωσε μλιστα στοιχεα, απ τα οποα προκπτουν τι απ λα τα αντστοιχα ργα ΣΔΙΤ των Περιφερειν που χουν προσωρινος αναδχους, η Περιφρεια Ηπερου, χει την μικρτερη μση τιμ, με 50 ευρ αν τνο.  

 

Ως προς την επιλογ για κατασκευ της Μονδας μσω ΣΔΙΤ, εξγησε τι "το ΕΣΠ χρηματοδοτε μνο το κατασκευαστικ κστος, το οποο εκτιμται να ανλθει στα 33 εκ. ευρ και θα χρηματοδοτηθε με μξιμουμ 20 εκατομμρια ευρ".

 

"Πρκειται για να ργο - συνχισε- που παργει σοδα και ως εκ τοτου δεν μπορε να χει συγχρηματοδτηση απ διαρθρωτικ ταμεα στο 100%. ρα εμες ως Περιφερειακ ρχ, διεκδικομε- αναφρεται και στη διακρυξη- , να ποσοστ 40 με 60%. υτ πιστεω τι θα το χουμε σντομα και εγγρφως, εναι συγχρηματοδτηση 60%, τοι 20 εκατομμρια. ς υποθσουμε τι παρναμε εμες, ως Περιφρεια, αυτ τα χρματα. Το υπλοιπο ποσ που θα το βρσκαμε; Ποις θα μποροσε να πρει να δνειο; Η Περιφερειακ ρχ οι ΦΟΔΣ; Εκτς απ αυτ δεν πρπει να ξεχνμε το πιο βασικ. Δεν υπρχε περπτωση να μην επιβληθον τα πρστιμα. Ετε αυτ λγεται πρστιμο τλους ταφς μη ανεπεξργαστων, ετε αυτ λγεται τλος ταφς για το πρσινο ταμεο".

 

ναφερμενη στους στχους που χουν τεθε, τνισε τι "η Περιφρεια Ηπερου εναι η πρτη Περιφρεια στην Ελλδα που κνει την αναθερηση του ΠΕΣΔ, εναρμονισμνη με το Εθνικ και Ευρωπακ πλασιο, που προβλπει 50% ανακκλωση, δηλαδ διαλογ στην πηγ και 10% προδιαλεγμνο,  τοι  εκτροπ των βιοαποβλτων.

 

Μσα απ τη διακρυξη μας, χουμε σχεδισει να πετχουν οι Δμοι της Ηπερου μχρι το 2020, τους  στχους  50% και  30% (και χι 10% που αναφρει η Εθνικ και Κοινοτικ οδηγα) αντστοιχα.  Να θυμσω τα ποσοστ των Δμων της Ηπερου σμερα: 8 με 10% περπου διαλογ στην πηγ, εν  στα βιοαπβλητα χουν 0%. Ως προς τις εγγυημνες ποστητες η μονδα της Ηπερου δημοπρατθηκε με εγγυημνες ποστητες τσο χαμηλς, στε να δσει ακριβς τα κνητρα στους Δμους για να υπερκαλψουν τους στχους που προαναφραμε. Παρλληλα εναι διαστοσολογημνη για να καλψει και τις προβλεπμενες ανγκες του σμερα".

 

 Η ντιπεριφερειρχης, πρσθεσε ακμη τι "η αρχικ προμελτη που εχε ξεκινσει επ πρην Κρατικς Περιφρειας, αναφερταν σε 150.000 τνους ετησως. κολοθως ο υπολογισμς γινε με τα ζυγολγια του 2013, στις 123.000 ετησως. Μσα στο τεχος διακρυξης οι τνοι ανρχονται σε 80.000 ετησως".

 

Τλος, εκτμησε τι την επμενη εβδομδα, σως να υπρξει και η οριστικ απφαση του ΣτΕ για τις προσφυγς των 5 εν δυνμει ιδιωτικν φορων σμπραξης που βρσκονται υπ αξιολγηση.

   

 

Εμμνει το Περιφερειακ Συμβολιο στη μη μεταββαση

των υδροηλεκτρικν φραγμτων Πουρναρου Ι και ΙΙ

 

Την απφαση να μην μεταβιβαστον στη "μικρ ΔΕΗ" τα υδροηλεκτρικ φργματα Πουρναρου Ι και ΙΙ, επαναβεβαωσε το Περιφερειακ Συμβολιο Ηπερου, στη συνεδραση της Δευτρας. "Εμες σαν παρταξη λμε τι δεν μπορε να πωληθε το Πουρνρι Ι και ΙΙ, πως τοποθετηθκαμε και σε προηγομενη συνεδραση του Περιφερειακο Συμβουλου", τνισε ο Περιφερειρχης κ. λξανδρος Καχριμνης, επισημανοντας τις εκκρεμτητες που υπρχουν απ την κατασκευ των υδροηλεκτρικν μχρι και σμερα: "Θα πρπει λοι να αναρωτηθομε γιατ φτσαμε σε αυτ το σημεο σμερα. Γιατ οτε η ΔΕΗ ενργησε σωστ λα αυτ τα χρνια, πως για παρδειγμα στο τμμα της ρδευσης και των αντιπλημμυρικν ργων, που υποχρεωτικ πρεπε να υλοποιηθον. Και αυτ πρπει εμες να τα απαιτσουμε. π εκε και πρα ο καθνας μπορε να χει τις απψεις του στο κομμτι της διαχερισης της ενργειας". 

 

Εισηγητς εκ μρους της Περιφερειακς ρχς, ταν ο ντιπεριφερειρχης Π.Ε. ρτας κ. Βασλης Ψαθς, που μεταξ λλων τνισε:

 

"Η Περιφρεια Ηπερου απ την πρτη στιγμ που πληροφορθηκε τη σχεδιαζμενη δημιουργα της «Μικρς ΔΕΗ» και την πληση των ΥΗΣ Πουρνρι Ι και ΙΙ  εξφρασε  την απλυτη αντθεσ της και προχρησε σε μια σειρ παρεμβσεων μακρι απ πολιτικς σκοπιμτητες. Για την Περιφρεια Ηπερου η διατρηση του δημσιου χαρακτρα των ΥΗΣ Πουρνρι Ι και ΙΙ αποτελε θμα που αφορ ζωτικ ζητματα για την ρτα και την ευρτερη περιοχ".

 

Συνεχζοντας αναφρθηκε στο ρλο και τη σημασα που χουν για την περιοχ της ρτας τα δο φργματα για αντιπλημμυρικ θωρκιση, ρδευση και δρευση.

 

"Θα πρπει να τονιστε ιδιατερα - υπογρμμισε- ο θετικς ρλος των δο φραγμτων (Πουρνρι Ι και ΙΙ) στην αντιπλημμυρικ θωρκιση της περιοχς και την ρδευση της πεδιδας της ρτας. Το φργμα παρχει πλρη εξασφλιση της ρδευσης για την πεδιδα της ρτας, με σημαντικτερο επιπλον πλεονκτημα την υψομετρικ διαφορ που εναι περπου 10 Atm. υτ σημανει τι υπρχει η δυναττητα, χρησιμοποιντας τις βνες αρδεσεως, να γνεται πτισμα με τεχνητ βροχ της καλλιεργσιμης γης, χωρς την ανγκη χρσης ηλεκτρικν μηχανικν μσων.

 

Με την κατασκευ του Πουρναρου ΙΙ εξασφαλστηκε πλρως η συνεχς ρο νερο στην κοτη του ποταμο ρχθου, χειμνα – καλοκαρι, με μια μονδα παραγωγς ηλεκτρικς ενργειας, που δουλεει σε 24ωρη βση. 

 

Η ΔΕΗ χει στην αρμοδιτητ της την λειτουργα και τη συντρηση του αντλιοστασου στην περιοχ του Θεοτοκιο Πτα για την ρδευση των καλλιεργσιμων εδαφν της περιοχς καθ’ λη τη διρκεια του τους.

 

 Πλον αυτν, επισημανουμε τι υπρχει η δυναττητα μελλοντικς δρευσης του Δμου ρταων, σμφωνα με μελτη που χει δη εκπονηθε απ τον Δμο ρταων.

 

Επσης, το ΥΠΕΚ χρηματοδοτε με 9 εκ. € το νο ργο που αφορ τα εγγειοβελτιωτικ της πεδιδας της ρτας (Β’ Φση, ως συνχεια των δη ολοκληρωμνων ργων, ’ Φση), πηγ των οποων θα εναι τα φργματα Πουρνρι Ι και ΙΙ. Εκφρζουμε την ελογη ανησυχα μας για την ομαλ λειτουργα του ργου μετ την ιδιωτικοποηση των φραγμτων.

 

Τα παραπνω φργματα παργουν ενργεια αξας περπου 30 εκατ. € το χρνο, συμβλλοντας σημαντικ στην εθνικ οικονομα χωρς οι πολτες της ρτας και η τοπικ αυτοδιοκηση (ΟΤ ’ και Β’ βαθμο) να χουν επωφεληθε το ελχιστο.

Με την παραχρηση σε ιδιτη των ανωτρω ΥΗΣ, η εθνικ οικονομα χνει κρσιμους πρους που μπορον να προσφρουν στην ανπτυξη της χρας, καθς τα κρδη των εργοστασων θα εναι κρδη του ιδιτη.

 

Το νερ αποτελε την «κασιμη λη» για την παραγωγ ηλεκτρικς ενργειας απ τα υδροηλεκτρικ εργοστσια.. Το διο αυτ νερ διατθεται δωρεν στους αγρτες για την ρδευση της πεδιδας της ρτας. Με την παραχρηση των φραγμτων στους ιδιτες, οι αγρτες θα κληθον να πληρσουν για την ρδευση των χωραφιν τους;

 

Οφελουμε να επισημνουμε ακμη τι οι περιβαλλοντικο ροι και οι δεσμεσεις που προκπτουν απ την αδειοδτηση των ΥΗΣ Πουρνρι Ι και ΙΙ, λγουν στο τλος του 2014. τσι, ορισμνα ζητματα πως η οριοθτηση – διευθτηση της κοτης του ποταμο ραχθου και τα διφορα αναπτυξιακ ργα (ως ανταποδοτικ οφλη για την κατασκευ των φραγμτων) που ακμα δεν χουν γνει εκ μρους της ΔΕΗ, τθενται σε αμφισβτηση ως προς την υλοποησ τους.

 

Σε καμι περπτωση η Περιφρεια Ηπερου και η κοινωνα της ρτας δεν πρκειται να απεμπολσει, λα εκενα για τα οποα υπρχουν δεσμεσεις".

 

Το Περιφερειακ Συμβολιο αποφσισε επσης πως η Περιφρεια, σε συνεργασα με την Επιτροπ που χει συγκροτηθε απ φορες της ρτας,  να παρσχει νομικ κλυψη στις πρωτοβουλες που θα αναλβει ο Δικηγορικς Σλλογος ρτας.   


09 (74 )
( | 0)

'' ''

Οι 4 εκλεγμνοι περιφερειακο σμβουλοι στην Π.Ε. Ιωανννων με την παρταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ (η επικεφαλς της παρταξης, βουλευτς ΣΥΡΙΖ Ν. ρτας λγα Γεροβασλη, ο υποψφιος αντιπεριφερειρχης Π.Ε. Ιωανννων Βασλης Τσκαρης, οΚστας Μπασιοκας και ο Σπρος Πικας) συναντθηκαν, το μεσημρι της Δευτρας 7/7/2014, με αντιπροσωπεα των Συλλγων Εργαζομνων στην Περιφρεια Ηπερου.
Στη συνντηση συζητθηκε το μτρο της υποτιθμενης "αξιολγησης" που προωθε η συγκυβρνηση και δηλθηκε η στριξη της ΗΠΕΙΡΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ στην στση και στον αγνα των εργαζομνων. 
Η θση της παρταξης διατυπθηκε ξεκθαρα κατ την συνεδραση του Περιφερειακο Συμβουλου Ηπερου, το απγευμα της διας ημρας, που η λγα Γεροβασλη καταδκασε και κατγγειλε απερφραστα το συγκεκριμνο μτρο, που στοχεει στην κατεδφιση του δημσιου τομα, στην απαξωση των παρεχμενων υπηρεσιν και των εργαζομνων, στην κορφωση της διαδικασας των διαθεσιμοττων-απολσεων, στην διαβθμιση και μεωση των μισθν και στην θεσμοθτηση «κανιβαλικν» σχσεων εργασας στο σνολο του δημσιου τομα.

Η επικεφαλς της ΗΠΕΙΡΟΣ ΝΤΡΟΠΗΣ κλεσε το Περιφερειακ Συμβολιο Ηπερου να αποφασσει τι η Περιφρεια Ηπερου δεν θα συμμετσχει σε καμι ενργεια διαδικασα, σχετικ με την εφαρμογ της «συγκριτικς αξιολγησης», αλλ, αντθετα, θα συμπαρασταθε στον αγνα των εργαζομνων της ενντια στην ανθρωποφαγα και στην υποβθμιση των παρεχμενων υπηρεσιν προς τους πολτες.


09 (54 )
( | 0)

,

Ο  Γιαννιτης   ηθοποις  Τσος Νοσιας  , αναλαμβνει  το πρτο ρλο  στο ργο  του Ν. Καζαντζκη  σκητικ .

Η Επιτυχημνη παρσταση, στις 18 Ιουλου   θα εναι στο θατρο ΕΗΜ-Φρντζου στα Ιωννινα  .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Σ Κ Η Τ Ι Κ Η   του  Ν. ΚΖΝΤΖΚΗ (φιλοσοφικ ργο σε θεατρικ μορφ)

 

Πρκειται για μια τολμηρ αππειρα παρουσασης του φιλοσοφικο λγου του συγγραφα με δραματικ μορφ, στε ο θεατς να αποκτσει μια πρωτγνωρη, πιο ουσιδη επικοινωνα με τις μεγλες αγωνες και τα ιδανικ του Νκου Καζαντζκη. Ο λγος της ΣΚΗΤΙΚΗΣ  μας οδηγε σε γνωστα μονοπτια της ανθρπινης εμπειρας αποκαλπτοντας, ταυτχρονα, πολλς μεταφυσικς αλθειες.

Μας διαπαιδαγωγε στον αγνα της ζως και μας διδσκει τι μσα απ τις δυσκολες και τις αιματηρς μχες, αν ο νθρωπος δεν φοβηθε να αντιμετωπσει τη φθορ του αλλ και το εσωτερικ του μεγαλεο, θα μπορσει να απαντσει στα μεγλα ερωτηματικ της ζως και να βρει τη λτρωση.

Ο  Νκος  Καζαντζκης, αναγνωρισμνος χι μνο στην Ελλδα αλλ και στην παγκσμια πνευματικ σκην, εναι ο πιο  μεταφρασμνος λληνας συγγραφας. Σε πολλ σημαντικ πανεπιστμια του εξωτερικο υπρχουν δρες για τη μελτη του ργου του, αλλ και σλλογοι φλων του Καζαντζκη.

Η  σκητικ εναι το πιο δισημο και πολυδιαβασμνο φιλοσοφικ του ργο. ποτελε, δε, τη Ββλο των ιδεν του συγγραφα.

Το ργο του Νκου Καζαντζκη  χει σημεισει τσο ευρεα διδοση, χει βρει τσο βαθι απχηση στις ψυχς ανθρπων διαφρων εθνικοττων και ανμοιων πολιτικν και θρησκευτικν πεποιθσεων,  επιβλθηκε και καταξιθηκε στα χρνια μας, απκτησε παγκσμια φμη και κρδισε μεγλες πιθαντητες να παραμενει κλασικ στη ρο των αινων, να ργο δηλαδ πντα επκαιρο, αυτ σως οφελεται περισστερο στο στρεο φιλοσοφικ του υπβαθρο και λιγτερο στην απλ και περτεχνη λογοτεχνικ του μορφ και πλοκ που κρατ πντα σταθερ ζωηρ το ενδιαφρον του  αναγνστη το ενδιαφρον του θεατ.

 
«Να εσαι ελεθερος νθρωπος, να παλεεις χωρς να καταδχεσαι να ζητς ανταμοιβ, αυτ εναι η αληθιν ελευθερα».

 

Συντελεστς  παρστασης.

Θεατρικ προσαρμογ – Σκηνοθεσα: Πνος  γγελπουλος

Μουσικ: Δημτρης  Παπαδημητρου

Σκηνικ – Κοστομια: Mιρα  Βαζαου 

Κνηση :  Marlene Kaminsky

 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  Τσος  Νοσιας

 

 Θλεια ργυρου, Σοφα  Κομηνα, Δημτρης  Γρηγοριδης,

Χρστος Καπενς,βνα λ  και ο Γιργος  Κολιοβτας.

 

Ρ ΕΝΡΞΗΣ21.15

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ12 ευρ


Προπληση εισιτηρων: Rock Shop (Πουττση 1α), Iris (Γρηγορου Σακκ 20), ναγνστης (Πυρσινλλα 11), Πρκος (Κ. Κατσαδμα 7) 

 

 


09 (45 )
( | 0)

̢ ,
 &

Μ’ αγικλημα και γιασεμι

Μισλ Μπουαρν, Η Παριζινα

(Une Parisienne, Γαλλα – Ιταλα, 1957, 86 λεπτ)

 

            Συνεχζονται οι κινηματογραφικς προβολς που διοργαννει το Πνευματικ Κντρο Δμου Ιωαννιτν, στον λειο Χρο του Πολιτιστικο Πολυχρου «Δημτρης Χατζς» με να αφιρωμα στην Μπριζτ Μπαρντ, που φτος κλενει τα 80.

            Τη Δευτρα 7 Ιουλου και ρα 9.30 μ.μ. προβλλεται η ταινα του  Μισλ Μπουαρν, Η Παριζινα (Γαλλα 1957, διρκεια 86’) με την Μπριζτ Μπαρντ και τον Σαρλ Μπουαγι.

             Σχετικ με την ταινα αναφρει ο ειδικς συνεργτης του Πνευματικο Κντρου, Παναγιτης Κρββαρης:

             «Η Μπριζτ, κρη του προδρου της Γαλλας, ερωτεεται ναν απ τους συνεργτες του, τον Μισλ, ο οποος, πως λει ο πατρας της «παραεναι φιλδοξος για να αφοσιωθε σε μια γυνακα». Ο διος εναι νας Δον Ζουν με συνεχες περιπτειες με το λλο φλο, αλλ η Μπριζτ τον παγιδεει και τον εκβιζει σε γμο, πργμα που γνεται, γιατ ο Μισλ θλει να ευχαριστσει τον πατρα της. Οι εξωσυζυγικς περιπτειες του Μισλ συνεχζονται και μετ τον γμο, και η Μπριζτ βζει σκοπ να τον τιμωρσει κνοντς τον να ζηλψει.

            Μια ελαφρ «κομεντ κρεβατοκμαρας», να εδος που φανεται να λατρεουν οι Γλλοι της εποχς, πως επισημανει ο D. Schwarz, και αναδεικνει τα κλλη της BB».

            Η εσοδος για το κοιν εναι ελεθερη.


07 (49 )
( | 0)

,

Προληπτικ απαγρευση κυκλοφορας σε εθνικος

δρυμος, δση και περιοχς ειδικς προστασας

 

Με απφαση που υπγραψε ο Περιφερειρχης Ηπερου κ. λξανδρος Καχριμνης, για προληπτικος λγους απαγορεεται η κυκλοφορα των πσης φσεως οχημτων και μηχανημτων ως και  η παραμον εκδρομων σε εθνικος δρυμος, δση και περιοχς ειδικς προστασας σε ημρες και ρες που ο κνδυνος εκδλωσης πυρκαγις θεωρεται υψηλς,  μχρι τη λξης της αντιπυρικς περιδου, τοι 31-10-2014 και απ ρας 21:00  ως 06:00.

 

Η απαγρευση ισχει στους παρακτω δασικος και αγροτικς οδος και περιοχς της Π.Ε. Ιωανννων:

 

Στους Εθνικος Δρυμος 

Β Περιοχ Δασαρχεου Ιωανννων.

 1. Σε λο το Δασικ οδικ δκτυο και περιοχς των Δημοσων και Δημοτικν δασν των Τ.Κ. Τσεπελβου, Σκαμνελου, Ηλιοχωρου, Βρυσοχωρου και Λιστας του Δμου Ζαγορου εκτς της οδο απ διασταρωση Μελισσπετρας προς Ρχη Πιστρτσιος και Ρχη Μρφας.
 2. Σε λο το εσωτερικ οδικ δκτυο και την περιοχ του Δασυλλου Ιωανννων.
 3. Σε λο το οδικ δκτυο και την περιοχ του Δασυλλου του λφου Τ.Κ. βγο και  σε λο το οδικ δκτυο και την περιοχ του καταφυγου Θηραμτων «Κουπκια» του Δμου Δωδνης.
 4. Στις δασικς οδος Γκουφολσα- Φασολι- Μπαλντινσιο του Δ.Κ Μακρνου και Κασταννας Παλιοκαρυ Πντε δλφια του Δ.Κ. Κασταννα του Δμου Ζαγορου.
 5. Στο οδικ δασικ δκτυο του ελατοδσους Πετροβουνου του Δμου  Β. Τζουμρκων.
 6. Στο Δασλλιο Νσου Ιωανννων.
 7. Στον αρχαιολογικ Χρο Δωδνης.

 

     Γ Περιοχ Δασαρχεου Κνιτσας

 Στις οδος και περιοχς:

 1. Ρχη Σουσντσας- Πτρα Κτσιου, Εικνισμα Γικα-Ντρχαλα, υχνας Καρατζμα- Σαρπονη, Ζρος- Παναγι- Μοναστρι, Εικνισμα Πηγς- Γαδουροχραφα- υχνας Ττσαινας, Πουρνι- Πτωμα, Καστανα- νληψη, Λαγκδα- Προφ. Ηλας Φορκας, Πυρσγιαννη  προς Παναγι – Λουτρ μαρντου, Γοργοπταμος – θση Λικου – ετομηλτσα του του Δμου Κνιτσας.

 

Δ Περιοχ Δασαρχεου Μετσβου

 

α) Στις οδος Τκα – Βακαρτσα και Σαλατορα – Βακαρτσα του Δμου                      Ζαγορου.

β) Σε λες τις Δασικς οδος και περιοχς του Δημοσου και Δημοτικο Δσους Τ. Κ.  Βοβοσας πλην των οδν προς Περιβλι και προς Ρχη Πιστρτσιος – Μελισσπετρας – Λστα.

 

Της απαγρευσης εξαιρονται τα μηχανματα και οχματα των Υπηρεσιν, των Δμων ως και τα οχματα παροχς βοηθεας πως επσης και οι υπλληλοι των Υπηρεσιν και των Δμων ταν εκτελον υπηρεσα.

 

 ρμδιες  για την εφαρμογ της απφασης εναι οι κατ τπους στυνομικς  - Δασικς ρχς,  και οι Πυροσβεστικς Υπηρεσες των Δμων των περιοχν.

 

Συναντσεις Θεματικο ντιπεριφερειρχη Ν. Κτσιου με φορες

υγεας και κοινωνικς αλληλεγγης της Π.Ε. Πρβεζας

 

Δρσεις Yγεας και Πρνοιας βρθηκαν στο επκεντρο της επσκεψης του θεματικο ντιπεριφερειρχη Υγεας και Κοινωνικς Μριμνας κ. Νικλα Κτσιου την Πμπτη 3 Ιουλου 2014 στην Π.Ε. Πρβεζας.

 

Παρουσα του ντιπεριφερειρχη Π.Ε. Πρβεζας κ. Στρ. Ιωννου, του Γενικο Διευθυντ Υγεας της Περιφρειας κ. Ι. Νικπουλου και της προσταμνης της Διεθυνσης Κοινωνικς Μριμνας κ. Δ. Καμπορη, ο κ. Κτσιος συναντθηκε με φορες Υγεας και Κοινωνικς λληλεγγης της περιοχς.

 

Σε συνντηση με τον Μητροπολτη Νικοπλεως και Πρεβζης κ. Χρυσστομο συζητθηκαν θματα σχετικ με τη λειτουργα του Κοινωνικο Παντοπωλεου και τη συνχιση στριξς του απ το Δκτυο Κοινωνικς λληλεγγης της Περιφρειας Ηπερου.

 

κολοθησε επσκεψη στο Κοινωνικ Ιατρεο και στο Νοσοκομεο Πρβεζας, που παραδθηκαν φρμακα και ιατρικ υλικ αντστοιχα, που εχαν συγκεντρωθε σε πρσφατη δρση της Περιφρειας. 

 

Κατ τη διρκεια των συναντσεων συζητθηκε η δυναττητα συνχισης των συνεργασιν στριξης σε θματα υγεας και κοινωνικς αλληλεγγης, πως η συνεργασα της νωσης Εφοπλιστν με την Π.Ε. Πρβεζας με παρεμβσεις στην περιοχ. 


07 (41 )
( | 0)

-- '' ''

Η επιχειρομενη δθεν αξιολγηση των δημοσων υπαλλλων, που γνεται με ρους  θεσμοθετημνης εκβιαστικς πρακτικς, εκ μρους της κυβρνησης, βρσκει κατηγορηματικ αντθετη την παρταξη «πειρος νατροπς». 

Με το Ν. 4250/2014 θεσπζεται σστημα συγκριτικς «αξιολγησης» με τον εκ των προτρων παρλογο, αντισυνταγματικ και αντιεπιστημονικ, ορισμ αντατων ποσοστν υπαλλλων που μπορον να αξιολογηθον αν βαθμολογικ κλμακα. Δηλαδ, με βαθμ 9 ως 10 θα αξιολογεται ποσοστ ως και 25% των υπαλλλων, με βαθμ 6 ως 9 θα αξιολογεται ποσοστ ως και 60% των υπαλλλων και με βαθμ κτω του 6 θα αξιολογεται ποσοστ 15% των υπαλλλων. Εναι χαρακτηριστικ τι, ειδικ για τους Προσταμνους κθε βαθμδας, προκειμνου να ανταμεψουμε τα «δικ μας παιδι», το ποσοστ των «αρστων» εκτινσσεται απ 25% σε 70%. Επσης, η αξιολγηση συνδεται με την μισθολογικ εξλιξη, με βση τους ισχοντες νμους.

Η αξιολγηση, η αποτμηση δηλαδ των προβλημτων της οργνωσης, της απδοσης και λειτουργικτητας μιας υπηρεσας και των λειτουργν της, αποτελε μια σταθερ και συνεχ διαδικασα  κθε  υπηρεσας και λειτουργικς δομς, με στχο την διαμρφωση των ρων βελτωσ τους και χι μια σημαα ευκαιρας με ανομολγητες στοχεσεις. χουν δη αναδειχθε με τον καλτερο τρπο, απ τους φορες των εργαζομνων, οι πραγματικς προθσεις της συγκυβρνησης και της τρικας που συγκαλπτονται κτω απ τον εηχο ρο της «ξιολγησης». Εμες απλ καταγρφουμε ορισμνες. τσι,  η δρομολογομενη «ξιολγηση» θα αποτελσει το χημα για:

·   την κορφωση της διαδικασας των διαθεσιμοττων-απολσεων,

·   την διαβθμιση και τις μεισεις των μισθν,

·  την διαμρφωση «κανιβαλικν» σχσεων εργασας στο σνολο του δημσιου τομα για τον απλυτο κομματικ λεγχο του,

· την υποβθμιση-συρρκνωση και ξεπολημα των κερδοφρων, για το επιχειρηματικ κεφλαιο, τομων του Δημοσου,

·  την καθυπταξη και πλρη λεγχο της συνδικαλιστικς δρσης,

·   το ξπλυμα απ της ευθνες των κομμτων της συγκυβρνησης για το πελατειακ και κομματικ δημσιο τομα που οικοδμησαν λα αυτ τα χρνια.

Η στση της νωσης Περιφερειν Ελλδας (ΕΝΠΕ), με την οποα ευθυγραμμζεται και η Περιφρεια Ηπερου, η οποα εστιζεται κυρως σε διαδικαστικ θματα, συνιστ υποκρισα και εμπαιγμ των εργαζομνων. Προσπαθε να συγκαλψει την ουσιαστικ συμφωνα της με τις κυβερνητικς επιλογς και ταυτχρονα να διαμορφσει ευνοκς, για τους Περιφερειρχες, συνθκες διαχερισης των αντιδρσεων των εργαζομνων, καθς θα εναι οι διοι που θα κληθον να υλοποισουν τις διαθεσιμτητες-απολσεις κλπ. Στην πραγματικτητα, η πλειοψηφα των Περιφερειαρχν διαβλπουν μια πρτης τξης ευκαιρα να οικοδομσουν μσα απ τη διαδικασα της «ξιολγησης» το δικ τους κομματικ και προσωπικ μηχανισμ. Η μνη συνεπς ειλικρινς και αξιπιστη στση τους εναι η μη εφαρμογ του νμου και η απατηση για την κατργησ του.

Η παρταξη  «πειρος νατροπς» καλε, τους εργαζμενους του Δημσιου και ιδιωτικο Τομα, να προτξουν σα τους εννουν και να συγκροτσουν να μτωπο αντστασης και πλης ενντια στην ολθρια πολιτικ της κυβρνησης  και της τρικας. Η παρταξ μας στκεται αλληλγγυα και συμπαραστκεται στους αγνες των εργαζομνων, ενντια στην υποβθμιση και συρρκνωση των Δημοσων υπηρεσιν.07 (47 )
( | 0)


: Μεγλη ευκαιρα για τη ρθμιση οφειλν προς Δμο και ΔΕΥΙ

Μα μεγλη ευκαιρα για να κλεσουν οικονομικς εκκρεμτητες προς το Δμο Ιωαννιτν χουν ιδιτες αλλ και επαγγελματες της περιοχς, καθς με τη να νομοθεσα δνεται η δυναττητα ευνοκς ρθμισης αλλ και απαλλαγς απ πρστιμα και προσαυξσεις ακμη και στο 100%.

Παρλληλα, η διοκηση της ΔΕΥΙ, επαναφρει παλιτερη απφαση για ρθμιση των ληξιπρθεσμων οφειλν απ κατανλωση νερο σε μια προσπθεια διευκλυνσης των καταναλωτν που χρωστνε στην επιχερηση.

Ο Δμαρχος Φλιππας Φλιος και ο ντιδμαρχος Οικονομικν Θανσης Μανταλβας απηθυναν κκληση προς λους να εκμεταλλευτον τις δυναττητες εξφλησης των χρεν τους, με ρους εξαιρετικ ευνοκος.

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙ ΤΟ ΔΗΜΟ

«Βινουμε λοι μα δσκολη οικονομικ συγκυρα. Σ’ αυτς τις συνθκες, δνεται μα σημαντικ δυναττητα στε οι συμπολτες μας να απαλλαγον απ τις οφειλς που χουν προς το Δμο καθς μπορον να προβον στη σχετικ ρθμιση και να επωφεληθον απ τα πλεονεκτματα που δνει», υπογρμμισε στη διρκεια συνντευξης τπου ο αντιδμαρχος Οικονομικν Θανσης Μανταλβας.

Σμφωνα με τα στοιχεα που δωσε, απ την Οικονομικ Υπηρεσα θα αποσταλον δυμισι χιλιδες επιστολς, σε οφειλτες του Δμου. Το συνολικ ποσ ανρχεται στα 46 εκατομμρια.

Η ρθμιση αφορ σε οφειλς που εχαν βεβαιωθε μχρι τις 31 Δεκεμβρου του 2009 και σε οφειλς που βεβαιθηκαν μχρι 30 πριλου του 2014.

Για τις οφειλς αυτς, ο νος νμος, δνει πλον τη δυναττητα στο Δμο να προχωρσει στη διαγραφ των προστμων και των προσαυξσεων ακμη και στο 100%. Πρκειται για δυναττητα που ενδιαφρει ιδιατερα επαγγελματες στους οποους εχαν βεβαιωθε πρστιμα απ αυθαρετη κατληψη κοινχρηστων χρων.

Για οφειλς μχρι και πντε χιλιδες ευρ, μπορε να γνει ρθμιση μχρι και 24 δσεις.

Για οφειλς μχρι και δκα χιλιδες ευρ, οι δσεις μπορε να φτσουν τις 48.

Για ποσ μχρι και 20 χιλιδες ευρ οι δσεις δναται να ανρχονται στις 72.

Για οφειλς νω των εκοσι χιλιδων οι δσεις θα φτνουν τις εκατ.

Ο αντιδμαρχος Οικονομικν κατστησε σαφς πως για σους δεν προβον στη ρθμιση ο Δμος θα προχωρσει στην αναγκαστικ εσπραξη των χρημτων που του οφελονται, εν επεσμανε πως για ποιον ενταχθε στη ρθμιση και την αθετσει μπορον να επανλθουν τα πρστιμα και ο δμος χει τη δυναττητα να προβε σε αναγκαστικ μτρα.

«Εναι μα μεγλη και σημαντικ ευκαιρα για λους να απαλλαγον απ τα πρστιμα και τις προσαυξσεις. Παρλληλα υπρχει η δυναττητα στους δμους να αυξσουν τα σοδ τους σε μα εξαιρετικ δσκολη συγκυρα. πευθνουμε κκληση σε λους και ειδικ στους επαγγελματες, προκειμνου να αποφγουν προβλματα με δημοτικ ενημερτητα, να εκμεταλλευτον στο πακρο τις δυναττητες του νμου και να προσλθουν μεσα για να γνει η ρθμιση», τνισε ο κ. Μανταλβας.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΙ ΣΤΗ ΔΕΥΙ

Πραν αυτν, στη διρκεια της συνντευξης τπου, ο Δμαρχος κανε γνωστ τι επανρχεται σε ισχ παλιτερη απφαση της ΔΕΥΙ, προκειμνου να διευκολυνθον σοι οφελουν στην επιχερηση. Η ευνοκ απφαση θα ισχσει για να δμηνο και στο εξς η επιχερηση θα προχωρ ακμη και σε διακοπς νερο.

Τα βασικ σημεα της ρθμισης για τις οφειλς εναι τα εξς:

- Εφπαξ, με απαλλαγ κατ 100% απ προσαυξσεις εκπρθεσμης καταβολς

- Σε δο μχρι δδεκα μηνιαες δσεις, με απαλλαγ κατ 90% απ προσαυξσεις εκπρθεσμης καταβολς

- Σε 13 μχρι 24 μηνιαες δσεις, με απαλλαγ κατ 75% απ προσαυξσεις

- Σε 25 μχρι 36 μηνιαες δσεις με απαλλαγ κατ 60%

- Σε 37 μχρι 48 μηνιαες δσεις με απαλλαγ κατ 45% απ προσαυξσεις

- Σε 49 μχρι 60 μηνιαες δσεις με απαλλαγ κατ 25% απ προσαυξσεις εκπρθεσμης καταβολς.

«Διαπιστνουμε τι το 85% των καταναλωτν εναι συνεπες προς την επιχερηση. Υπρχει μως να 10% που συστηματικ δεν πληρνει. Κρνουμε τι αυτ εναι δικο. Δνουμε τη δυναττητα ρθμισης και εξφλησης των χρεν με ευνοκος ρους. ν δεν τακτοποιηθον η επιχερηση μπορε να αποστελει τα ποσ στην εφορα προς εσπραξη. Δεν θλουμε να προχωρσουμε σε διακοπς νερο, αλλ θα υποχρεωθομε να το κνουμε για σους δεν τακτοποισουν τους λογαριασμος προς τη ΔΕΥΙ», τνισε ο Δμαρχος.

Η απφαση θα εναι σε ισχ μχρι τις 14 υγοστου.

 


13 (118 )
( | 0)


Συνντευξη τπου του Δημρχου Ιωανννων

Με αιχμηρος τνους, ο δμαρχος Ιωανννων Φλιππας Φλιος, καυτηρασε την απφαση της πολιτικς ηγεσας του Υπουργεου Παιδεας να παραχωρσει στο ΤΙΠΕΔ ακνητα της παραλιμνου και των μπελοκπων.

Πρκειται για εκτσεις τις οποες ο δμος χει διεκδικσει να περιλθουν στην ιδιοκτησα του προκειμνου να αξιοποιηθον. Μλιστα για την παραλμνια περιοχ, περπου 25 στρμματα, χει εκπονηθε κατ το παρελθν μελτη, προκειμνου να μετατραπε σε πρκο αθλοπαιδιν, ως η φυσικ συνχεια των ναυταθλητικν εγκαταστσεων της Λιμνοπολας και του ΚΕΚΩΠ.

«Ο κ. βραμπουλος, ως υπουργς Υγεας ττε, πολλς φορς το δρισε αλλ ποτ δεν το υπγραψε», ανφερε χαρακτηριστικ για το συγκεκριμνο ακνητο ο δμαρχος Ιωανννων.

Ο δμαρχος τνισε τι η κταση αυτ εναι αδνατο να δομηθε καθς εμππτει στην ζνη των τριακοσων μτρων απ τη λμνη και υπογρμμισε την ανγκη μεσης υπογραφς του Προεδρικο Διατγματος, το οποο ανατια καθυστερε πραν του ενς τους.

«Το ελληνικ δημσιο χει στην ιδιοκτησα του να πλθος ακιντων τα οποα ποτ δεν αξιοποησε. Χαρακτηριστικ παρδειγμα εναι το κτριο του παλιο Πανεπιστημου στη Δομπλη, το οποο καταρρει, εν θα μποροσε να αποτελσει το διοικητικ κντρο των Ιωανννων.

λλο παρδειγμα εναι το Περιφερειακ Εργαστρι Δημσιας Υγεας το οποο κατασκευστηκε, εξοπλστηκε και μνει κλειστ. Το χουμε ζητσει λοι. Και εμες και η Περιφρεια για να στεγσουμε υπηρεσες. λλ προτιμον να πουλνε οικπεδα για να κομμτι ψωμ», υπογρμμισε ο κ. Φλιος.

Ο δμαρχος τνισε ακμη τι το κεντρικ κρτος δεν συζητ με την τοπικ αυτοδιοκηση καθς εξακολουθε να την θλει υποτιμημνη. ποτλεσμα εναι να μην επιλονται προβλματα και να δυσχερανει λο και περισστερο η κατσταση.

 

ΓΙ ΤΙΣ ΠΙΔΙΚΕΣ ΧΡΕΣ

Ο Δμαρχος, στη διρκεια των δηλσεων που κανε, υπογρμμισε τι εναι πρακτικ αδνατο να εξασφαλιστε πιστοποηση για το σνολο των παιδικν χαρν.

Στο Δμο λειτουργον σμερα 104 παιδικς χαρς. π αυτς, πιστοποιημνες εναι μνο οι πντε. Για να πιστοποιηθε το σνολο, απαιτεται κονδλι της τξης των επτ εκατομμυρων ευρ το οποο δεν υπρχει.

«Εναι λλη μια οριζντια απφαση του Υπουργεου Εσωτερικν η οποα δεν οδηγε σε εφαρμσιμες λσεις. Κι αυτ γιατ δεν συνοδεεται απ τους αντστοιχους πρους», τνισε ο δμαρχος και υπογρμμισε τι απ το Δμο θα καταβληθε κθε προσπθεια στε να βελτιωθε η υφιστμενη κατσταση.

 

ΓΙ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ

π τις αρμδιες υπηρεσες του Δμου Ιωαννιτν, ολοκληρνεται η μελτη που αφορ στην κυκλοφορα και τη χρση των πεζοδρμων. Στο πλασιο αυτς, θα προβλπεται η τροφοδοσα των καταστημτων, η αποκομιδ των απορριμμτων, η κατληψη κοινχρηστων χρων, η εξυπηρτηση των μνιμων κατοκων.

«Πεζοδρομεται πλον μεγλο κομμτι της πλης, απ την κεντρικ πλατεα μχρι την παραλμνιο και αυτ απαιτε διαφορετικ νοοτροπα απ λους» ανφερε ο Δμαρχος.

Ο κ. Φλιος κανε γνωστ τι εξετζεται το περιθριο υπογραφς μνημονου συνεργασας με την ελληνικ αστυνομα, στα πρτυπα του Δμου θηναων και του Υπουργεου Δημσιας Τξης, προκειμνου να αντιμετωπιστε μα σειρ ζητημτων πως εναι η ελεγχμενη στθμευση.

Τλος ο Δμαρχος, στη διρκεια των δηλσεων που κανε, συνεχρη του Γιαννιτες ολυμπιονκες της κωπηλασας Γιννη Τσλη και Γιργο Τζιλλα για τη να επιτυχα τους στο Πανευρωπακ Πρωτθλημα. 


05 (137 )
( | 0)


Εγκρσεις προγραμματικν συμβσεων και γνωμοδοτσεις

επ Μ. Π. Ε. απ την Επιτροπ Περιβλλοντος

 

Στην γκριση σναψης προγραμματικν συμβσεων με φορες για την υλοποηση παρεμβσεων στο οδικ δκτυο και σε μνημεα της Ηπερου, προχρησε στη σημεριν συνεδρασ της η Επιτροπ Περιβλλοντος, Χωρικο Σχεδιασμο και νπτυξης της Περιφρειας.

 

Ειδικτερα, η Επιτροπ ενκρινε τη σναψη προγραμματικν συμβσεων μεταξ της Περιφρειας (Π.Ε. Πρβεζας) και του Δμου Πρβεζας για  τις παρακτω οδικς παρεμβσεις:

 

Ø  «Συντηρσεις ασφαλτοστρσεις σε οδικ τμματα στην Π.Ε. Πρβεζας σε περιοχς του Δμου Πρβεζας»

Ø  «Συντρηση ασφαλτστρωση οδο απ ΚΤΕΟ ως διασταρωση 2ης επαρχιακς οδο Μτικα- Νικπολης»

Ø  «σφαλτοστρσεις – κατασκευ τεχνικν σε οδικ τμματα των Δ.Δ. Σκιαδ, Βρυσολας και Ωρωπο»

Ø  «σφαλτστρωση δημοτικς οδο στο Δ.Δ. Σαμψοντας»

Ø  «Κατασκευ οδο αντιπυρικ προστασας στο Δ.Δ. Στεφνης – Β’ Φση».

 

Επσης, η Επιτροπ ενκρινε τη σναψη σμβασης μεταξ της Περιφρειας, του Υπουργεου Πολιτισμο και την Ιερς Μητρπολης Παραμυθας, Φιλιατν, Γηρομερου και Πργας για το ργο «Στερωση – αποκατσταση Ι.Μ. γας Μαρνας Χαραυγς Φιλιατν», προπολογισμο 450.000 ευρ, καθς και με το Δμο Ζαγορου για το ργο «ποκατσταση ομβροδεξαμενς στο Δ.Δ. νθρακτη (προμθεια υλικν)», προπολογισμο 11.400 ευρ.

 

κμη εγκρθηκε η τροποποηση της προγραμματικς σμβασης (μεταξ Περιφρειας και Δμου Ζηρο) για την εκτλεση του ργου «Προσθκη κατ’ επκταση και καθ’ ψος στο 2ο Δημοτικ Σχολεο Φιλιππιδας», προπολογισμο 2.600.000 ευρ, ως προς τη διρκεια του ργου. ποφασστηκε να δοθε παρταση μχρι τις 31/12/2015, καθς το συγκεκριμνο ργο εναι συγχρηματοδοτομενο στην τρχουσα Προγραμματικ Περοδο.

 

Γνωμοδοτσεις για Μ.Π.Ε.

 

Εκτενς ταν η συζτηση σχετικ με τη γνωμοδτηση των Μ.Π.Ε. για  την μετεγκατσταση μονδων οστρακοκαλλιργειας (μδια) δυναμικτητας  160 τνων/ τος, στη θση «Κλπος Νσων Κοραμος», Λωρδα Σαγιδας, Π. Ε. Θεσπρωτας. Με αφορμ τη σχετικ συζτηση η πρεδρος της Επιτροπς, ντιπεριφερειρχης κ. Τ. Καλογιννη υπογρμμισε πως πγια θση της Περιφερειακς ρχς εναι να λαμβνει υπψη τις επιστημονικ τεκμηριωμνες αντιρρσεις των τοπικν κοινωνιν.

 

Επσης, η Επιτροπ γνωμοδτησε θετικ επ των Μ.Π.Ε. για τα ργα:

 

Ø  «Λειτουργα πτηνοτροφικς μονδας, (εναρμνιση με την τρχουσα νομοθεσα), δυναμικτητας 24.000 πτηνν πχυνσης, εγκατεστημνη στη θση «Μπουσολιζα», της Τ.Κ. Φιλιππιδας, του Δμου Ζηρο, Π.Ε. Πρβεζας»- κατατσσεται στην ομδα 7η υποκατηγορα 2

Ø  «Εγκατσταση και λειτουργα μονδας παραγωγς ηλεκτρικς και θερμικς ενργειας, ισχος 510 Kwel απ βιοαριο, στη θση «Νησ» του Δ.Δ. Νας Κερασοντας, Δμου Ζηρο, Π.Ε. Πρβεζας» - κατατσσεται στην ομδα 2η υποκατηγορα της 1ης κατηγορας – κατ. 2

Ø  «Λειτουργα πτηνοτροφικς μονδας(εναρμνιση με την τρχουσα νομοθεσα),δυναμικτητας 20.000 πτηνν πχυνσης, εγκατεστημνη στη θση «Γλντζα», της Τ.Κ. Κερασνα, του Δ. Ζηρο, Π.Ε. Πρβεζας» - κατατσσεται στην ομδα 7η υποκατηγορα 2

Ø  «Λειτουργα πτηνοτροφικς μονδας(εναρμνιση με την τρχουσα νομοθεσα),δυναμικτητας 29.120 πτηνν πχυνσης, εγκατεστημνη στη θση «Ομορφδα», της Τ.Κ. Γυμντοπου, του Δ. Ζηρο, Π.Ε. Πρβεζας» - κατατσσεται στη ομδα 7η υποκατηγορα 2

Ø  «ιολικς Σταθμς παραγωγς ηλεκτρικς ενργειας, συνολικς ισχος 8MW, στη θση «Πργος Ελτου Κορφοβουνου», Δμου ρταων Π.Ε. ρτας», με τον ρο να ληφθε υπψη το θμα του ιδιοκτησιακο της περιοχς με εξασφλιση της συνανεσης των ιδιοκτητν της κτασης για τη δημιουργα και λειτουργα του Πρκου.

 

Τλος, η Επιτροπ γνωμοδτησε θετικ επ του περιεχομνου του φακλου δικαιολογητικν για την ανανωση (παρταση της χρονικς διρκειας ισχος) και τροποποηση της υπ’ αριθμ. 120756/03-06-1997 ΚΥ ΕΠΟ (πως χει τροποποιηθε και ισχει) για την κατασκευ και λειτουργα του οδικο τμματος της παρκαμψης ρτας συμπεριλαμβανομνου τμματος 1 χλμ. περπου της συνδετριας οδο με την πλη της ρτας, ως προς τον οριστικ σχεδιασμ της οδο και την τοποθτηση σταθμν διοδων».

 

Με αφορμ το ατημα για τη συζτηση στην Επιτροπ των εξελξεων με την εκποηση εκτσεων και εγκαταστσεων απ το ΤΙΠΕΔ και στην περιοχ της Ηπερου,  η κ. Καλογιννη υπογρμμισε πως κθε συζτηση επ του θματος θα πρπει να γνει μνο μετ απ επσημες ανακοινσεις. "Δεν μπορε να γνει ουδεμα συζτηση επ του θματος αυτο οποιουδποτε λλου θματος, εν δεν υπρχει επσημη ενημρωση και φκελος ργου. Δεν μπορον να αποτελον βση συζτησης μνο δημοσιεματα του Τπου".

 

 

 


05 (139 )
( | 0)


Το Περιφερειακ Συμβολιο Ηπερου, στερα απ την κομηση του Μητροπολτη Ιωανννων Υπερτμου και Εξρχου πσης Ηπερου κυρο Θεοκλτου,  συνλθε σε κτακτη συνεδραση και αποφσισε ομφωνα:  

§  Εκφρζει τη βαθει  του θλψη για την κομηση του Μητροπολτη Ιωανννων Υπερτμου και Εξρχου πσης Ηπερου κυρο Θεοκλτου. Η ισχυρ προσωπικτητ του και το αγωνιστικ του πνεμα αποτελον σημεο αναφορς για την Ελληνικ Ορθδοξη Εκκλησα. Ως Ποιμενρχης της Ιερς Μητροπλεως Ιωανννων, φησε ανεξτηλη τη σφραγδα του σε θεολογικ, θρησκευτικ και κοινωνικ εππεδο.

§  Εκφρζει τα ειλικριν του συλλυπητρια στην Ιεραρχα της Εκκλησας, στους ιερες της Ιερς Μητροπλεως Ιωανννων και στην πνευματικ του οικογνεια, η οποα στερθηκε τον επ δεκαετας ηγτη της.

§  Η σημαα στο Διοικητριο και στις Υπηρεσες της Περιφρειας Ηπερου, θα κυματζει μεσστια μχρι και τη Μεγλη Τετρτη, ημρα της εξοδου ακολουθας.

§  Να καταθσει στεφνι στο σεπτ σκνωμα του μεταστντος.

§  Το Περιφερειακ Συμβολιο  να συμμετχει  στην εξδιο ακολουθα.

 


14 (305 )
( | 0)


Πανελλνιο πρωτθλημα παδων κορασδων 2014
Και οι 7 αθλητς μας εξαιρετικο !!!!!!

Πρωταθλητς Ελλδος και μλη της Εθνικς Ελλδος για το 2014!

Χρυσ μετλλιο ΓκλναβοςΒασλειος του Θωμ
Χλκινο μετλλιο. Κατσακολας Χριστφορος
Χλκινο μετλλιο. Ρντζος Ορστης.
Μικρ τελικ. 4 η θση.
Μτσης ΧΡΗΣΤΟΣ
Γγου Ευφροσνη
Κρομμδα λγα
Κρομμδα Δμητρα
Οι προπονητς τους που συνεχζουν να διδσκουν θος παιδεα και να αναδεικνουν τα ταλντα του τπου μας για 25 συνεχ χρνια συγχαρουν τους αθλητς και τις αθλτριες τους.

Σ  ΚΡΤΕ ΙΩΝΝΙΝΩΝ


11 (298 )
( | 0)

.

Δλωση του Χ. Πατσορα

Η ομιλα του υποψφιου Δμαρχου Νκου Γκντα δεχνει ολοφνερα την αντιλακ πολιτικ που θλει να εφαρμσει και τα επιχειρηματικ συμφροντα που θλει για λλη μια φορ να εξυπηρετσει.
Ο Νκος Γκντας κλενοντας την ομιλα του επε πως δεν εναι δουλει του δμαρχου να γκρινιζει, αλλ να βρσκει λσεις, πως τις προηγομενες θητεες του βρκε λση με τους εργαζμενους της ΔΕΙ και τους φησε ακλυπτους, για να τους απολσει η δημοτικ αρχ Μπγκα - Φλιου. πως βρκε με το παρνομο - σμφωνα με την απφαση του ΣτΕ - ΚΤΕΛ στην Παπανδρου.  πως βρκε λση για το κεντρικ πρκινγκ, καταστρφοντας την πλατεα και το πρσινο, πως βρκε για το Ξενα, καταστρφοντας να μνημεο της νετερης πολιτιστικς κληρονομας και προσφροντς το στα συμφροντα του Μτση πως βρκε λση με την ΟΣΗ, μεταμορφνοντας την για πνω απ 3 χρνια σε μια μαρη τρπα στο κντρο της πλης. τσι θα βρει λση, ξεπουλντας και καταστρφοντας τι χει μενει ρθιο στην πλη των Ιωανννων.
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΤΣΟΥΡΣ
Υποψφιος Δμαρχος της ριστερς Παρμβασης στα Γιννενα για την ντικαπιταλιστικ νατροπ 

11 (304 )
( | 0)
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΔΙΟΦΩΝΟ ΙΩΝΝΙΝΩΝ - 98.7 FM
γ. Μαρνας 55, Ιωννινα
Τηλ: 26510-37780 Fax: 26510-74197

νπτυξη - Υποστριξη: Νικλαος . Παρσης

Το σνολο του περιεχομνου και των υπηρεσιν του ιστοχρου του Δημοτικο Ραδιοφνου Ιωανννων διατθεται στους επισκπτες αυστηρ για προσωπικ χρση. ΠΓΟΡΕΥΕΤΙ η αναδημοσευση, η αναπαραγωγ, ολικ, μερικ περιληπτικ κατ παρφραση διασκευ απδοση του περιεχομνου του παρντος ιστοχρου με οποιονδποτε τρπο, ηλεκτρονικ, μηχανικ, φωτοτυπικ, ηχογρφησης λλο, χωρς προηγομενη γραπτ δεια του εκδτη.

RSS  

SPAM  

Η σελδα αυτ φανεται καλτερα με Mozilla Firefox και ανλυση οθνης 1024x768.

2009