98.7 FM Stereo -
Live Stream
  Facebook
   1989 - 2011: 22  
Live!

:


Live Webcam
Live Webcam

23

07:00 Ελληνικο τραγουδι
08:00 Πρωνη ενημρωση με τον Χρη Δφλο
09:00 Εν Ιωαννινοις (ΓΝΗ ΒΡΒΟΡΙΤΟΥ)
10:00 Οτι πεις εσυ (Γιωργος Γκοντζος)
11:00 Σημεια των καιρων (ΒΙΚΥ ΜΙΧΕΛΗ)
1200 Πολιτιστικα με την ΓΝΗ ΒΡΒΟΡΙΤΟΥ
13:00 Μαγκαζινο (ΧΡΗΣ ΔΦΛΟΣ)
14:00 Εντεχνο Ελληνικο τραγουδι 
15:00 ΜΟΥΣΙΚΟ EXPRESS (ΜΡΙ ΝΣΤΣΙΟΥ)
16:00 Rock music
17:00 ΤΡΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (ΓΙΝΝΗΣ ΜΠΙΣΕΛΣ)
18.00 Εντεχνο Ελληνικο τραγουδι
19.00 Λξεις μουσικς (Παναγιτης Παπς)
20:00 Ελληνικη ροκ μουσικη
20.30 Ελληνικη ποπ μουσικη
21.00 Μουσικη κιβωτος (ΛΕΞΗΣ ΛΙΟΛΗΣ)
22.00 Το τραγουδι κυκλους κανει (ΜΙΧΛΗΣ ΜΠΙΛΗΣ)
23.00-07.00 Νυχτερινες ακροασεις


, 03
·
, 27
·
·
, 16
·
, 13
· :
, 22
·
, 19
·
, 18
·
, 10
· ..
, 09
·
, 04
·
· ....
, 02
·
, 26
·
, 20
· 7
, 14
·
, 12
·
·
· " "
, 08
·
, 06
·
· " "
, 04
·
, 02
· ""
, 13
· ˼
· " "
·
, 05
· 6/2
, 29
· " "
, 24
·


..
 • Γκλναβος Θωμς
  Πρεδρος
 • Ιωννης Σκοπολης
  ντιπρεδρος
 • Γεργιος Ζχος
 • Βασιλικ Θμελη
 • Νκη - Ειρνη Λαμπρδη
 • Βασιλικ Μπαλτογιννη
 • Λυκοτραφτης Ιωννης
 • Γεργιος Μπρμπας
 • Βασλειος Βλτσας

- 98,7 FM: &

:   
[ | ]

...
 &

Το Πνευματικ Κντρο Δμου Ιωαννιτν και η 8η Εφορεα Βυζαντινν ρχαιοττων διοργαννουν στις 11, 12 και 13 Ιουλου, σειρ εκδηλσεων κτω απ το φως της πανσληνου του Ιουλου, στην ακρπολη του Ιτς Καλ, στο Κστρο των Ιωανννων, μπροστ απ το Βυζαντιν Μουσεο.

 

            Στξε στη λμνη μνο μια στλα κρασ

 

            Την Παρασκευ 11 Ιουλου και ρα 9.30 μ.μ. η βραδι εναι αφιερωμνη στη μελοποιημνη ποηση τουΓιργου Σεφρη. Συμμετχουν οι: Ειρνη Δβα, σοπρνο, χιλλας Φρστας, βαρτονος,  Γεωργα ναστση, πινο, Ελευθριος Καραγιννης, κλαριντο, φλογρα, σαξφωνο και ενορχστρωση.

           

            ποσπσματα απ την ποηση του Γ. Σεφρη θα διαβσει η  Μαρα Στρατσνη, Διευθντρια Πνευματικο Κντρου Δμου Ιωαννιτν και ο Μωυσς Ελισφ, Πρεδρος Πνευματικο Κντρου Δμου Ιωαννιτν.

 

 

            Ross Daly Quartet

 

            Το Σββατο 12 Ιουλου 2014, στις 9.30 μ.μ. εμφανζεται το Ross Daly Quartet με τους:

Kλυ Θωμ: λρες

Σοφα Ευκλεδου: τσλο

Ταξιρχης Γεωργολης: οτι

Φιλοξενομενος καλλιτχνης ο Amin Alagabu.

 

            Το Ross Daly Quartet εναι να μικρ και ευλικτο μουσικ σχμα που ερμηνεει το ρεπερτρι του μσα απ νες ενορχηστρσεις. Σε αυτ το σχμα γνεται ντονη χρση του ταυτχρονου ακοσματος δο τοξωτν (λλοτε δυο λρες μαζ, λλοτε λρα και τρχου) απ τον Ross Daly και την Κλυ Θωμ, πργμα το οποο δεν συνηθζεται στις παραδοσιακς φρμες ενορχστρωσης, εν εδ αποτελε βασικ καταλτη για τη διαμρφωση και την εξλιξη του ρεπερτορου του συγκροτματος.

 

            Το φεγγρι εναι κκκινο

 

            Την Κυριακ 13  Ιουλου 2014, επσης στις 9.30 μ.μ., ο Βασλης Λκκας ερμηνεει Μνο Χατζιδκι.

            Μαζ του ο Γιργος Σαλτρης, στο πινο, και ο Μανλης Γεωργοστθης, στο μπουζοκι.

 

 

            Η εσοδος για το κοιν εναι ελεθερη και στις τρεις μρες των  εκδηλσεων.10 (63 )
( | 0)

̢ ,
 &

Μ’ αγικλημα και γιασεμι

Μισλ Μπουαρν, Η Παριζινα

(Une Parisienne, Γαλλα – Ιταλα, 1957, 86 λεπτ)

 

            Συνεχζονται οι κινηματογραφικς προβολς που διοργαννει το Πνευματικ Κντρο Δμου Ιωαννιτν, στον λειο Χρο του Πολιτιστικο Πολυχρου «Δημτρης Χατζς» με να αφιρωμα στην Μπριζτ Μπαρντ, που φτος κλενει τα 80.

            Τη Δευτρα 7 Ιουλου και ρα 9.30 μ.μ. προβλλεται η ταινα του  Μισλ Μπουαρν, Η Παριζινα (Γαλλα 1957, διρκεια 86’) με την Μπριζτ Μπαρντ και τον Σαρλ Μπουαγι.

             Σχετικ με την ταινα αναφρει ο ειδικς συνεργτης του Πνευματικο Κντρου, Παναγιτης Κρββαρης:

             «Η Μπριζτ, κρη του προδρου της Γαλλας, ερωτεεται ναν απ τους συνεργτες του, τον Μισλ, ο οποος, πως λει ο πατρας της «παραεναι φιλδοξος για να αφοσιωθε σε μια γυνακα». Ο διος εναι νας Δον Ζουν με συνεχες περιπτειες με το λλο φλο, αλλ η Μπριζτ τον παγιδεει και τον εκβιζει σε γμο, πργμα που γνεται, γιατ ο Μισλ θλει να ευχαριστσει τον πατρα της. Οι εξωσυζυγικς περιπτειες του Μισλ συνεχζονται και μετ τον γμο, και η Μπριζτ βζει σκοπ να τον τιμωρσει κνοντς τον να ζηλψει.

            Μια ελαφρ «κομεντ κρεβατοκμαρας», να εδος που φανεται να λατρεουν οι Γλλοι της εποχς, πως επισημανει ο D. Schwarz, και αναδεικνει τα κλλη της BB».

            Η εσοδος για το κοιν εναι ελεθερη.


07 (49 )
( | 0)

.
 &

Σμερα στις ρα 8:30 μ.μ., το Πνευματικ Κντρο Δμου Ιωαννιτνπαρουσιζει στον Πολιτιστικ Πολυχρο «Δημτρης Χατζς», συζτηση με αφορμ το βιβλο της Ονττ Βαρν – Βασρ με ττλο «Η ανδυση μιας δσκολης μνμης».

                Προλογζει ο Καθηγητς Ιατρικς Μωυσς Ελισφ, Πρεδρος του Πνευματικο Κντρου Δμου Ιωαννιτν. Για την συγγραφα και το βιβλο της θα μιλσουν οι: Λδα Παπαστεφανκη, Επκουρη Καθηγτρια στο Τμμα Ιστορας και ρχαιολογας του Πανεπιστημου Ιωανννων, Γεργιος Νικολου, ναπληρωτς Καθηγητς στο Παιδαγωγικ Τμμα Δημοτικς Εκπαδευσης του Πανεπιστημου Ιωανννων, Γιννης Παπαθεοδρου, Επκουρος Καθηγητς στο Τμμα Φιλολογας του Πανεπιστημου Ιωανννων και η Ονττ Βαρν – Βασρ, Ιστορικς του Ελληνικο νοιχτο Πανεπιστημου.

          πναντι στο τραυματικ γεγονς της γενοκτονας των Εβραων, που σχεδιστηκε απ τους ναζ και εκτελστηκε απ τους διους και τους συνεργτες τους στο μσον του 20ο αινα και στην καρδι της πολιτισμνης Ευρπης σημαδεοντας για πντα την ευρωπακ ιστορα, ιστορικο, κοινωνιολγοι, πολιτικο επιστμονες και ψυχαναλυτς τοποθετονται και επιχειρον να προσεγγσουν και να ερμηνεσουν με διαφορετικος τρπους αυτ που για πολλς δεκαετες παρμενε το "ανεπωτο". Η μνμη του γεγοντος αυτο σο ργησε να αναδυθε, τσο πυροδοτε λο και εντοντερη συζτηση, ποικλες προσεγγσεις και διαμχες.
           Τα κεμενα του συγκεντρωτικο αυτο τμου (γραμμνα κατ τη διρκεια μιας εικοσαετας) αποτυπνουν την πορεα της ρευνας και του κριτικο στοχασμο της συγγραφως, η οποα προσεγγζει το ζτημα της γενοκτονας των Εβραων απ διφορες σκοπις. Το νμα μως που συνδει τα κεμενα μεταξ τους, το ερτημα που βασανιστικ επανρχεται, αφορ την καθυστρηση της ανδυσης αυτς της μνμης και τα ατια της λθης και της σιωπς.

           Επτ κεμενα πραγματεονται την εξντωση των Ελλνων Εβραων, προτενοντας να ερμηνευτικ σχεδασμα τσο της εκτπισης σο και της σιωπς που επακολοθησε. Ιδιατερο βρος χει σ' αυτ η Θεσσαλονκη, απ που εκτοπστηκε η πολυπληθστερη εβρακ κοιντητα της Ελλδας. Η αποτπωση του γεγοντος στις μαρτυρες, την ιστοριογραφα και τη λογοτεχνα μελετται ξεχωριστ. Η διαλεκτικ μνμης και λθης, σιωπς και γραφς, εξετζονται τσο στον λγο των μαρτρων, σο και σε μεζονα κεμενα της στρατοπεδικς λογοτεχνας, πως αυτ των Πρμο Λβι, για την εβρακ μνμη, και του Χρχε Σεμπρον, για τη μνμη των πολιτικν κρατουμνων.

          Τη βαρι σιωπ των πρτων δεκαετιν διαδχθηκε η κρηξη λγου των μαρτρων, αργτερα οι επιστημονικς προσεγγσεις και τις τελευταες δεκαετες η θεσμοποηση αυτς της μνμης. Τα πιο πρσφατα κεμενα αναφρονται σε μνημονικος τπους, μουσεα, μνημεα και επετεους.

            Η Ονττ Βαρν γεννθηκε το 1957 στην θνα. Σποδασε ιστορα και αρχαιολογα στο Ιστορικ-ρχαιολογικ Τμμα της Φιλοσοφικς Σχολς του Πανεπιστημου θηνν κι κανε μεταπτυχιακς σπουδς στη νετερη ιστορα στο Νεοελληνικ Ινστιτοτο της Σορβννης. Σποδασε επσης γαλλικ λογοτεχνα και λογοτεχνικ μετφραση στο Γαλλικ Ινστιτοτο θηνν. Το πρτο της βιβλο αφοροσε τα ντυπα των νων στην Κατοχ ( "Ελληνικς Νεανικς Τπος 1941-1945. Καταγραφ", τμ. '-Β, εκδ. ΙΕΝ, θνα 1987) (βλπε www.iaen.gr). Υποστριξε τη διδακτορικ της διατριβ στο Ιστορικ Τμμα του Πανεπιστημου θηνν (1995). Επεξεργασμνη της μορφ εκδθηκε απ τις εκδ. Εστα ("Η ενηλικωση μιας γενις. Nοι και νες στην Κατοχ και στην ντσταση", α' εκδ. Μιος 2009, β' εκδ. Δεκμβριος 2009). Οι ρευνς της στρφηκαν αρχικ γρω απ τη συμμετοχ της ελληνικς νεολαας στην ντσταση. ργτερα στα ερευνητικ της ενδιαφροντα προστθηκε η γενοκτονα των Ευρωπαων Εβραων. χει δημοσιεσει σχετικ μελτες σε συλλογικος τμους, στα περιοδικ "Μνμων", "ντ", "Ο Πολτης", "Σγχρονα Θματα", "Historein" και ρθρα στις εφημερδες "Το Βμα", "Η Καθημεριν", "Η υγ". Συγκεντρωτικ κδοση των σχετικν κειμνων της κυκλοφορε απ τις εκδσεις Εστα "Η ανδυση μιας δσκολης μνμης. Κεμενα για τη γενοκτονα των Εβραων", 2012. Δραστηριοποιθηκε στην Εταιρεα Μελτης Νου Ελληνισμο Μνμων τη δεκαετα του '80 και υπρξε ιδρυτικ μλος της Εταιρεας Μελτης Ελληνικο Εβρασμο, στην οποα συμμετεχε ενεργ στη δεκαετα του '90. χει συμμετσχει σε διεθν συνδρια στην Ελλδα, στη Γαλλα και στο Βλγιο (συνεργασα με το "Ιδρυμα για την Μνμη του ουσβιτς" και με το Τμμα νεοελληνικν σπουδν του Πανεπιστημου του Στρασβοργου). Διδσκει Ιστορα στο Ελληνικ νοιχτ Πανεπιστμιο (απ το 2001). Διευθνει Σεμινριο για τη Στρατοπεδικ Λογοτεχνα στο Εβρακ Μουσεο Ελλδος (θνα 2011, 2012). χει δημοσιεσει μεταφρσεις ργων γαλλικς λογοτεχνας (Φλωμπρ, Σεμπρον, ναλις) και ανθρωπιστικν επιστημν (Μπρωντλ, Λυοτρ, Τντοροφ). Μετφρασε δο μυθιστορματα του ελληνοεβρακς καταγωγς γαλλφωνου λμπρ Κον ("Σολλ", εκδ. Χατζηνικολ 1990, "Καρφοχφτης", εκδ. Ηριδανς 1994) και γραψε για το ργο του. π το 1995 ως το 2008 εξδωσε το ετσιο περιοδικ "Μετφραση". Το 2005 τιμθηκε με τη δικριση Chevalier des Arts et des Lettres (Ιππτης των γραμμτων και των τεχνν) απ τον Υπουργ Πολιτισμο της Γαλλας, για το εν γνει ργο της και ιδιατερα για την προσφορ της στα γαλλικ γρμματα.

       

 

Η εσοδος για το κοιν εναι ελεθερη.


19 (472 )
( | 0)

'' ''
 &

Σμερα στις 8.30 μ.μ το Πνευματικ Κντρο Δμου Ιωαννιτν παρουσιζει στονΠολιτιστικ Πολυχρο «Δημτρης Χατζς» την πολυβραβευμνη ταινα του Δμου βδελιδη «Το δντρο που πληγναμε». Ο σκηνοθτης και σεναριογρφος Δμος βδελιδης θα συνομιλσει με τα κοιν μετ το τλος της προβολς.

«Το δντρο που πληγναμε» μας ταξιδεει στο καλοκαρι του 1960, σ' να γραφικ χωρι της Χου, τις τελευταες μρες του σχολικο τους. Η φιλα δυο αγοριν της Δ’ τξης του Δημοτικο κλονζεται. Το σχολεο κλενει και τα δυο παιδι περνον να μεγλο μρος του καλοκαιριο χωριστ. Ο νας βοηθει τη μητρα του στα μαστιχδεντρα, τα δντρα που πληγνονται και δακρζουν την αστραφτερ τους μαστχα. Ο λλος, ακολουθε τον δικ του, μοναχικ δρμο και προσπαθε να ξεφγει απ τη δικ του αυταρχικ μνα, που συνηθζει να τον κυνηγ με τον πλστη στα σοκκια του χωριο. Μια τυχαα συνντησ τους κατ τη διρκεια μιας ττοιας καταδωξης γνεται αφορμ να επανασυνδεθον και να περσουν μαζ το υπλοιπο καλοκαρι.

Με πολλ αυτοβιογραφικ στοιχεα, η ταινα εναι μια απ τις πλον ποιητικς ταινες του ελληνικο κινηματογρφου. χει τιμηθε με το 1ο Βραβεο στο Φεστιβλ Βερολνου το 1987 απ την Ευρωπακ Επιτροπ Ταινιν Νετητας, εν την δια χρονι, αποτλεσε την επσημη συμμετοχ της Ελλδας στο Φεστιβλ Κανν, στην Εβδομδα της Κριτικς. Τλος χει βραβευτε με τον Χρυσ και ργυρ Ελφαντα καλτερης ταινας και σκηνοθεσας στο Φεστιβλ Νου Δελχ.

Σενριο-Σκηνοθεσα: Δμος βδελιδης, Φωτογραφα: Φλιππος Κουτσφτης, Μουσικ Σνθεση: Δημτρης Παπαδημητρου, Εταιρα Παραγωγς: Ελληνικ Κντρο Κινηματογρφου. Διρκεια Ταινας: 75 λεπτ.

 

Η εσοδος για το κοιν εναι ελεθερη.


17 (467 )
( | 0)

, :
 &

Σμερα και ρα 8:30 μ.μ., το Πνευματικ Κντρο Δμου Ιωαννιτν παρουσιζει, στον Πολιτιστικ Πολυχρο «Δημτρης Χατζς», την ταινα του Τζωρτζ Μλερ, Μαντ Μαξ: Ο Εκδικητς της Νχτας (Mad Max), υστραλα, 1979.

 

               Σχετικ, ο ειδικς συνεργτης του Πνευματικο Κντρου, κινηματογραφιστς Παναγιτης Κρββαρης αναφρει:

 

               «Σε να ακαθριστο σκοτειν μλλον αναρχας, ανομας και παρλογης βας, περεργοι αστυνομικο με δερμτινες περιβολς προσπαθον να επιβλλουν την τξη σε ημιπαρφρονες παραβτες, που κατ καννα κινονται με βενζινοκνητα οχματα. νας απ τους αστυνομικος, ο Μαξ, κουρζεται απ τη διαρκ αναμτρηση με τη βα και μετ τον αποτρπαιο θνατο του κοντινο του φλου και συναδλφου του Γκους, αποσρεται προσωριν για να περσει χρνο με τη γυνακα του και το παιδ του. γνοε μως τι η συμμορα μοτοσικλετιστν που σκτωσε τον φλο του, εκδικεται τον θνατο ενς φλου τους που σκοτθηκε σε μια καταδωξη απ τον Μαξ και τον Γκους. τσι ο Μαξ εναι ο επμενος στχος της συμμορας, που δεν θα διστσει να κυνηγσει αυτν και την οικογνει του.

 

               Ο ελληνικς καταγωγς σκηνοθτης Τζωρτζ Μλερ κερδζει να μεγλο στοχημα, καθς συγκεντρνει λεφτ απ μνος του δουλεοντας ως γιατρς σε εντατικ μονδα νοσοκομεου του Σδνε για να κατασκευσει αυτ τη βαιη περιπτεια με στοιχεα θρλερ, βλποντας το τοπο της πατρδας του υστραλας ως να ξερ και γονο τοπο αποκαλυπτικο μλλοντος. Οι χαρακτρες αυτς της ιστορας εξαρτνται απλυτα απ το χημ τους με το οποο κινονται σε ατλειωτες ευθεες ασφλτου μσα στις ερημις, εν αν βγουν απ το δρμο, λα μπορον να συμβον. Η ταινα παργεται την δεκαετα του 70, ταν να κμα ταινιν χαμηλο κστους και με ανμεικτη θεματολογα δρσης, φρκης και κωμωδας με ττλο Ozploitation ανταγωνζεται τους πιο «ποιοτικος» υστραλος σκηνοθτες που δημιουργον το αυστραλζικο νο κμα».

 

               Διρκεια ταινας: 88 λεπτ.

 

Η εσοδος για το κοιν εναι ελεθερη.

 


05 (442 )
( | 0)

 &

Την Τετρτη 29 Ιανουαρου 2014 και ρα 8:00 μ.μ το Πνευματικ Κντρο Δμου Ιωαννιτν παρουσιζει στην αθουσα «Β. Πυρσινλλας» να αφιρωμα στον ζωγρφο, πεζογρφο και συνθτη, Νκο Χουλιαρ.Στην βραδι του αφιερματος θα μιλσουν o ποιητς Μιχλης Γκανς καθς και η ρετ δαμοπολου, επκουρη Καθηγτρια του Πανεπιστημου Ιωανννων. Μουσικ, θα συμμετσχουν η Ππη στεριδη με τον Γιργο Σαλβνο στο πινο, ερμηνεοντας τραγοδια του Νκου Χουλιαρ.

 

Η εσοδος για το κοιν εναι ελεθερη.

Ο Νκος Χουλιαρς, γεννθηκε τον Οκτβριο του 1940 στα Ιωννινα. Σποδασε γλυπτικ και σκηνογραφα στην νωττη Σχολ Καλν Τεχνν απ που απεφοτησε το 1967. Παρλληλα με την ζωγραφικ ασχολθηκε με την λογοτεχνα. γραψε ποηση, διηγματα και μυθιστορματα, εν ασχολθηκε και με τη μουσικ γρφοντας στχους και μελωδες. π το 1963 γραψε πολλ τραγοδια και κποια απ αυτ τα τραγοδησε ο διος. Φιλοτχνησε ακμη εξφυλλα βιβλων και δσκων εν υπρξε ο πρτος που διασκεασε παλιος ηπειρτικους δημοτικος σκοπος. Ο Νκος Χουλιαρς συνεργσθηκε με πολλ περιοδικ απ το 1962, πως τα: «Ενδοχρα», «Δοκιμ», «Ζυγς», «Τραμ» εν εικονογρφησε μσα απ αυτ και το διγημα του Σωτρη Κακση «Το μαρο που με ξρει». 

Μεγλη υπρξε η ενασχλησ του με την μουσικ. Δικς του επιτυχες εναι «Το τσιμεντνιο δσος», «Θα σου το πω με », «Ο νοτις της ξενιτις» και η διασκευ του «Γιννη μου το μαντλι σου». Τραγοδια του χουν τραγουδσει πολλο καλλιτχνες του Νου Κματος, πως η ρλτα, απ το πρτο κιλας δσκο της, το 1966, «Η μρα τελεωσε», «Τα πελαγσια νειρα» μχρι και την μετπειτα επιτυχα της «Το πτρινο χαμγελο», η Ππη στεριδη μνη της στο: «Η μικρ Ναν»  σε ντουτο με τον Χουλιαρ: «Το σπαθ», «Χαλασι μου»,» Ζηλιρικο», η Μαρζα Κωχ «ναψα κλων δαδ» και λλοι.       

Σημαντικς στιγμς στη δισκογραφα του εναι οι: «Μεγλες επιτυχες» και «H νχτα που μας ξρει»,  με την συμμετοχ της Δμητρας Γαλνη και της φροδτης Μνου. Το 2006 εμφανζεται ως στιχουργς στο τραγοδι του συγκροτματος «Μικρς Περιπλανσεις» απ τον δσκο « Και με οδηγ μου να παιδ», εν η πιο πρσφατη δουλει του εναι το cd «Τα νησι τ' ουρανο», που ερμηνεει η λκη Καγιαλγλου, εν υπρχει και να κομμτι «Της τρλλας η ζητιανι» που το τραγουδ ο διος ο Νκος Χουλιαρς.


29 (753 )
( | 0)

 &
 ''Η ΠΟΡΝΗ ΠΟ ΠΝΩ''Την Πμπτη 16 Ιανουαρου 2014 και ρα 8:30 μ.μ., η On the road productions, υπ την αιγδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωανννων και του Πνευματικο Κντρου Δμου Ιωαννιτν, ανεβζει μια θεατρικ παρσταση με την Κατερνα Διδασκλου, η οποα, μετ απ απατηση του κοινο, επανρχεται στον Πολιτιστικ Πολυχρο «Δημτρης Χατζς». «Η πρνη απ πνω» του ντνη Τσιπιαντη,  παζεται για 3η συνεχ χρονι στην θνα και σε περιοδεα σε λη την Ελλδα.
Δυο γυνακες, δυο διαφορετικο αλλ ταυτχρονα παρλληλοι κσμοι. Η Ερατ, στο απ κτω διαμρισμα, εναι μια παντρεμνη γυνακα. Η πρνη, στο απ πνω, χει κνει το σπτι της μαγαζ. Τα βρδια η Ερατ ακοει τους χους να πλημμυρζουν το σιωπηλ της υπνοδωμτιο. Ζει με την χαρ των λλων. σπου μια νκτα ακοει κτι, που της αλλζει την ζω.
Ο ντνης Τσιπιαντης γεννθηκε και μεγλωσε στην θνα, με καταγωγ απ την γυπτο. Σποδασε φιλολογα και εργζεται ως δημοσιογρφος σε περιοδικ (Symbol, Down Town). χει γρψει τα θεατρικ ργα: "ταν πεθνω, θψτε με στο Facebook", "Συγχαρητρια! Προσλαμβνεσθε!", "Βασανζομαι", "Τα καρτα της οργς", "Η πρνη απ πνω", "Το sex και η χειρολαβ", "Βασλισσα". χει εκδσει τρα μυθιστορματα. 
Η Κατερνα Διδασκλου γεννθηκε το 1962 στην θνα και εναι απφοιτη του 1984 της δραματικς σχολς του Εθνικο Θετρου αλλ και της Φιλοσοφικς θηνν. κμα, συνχισε τις σπουδς της στην μερικ στο Columbia University πνω στην Υποκριτικ Κινηματογρφου και στο Uta Hagen IHB Studio στην υποκριτικ θετρου. Μλιστα, το Κοινωφελς δρυμα . Ωνση της δωσε υποτροφα για τις σπουδς της στη Να Υρκη. Η πορεα της στην Ελλδα εναι μεγλη, καθς χει πρα πολλς συμμετοχς σε κινηματογραφικς ταινες και τηλεοπτικς σειρς αλλ και θεατρικς παραστσεις.
Την παρσταση χει σκηνοθετσει ο Σταμτης Πατρνης και ερμηνεει η Κατερνα Διδασκλου. 

Τιμ Εισιτηρου: 10 ¤. Προπληση εισιτηρων στο ΔΗΠΕΘΙ, στο Πνευματικ Κντρο Δμου Ιωαννιτν, στο κατστημα ΙΡΙΣ (Γρ. Σακκ 20), στα βιβλιοπωλεα ναγνστης (Πυρσινλλα 11) και Ελευθερουδκης (Κ. Κατσαδμα 7) και στο Rock Shop (Πουττση 1α).

16 (515 )
( | 0)

''''
 &

Σμερα Τετρτη 11 Δεκεμβρου 2013 και ρα 8:30 μ.μ. το Πνευματικ Κντρο Δμου Ιωαννιτν σε συνεργασα με τον Ελληνοταλικ Σλλογο Φιλας Ιωανννων, παρουσιζουν να αφιρωμα στον ιταλικ κινηματογρφο με την προβολ της ταινας των Πολο και Βιτριο Ταβινι με ττλο «λονζανφν»(Allonsanfan, 1974) στον Πολιτιστικ Πολυχρο «Δημτρης Χατζς».

Ο ειδικς συνεργτης του Πνευματικο Κντρου, κινηματογραφιστς Παναγιτης Κρββαρης αναφρει σχετικ:

«Οι παραταγμνοι αξιωματοχοι χτυπον διαδοχικ με τα ραβδι τους τον Φολβιο Ιμπρινι, αρχηγ επαναστατικς σκτας, σαν να εναι σκυλ, καθς αυτς κατηφορζει τα σκαλι της φυλακς για να του ανακοινσουν την αποφυλκισ του. Καθς βγανει στον κσμο, εναι αηδιασμνος και κουρασμνος απ τις απογοητεσεις, την απομνωση και τις κακουχες της επαναστατικς δρσης και αποφασζει να επιστρψει στο αριστοκρατικ του μγαρο και να ζσει με τα αδρφια του. Οι σντροφο του μως τον ακολουθον που κι αν πει, περιμνοντας καθοδγηση για τις επμενες κινσεις της ομδας, καθς πιστεουν τι ο Φολβιο δεν θα τους εγκαταλεψει ποτ. σο γελοοι, γραφικο και απελπισμνοι φανονται οι πρην συναγωνιστς της «σκτας των Υψστων δερφν» στα μτια του Φολβιο, τσο ο διος δεν μπορε να επιστρψει στη ζω του ευγενος, του οικογενειρχη, του πατρα, του εραστ, ακμα του ανθρπου που γνεται ψυχρ ρεαλιστς και ακολουθε το χρμα. Διαρκς εξαπατ και παραπλανε τους συντρφους του για να απαλλαγε απ αυτος, αλλ στο τλος, μια χοφτα επαναστατν που θα επιζσει, τον παρνει μαζ της στο ντο για να ξεκινσουν την επανσταση.

            «Στα χρνια της παλινρθωσης» γρφει ο διτιτλος στην αρχ της ταινας, για να τοποθετσει το ιστορικ φντο στις αρχς του 19ου αινα στην Ιταλα, ταν η μοναρχικ παλινρθωση κατακερμτισε την χρα σε φεουδαρχικ κρατδια και δουκτα, πολλ ελεγχμενα απ ξνες δυνμεις. Την δια περοδο, διφορες μυστικς επαναστατικς οργανσεις – εταιρεες (Καρμπονροι) οραματζονταν την πραγμτωση μιας δημοκρατικς, ομοσπονδιακς αλλ και ενιαας Ιταλας, πιστο πντα στις αρχς της Γαλλικς Επανστασης».

 

Διρκεια ταινας: 115 λεπτ

Η εσοδος για το κοιν εναι ελεθερη  


11 (384 )
( | 0)

. .
 &
Η ΟΜΙΛΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΩΝΝΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙ ΤΟΝ Κ. ΚΒΦΗ
06 (372 )
( ... | 64936 bytes | | 0)

 &

Το Politheatro παρουσιζει στα πλασια του 2ου Φεστιβλ θετρου δρμου Ιωανννων το ργο του συγγραφα Ματε Βζνιεκ 'Εθνικτητα μου το χρμα του ανμου' απ το δετερο τος του θεατρικ του εργαστηρου.
Η παρσταση θα δοθε την Τετρτη 28 υγοστου και ρα 9.15μμ στο πρκο Λιθαρτσια.

Εσαι πιεσμνος; πογοητευμνος; Τρελαμνος;
Καννα πρβλημα! Η πλση εγκεφλου εναι για σνα!
Νισε την ασθηση του κενο, φτσε στην υπρτατη ευτυχα αγγζοντας ακμη και την αθανασα !
νοιξε την πρτα σ'να σγουρο καταφγιο!

Θλεις να απομονωθες απτον υπλοιπο κσμο ακμα και απτον διο σου τον εαυτ; Εκολο! Βγλε απ την τσπη σου μια κιμωλα και χραξε ναν κκλο γρω σου. Δεν χρειζεται να σκφτεσαι πολ...δεν εναι σοβαρ...ββαια χεις το δικαωμα αλλ αναρωτσου μπως τελικ ακμα και ο διος ο Θες σκφτεται ... απλ πρττει.

Προσοχ μως, αν δεξεις στω και μια στιγμ πως παρεκκλνεις απ τις διαταγς, δεν θα καταφρεις να περσεις απ την λλη μερι των συνρων.

Θα αφανιστες σαν τα ποντκια και ττε η πατρς κηρσσοντας σε ως εχθρ της κοινωνικς αρμονας θα σου αποκριθε πως λυπται πολ, αλλ το τηλφωνο δεν λειτουργε πια.

Σκηνοθεσα: Θοδωρς Γκγκος
Μουσικ επιμλεια: Σεμλη Παπαοικονμου

Παζουν με αλφαβητικ σειρ:
Κατερνα Γιαννακοπολου
Γιργος Γγος
Ελνη Κολοκορη
Γιννης Κοντς
Εη Λιοντκη
Χρστος Μπλλος
Γιννης Οιχαλιτης
Σεμλη Παπαοικονμου
Ζω Πλαχορα
Κωνσταντνα Ρζου
Μαρα Σικα
Λρα Φκιλα
Φτου Κατερνα

ΠΗΓΗ. epiruspost.gr


24 (563 )
( | 0)

 &

Με σειρ εκδηλσεων σε σημαντικος αρχαιολογικος χρους της Ηπερου υποδχονται φορες και κτοικοι την πιο λαμπρ πανσληνο του τους. Την Πανσληνο του υγοστου.

Το βρδυ λοιπν οι αρχαιολογικο χροι εναι ανοιχτο και με πανμορφες μουσικς υποδχονται το κοιν. Στο φως του φεγγαριο.

Η 8η Εφορεα Βυζαντινν ρχαιοττων και ο Δμος Ιωαννιτν διοργαννουν εκδλωση στο Ιτς Καλ.

Στη συναυλα "π το Βυζντιο ως σμερα-Στο φως του φεγγαριο" θα παρουσιασθε μουσικ πργραμμα που συνδει τον βυζαντιν μνο με τα παραδοσιακ τραγοδια, τη λακ και ντεχνη μουσικ.

Τραγοδι: Δημτρης Μσης, πινο: Γιργος Παπαχριστολης, μπουζοκι: Μανλης Γεωργοστθης.
Η εσοδος εναι ελεθερη για το κοιν.

ΣΤΟ ΓΡΔΙΚΙ

Την πανσληνο θα υποδεχθε μουσικ και ο αρχαιολογικς χρος της Πασσαρνας, στο λφο Καστρ του Μεγλο Γαρδικου.

Η ΙΒ' Εφορεα Προστορικν και Κλασικν ρχαιοττων και ο Δμος Ζτσας διοργαννουν μουσικ εκδλωση στον αρχαιολογικ χρο Πασσαρνας στο λφο Καστρ Μεγλου Γαρδικου. Στις 9 το βρδυ ο Νκος Ζιγαλας και το συγκρτημα «Οn the road» θα ερμηνεσουν ακουστικς ροκ και ντεχνες μπαλντες.

νοιχτς απ τις ξι το απγευμα μχρι τις δδεκα τα μεσνυχτα θα εναι και ο αρχαιολογικς χρος της Δωδνης για σους θλουν να απολασουν μα μαγευτικ βλτα υπ το φως της Πανσελνου.

ΣΤΗΝ ΕΛΕ

Η ΛΒ' Εφορεα Προστορικν και Κλασικν ρχαιοττων Θεσπρωτας, ο δμος Σουλου, ο Μορφωτικς Εκπολιτιστικς μιλος Βελλιανιτν και η Πολιτιστικ νωση Παραμυθιωτν διοργαννουν συναυλα παραδοσιακς μουσικς, στις 8.30 το βρδυ, στον αρχαιολογικ χρο Ελας.

Θα συμμετσχουν οι καλλιτχνες του δημοτικο τραγουδιο Γιργος Κορτης, Σββας Σιτρας, Ηλας Κντης, Παγνα θανασου, Μκης Κιμος, Λευτρης Κωνσταντνου, Γιννης Γκοντζις, Τασολα Θεμελ, Βασλης Δσης, Βασλης Παπαδπουλος, Μιχλης Μιχπουλος, Ευτυχα Ζη, Σπρος Μπλλος. Στο κλαρνο οι Θανσης Γκλνος, Θωμς Λλης, Χρστος Καπτσης και Ζης Παλου. Την παρουσαση της συναυλας θα κνει ο καθηγητς του Οικονομικο Πανεπιστημου Παναγιτης Πσχος.

Η ΛΒ' Εφορεα διοργαννει μια ακμη εκδλωση, στο ρχαιολογικ Μουσεο της Ηγουμεντσας, μαζ με το Επιμελητριο Θεσπρωτας. Στις 9 το βρδυ, θα γνει μουσικ εκδλωση με το συγκρτημα Trio Belleville: Λα Κολυτ (σοπρνο), Κωνσταντνος Λεοντρης (βιολ), Χαρ Κουμαριτη (πινο). Το πργραμμα περιλαμβνει συνθσεις του Μνου Χατζηδκι, του Νκου Κυπουργο και της Λνας Πλτωνος.

ΣΤΗΝ ΚΣΣΩΠΗ

Στην υγουστιτικη πανσληνο θα ζωντανψει νας ακμη αρχαιολογικς χρος της Ηπερου. Πρκειται για την επιβλητικ Κασσπη, που θα φιλοξενηθον εκδηλσεις με ευθνη της ΛΓ' Εφορεας Προστορικν και Κλασικν ρχαιοττων Πρβεζας–ρτας και του δμου Πρβεζας

Οι εκδηλσεις θα ξεκινσουν στις 7.30 το απγευμα με ξεναγσεις στον αρχαιολογικ χρο της Κασσπης απ τις αρχαιολγους Δμητρα Ζη και Δμητρα Νικολου.

Στη συνχεια, ο Κστας Βρδης, με ηχοχρματα ξεχωριστ και μια μαργιλα θα προετοιμσει την εισαγωγ της ταινας και τη διασκευ της «μαργιλας» του Γιννη γγελκα, στις 20:15. Στις 21.10 θα προβληθε η ταινα της Ελπδας Σκοφαλου «κουσα τον θε να κλαει» σε πρτη προβολ. «Θλησα να φτιξω μια ταινα που λειτουργε ως προκλητικ ταξδι, ως γριο trip στον ωκεαν των συναισθημτων και του υποσυνεδητου, νευ ορων, νευ ρων » λει η σκηνοθτης, που κατφερε να καταγρψει να μοναδικ υλικ σε διρκεια δκα χρνων.

Στο πλασιο των εκδηλσεων για την πανσληνο, το ρχαιολογικ Μουσεο ρτας θα εναι ανοιχτ απ τις 9 το βρδυ ως τις 12 τα μεσνυχτα, με τους αρχαιολγους να πραγματοποιον ξεναγσεις στους επισκπτες.

ΠΗΓΗ.epiruspost.gr


21 (1543 )
( | 0)

 &

Η Πινακοθκη Χαρακτικς του Δμου Ζτσας φιλοξενε 6 λληνες χαρκτες στο χρο της, προκειμνου να παρουσισουν στο φιλτεχνο κοιν τα στδια που ακολουθε να γνσιο χαρακτικ ργο και ανττυπο.

ξι καταξιωμνοι χαρκτες με ντονη δραστηριτητα στο χρο της χαρακτικς σε Ελλδα και εξωτερικ, μλη του Επιμελητηρου Εικαστικν Τεχνν Ελλδος (EETE), της νωσης Ελλνων Χαρακτν (EEX) και της Εικαστικς Ομδας ''www.greekartists.info''.

Η Ρνα νοση – Ηλα, η Ρνια Γριμλδη, ο Νκος Δεσεκπουλος, ο Γιννης Καψιδκης, ο Γιννης Κολις και η Ρουμπνη Σαρελκου – Ρκου, θα σχεδισουν, θα χαρξουν και θα τυπσουν απ να χαρακτικ ργο σε ''ανοιχτ εργαστριο'' για το κοιν.

Εναι η πρτη δραστηριτητα που υπσχεται την ενεργ παρουσα της πινακοθκης στα εικαστικ δρμενα του τπου, αλλ γιατ χι και λης της χρας. Σε λη τη διρκεια της δραστηριτητας και σο αυτ διαρκσει, θα μπορσουν οι ενδιαφερμενοι να παρευρεθον διακριτικ στο χρο της πινακοθκης και να παρακολουθσουν πως δημιουργεται μια ξυλογραφα μια χαλκογραφα.

Παρλληλα θα γνουν δο πρωιν εργαστρια για παιδι.

Την Τετρτη 21 υγοστου και ρα 20.30 θα γνει παρουσαση του βιβλου ''ΧΡΚΤΙΚΗ - ΓΡΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ'' απ το συγγραφα του Δημτρη Παυλπουλο, επκουρο καθηγητ της Ιστορας της Τχνης στο ΚΠ.

20 – 24 υγοστου 2013

ρες Λειτουργας: 10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00

Παιδικ Εργαστρι: Πμπτη 22 υγοστου & Παρασκευ 23 υγοστου, ρα: 10:30 – 12:30 το πρω.

Πινακοθκη Χαρακτικς – Ζτσα Ιωανννων.

ΠΗΓΗ. epiruspost.gr


21 (593 )
( | 0)

 &

Το Πνευματικ Κντρο του Δμου Ιωαννιτν σε συνεργασα με τον Πολιτιστικ Σλλογο Ζευγαριν, διοργαννει στα Ζευγρια, την Τρτη 9 Ιουλου και ρα 9.30 μ.μ., εκδλωση – αφιρωμα στον Μνο Ελευθερου.

Η Λακ Ορχστρα του Πνευματικο Κντρου με τους : Γιννη Σταρου (τραγοδι και  κιθρα), νθ Σταρου (τραγοδι και πλκτρα), Ντνο Μπουζνη (κιθρα), Νκο Παππ (μπουζοκι), και Περικλ Μπουλουχτσ (μπσο), θα παρουσισει το βρδυ της Τρτης, στην πλατεα των Ζευγαριν, να ρεπερτριο βασισμνο στο σπουδαο ργο του μεγλου λληνα στιχουργο με γνωστς δημιουργες απ τους σημαντικτερους σγχρονους συνθτες, πως του Μκη Θεοδωρκη, Δμου Μοτση, Χρστου Νικολπουλου, Γιννη Μαρκπουλου κ.α.

Η εσοδος για το κοιν θα εναι ελεθερη.

ΠΗΓΗ:epiruspost.gr


08 (275 )
( | 0)

" " 10/7
 &

να απ τα σημαντικτερα διηγματα της ελληνικς πεζογραφας «Το αμρτημα της μητρς μου» του Γεωργου Βιζυηνο παρουσιζει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωανννων το φετιν καλοκαρι.  Πρκειται για την 100ης επαγγελματικ θεατρικ παραγωγ του ηπειρωτικο Θετρου που φτος το καλοκαρι κλενει 30 χρνια προσφορς στα θεατρικ δρμενα του τπου μας. Η πρεμιρα του ΔΗΠΕΘΕ θα δοθε για 3ο συνεχμενο καλοκαρι στην ρτα και συγκεκριμνα στο θατρο Κστρου το Σββατο 6 Ιουλου, ρα 9.30' το βρδυ. Την παρσταση οργαννει ο Δμος ρταων και η εσοδος για το κοιν εναι ελεθερη.  Συντελεστς της παρστασης εναι:

ΔΗΠΕΘΕ Ιωανννων Κεντρικ Σκην 30ος χρνος – θεριν θεατρικ περοδος 2012-13

 

Γεργιου Βιζυηνο «Το αμρτημα της μητρς μου»

Θεατρικ προσαρμογ – σκηνοθεσα: Δμος βδελιδης

Μουσικ – Στχοι: Βαγγλης Γιαννκης

Ηθοποιο: Κωνσταντνος Γιανακπουλος, Ρνα Κυπριτη

Σκηνικς χρος – φωτισμο: Δμος βδελιδης

Βοηθο σκηνοθτη: Γιργος Νικοπολος, θην Ζτου

παιξαν οι Μουσικο: λξανδρος βδελιδης πινο, Γιννης βδελιδης μαντολνο- μεταλλφωνο, Γιννης Βιλιτης ακορντεν-μαντολνο, Μυρτ Γουζου βιολοντσλο, Πνος Δημητρακπουλος κανονκι, Γιννης Πλαγιανκος κοντραμπσο-δοξρι, Παναγιτης Ρπτης φλουτο-σοπρνο σαξφωνο, Γιργος Νικπουλος φλογρες, Κατερνα Χαρμνη ακορντεν, Κατασκευ σκηνικο: Θανσης Τζτσος, Φωτογραφες: Στλιος Χουστουλκης, Οργνωση παραστσεων: Μιχλης Μπζιος. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωανννων ευχαριστε θερμ την Περιφερειακ νωση Δμων και Κοινοττων Ηπερου για την αποφασιστικ της συμβολ στην πραγματοποηση των παραστσεων στην πειρο.

Το «μρτημα της μητρς μου» θα παρουσιαστε σε καλοκαιριν περιοδεα στην πειρο και σε καταξιωμνα φεστιβλ λης της χρας. Η επσημη πρεμιρα θα δοθε την Τετρτη 10 Ιουλου στο υπαθριο θατρο της ΕΗΜ στα Ιωννινα. Η παρσταση θα αρχσει στις 9.30' το βρδυ και οργαννεται σε συνεργασα με το Πνευματικ Κντρο του Δμου Ιωαννιτν. Γενικ εσοδος 10 €. Προπληση εισιτηρων γνεται στα καταστματα Rock Shop (Πουττση 1α), Iris (Γρηγορου Σακκ 6), ναγνστης (Πυρσινλλα 11) και Ελευθερουδκης (Κ. Κατσαδμα 7). Μγας χορηγς: ΠΕΔ Ηπερου. Χορηγο επικοινωνας: Δημοτικ Ραδιφωνο Ιωασνννων, περιοδικ «υλαα» Θεσσαλονκης. Υποστηρικτς: Συνεταιριστικ Τρπεζα Ηπερου, Ξενοδοχεα «Olympic» και «Du Lac», εταιρεες «Κτμα Γκλναβος», «Ζαγρι», «Βκος», «ΤΕΡΝ .Ε.». Μετ την επσημη πρεμιρα θα ακολουθσουν παραστσεις στο Μτσοβο (Πμπτη 11/7), Παραμυθι (Παρασκευ 12/7), νω Καλεντνη (Σββατο 13/7), Φιλιτες (Κυριακ 14/7)  σε μια περιοδεα που θα συνεχιστε ως τα μσα Σεπτεμβρου.

Η υπθεση του ργου

Επηρεασμνο απ τα λογοτεχνικ ρεματα της Δυτικς Ευρπης, «Το αμρτημα της μητρς μου», εναι το πρτο νεοελληνικ διγημα που αναφρεται στο ψυχικ μαρτριο διεισδοντας βαθι στην ανθρπινη ψυχ. Ο Βιζυηνς, νας απ τους πιο εμπνευσμνους λληνες λογοτχνες, αφηγεται την ιστορα με αμεστητα, σε να κεμενο που προκαλε συγκνηση. Πρκειται για να εξαιρετικ ηθογραφικ και ψυχογραφικ ργο, απ τα πιο αξιλογα της λογοτεχνας μας. Με ντονο το αυτοβιογραφικ στοιχεο, το διγημα αναφρεται στις απελπισμνες αλλ μταιες προσπθειες της χρας μητρας του συγγραφα να σσει την ρρωστη κρη της, η οποα τελικ πεθανει. Κτω απ το διο ψυχολογικ πρσμα παρουσιζονται και πρξεις  της διας, πως η υιοθεσα δυο κοριτσιν μετ τον θνατο της κρης της. Πρξεις με υπαρξιακ νημα καθς υπαγορεονται απ τις ενοχς της απ το «αμρτημα» που θελ της διπραξε στο παρελθν.


08 (373 )
( | 0)

, .
 &

Το 2ο Φεστιβλ Παραδοσιακν Χορν Δμου Ιωαννιτν, διοργαννει το Πνευματικ Κντρο Ιωανννων με το Τμμα Παραδοσιακν Χορν του, τη Δευτρα 1 Ιουλου, στις 8.30 το βρδυ στην Πλατεα Μαβλη του Μλου Ιωανννων.

            Μετ τους εννι συλλγους που συνεργστηκαν το 2012 στην πρτη πολιτιστικ συνντηση του διευρυμνου Δμου Ιωαννιτν, φτος θα συμμετχουν παρουσιζοντας χορος και τραγοδια της Ηπερου περπου 250 χορευτς απ τους φορες: Τμμα Παραδοσιακν Χορν Πνευματικο Κντρου Δμου Ιωαννιτν, Πολιτιστικς Λαογραφικς Οργανισμς «Καλαρρτες», Χορευτικς μιλος Πατριωτικο Συνδσμου Καλαρρυτν «Η Πνδος», Σνδεσμος Συρρακιωτν Ιωανννων, Χορευτικς μιλος δελφτητας Μεγλου Περιστερου «Λκμος», Πολιτιστικς Σλλογος μφιθας Ιωανννων, Φιλοπροδη Κνηση Κοσμηρς, Μορφωτικς Εξωραστικς Σλλογος Νεοχωροπολου «Δουροτη», Μορφωτικς Πολιτιστικς ιμοδοτικς Σλλογος Κουτσελιο, Σλλογος Μικρασιατν Νεοκαισρειας Ιωανννων. Σκοπς της συνεργασας αυτς εναι η συνχιση της ανδειξης της ηπειρτικης μουσικοχορευτικς κληρονομις μσω των καταγραφν απ τους συλλγους και της δημσιας παρουσασης των αποτελεσμτων τους, αλλ και η προσφορ μιας ουσιαστικς στιγμς Πολιτισμο σε δημτες και επισκπτες της πλης των Ιωανννων σε να μορφο, ιστορικ σημεο των Ιωανννων.

 

            Η πρθεση των διοργανωτν εναι την επμενη χρονι να ολοκληρωθε ο πρτος κκλος με Τμματα Παραδοσιακν Χορν του νου Δμου Ιωαννιτν.

            Την καλλιτεχνικ επιμλεια χουν οι χοροδιδσκαλοι του Τμματος Παραδοσιακν Χορν Πνευματικο Κντρου Ιωαννιτν, καθηγητς Φυσικς γωγς, Ηλας Γκαρτζονκας και Νκος Νοσιας.

            ξζει να σημειωθε τι στον τομα των συνεργασιν με φορες της Ηπερου και της Ελλδας, ο οποος αποτελε σημαντικ στχο της πολυσχιδος δραστηριτητας του Συγκροτματος του ΠΚΔΙ, περιλαμβνονται οι εκδηλσεις: «1η μουσικοχορευτικ συνντηση Κ..Π.Η. ΙΩΝΝΙΝΩΝ» 16/2/2002, «1η Συνντηση Παιδικν Τμημτων Παραδοσιακν Χορν Ιωανννων» 18/1/2003, «7 Σλλογοι για τα Γιννινα» 19/2/2006, « π την Παρδοση κριτν του Ελληνισμο» 23/2/2008, «Παραδομνα Ηπειρτικα και Κρητικ βματα για την πελευθρωση των Ιωανννων» (21/2/2009), «25 Μαρτου 1821 – 25 Μαρτου 2009- Χορεουμε και Τραγουδμε για την Εθνικ Παλιγγενεσα» (25/3/2009), «χνη και χοι της πελευθρωσης των Ιωανννων» (4/3/2013). Επσης χει διοργανσει 15 θεματικς μουσικοχορευτικς  παραγωγς, 6 σεμινρια παραδοσιακν χορν,  5 συναυλες με ειδικ θεματολογα και πολλς «παρλληλες εκδηλσεις».

ΠΗΓΗ:epiruspost.gr


01 (302 )
( | 0)

 &

Την ερχμενη Τετρτη 3 Ιουλου 2013, και ρα 9:30 μ. μ., στο Ιτς Καλ στο  Κστρο Ιωανννων, το Πνευματικ Κντρο του Δμου Ιωαννιτν χει προγραμματσει συναυλα - αφιρωμα στον Μκη Θεοδωρκη.

Το πργραμμα περιλαμβνει γνωστ λακ και κινηματογραφικ τραγοδια του σπουδαου μουσικοσυνθτη, που θα ερμηνεσει ο Δημτρης Υφαντς με τη συνοδεα του Νκου Παππ και Γιννη Γκλια στο μπουζοκι,  τον Πνο Βολγαρη στα πλκτρα, τον Σωκρτη Καραβδα στο πινο, τον Κστα Δημητρου στα τμπανα, και τον Θμιο Σφαιρπουλο στο μπσο.

ρα ναρξης:  9:30 μ.μ.,

Η εσοδος για το κοιν εναι ελεθερη 100 Χρνια Ελεθερα Γιννενα – Συμφωνικ Ορχστρα Δμου Ιωαννιτν

 

Την Παρασκευ 5 Ιουλου, η Συμφωνικ Ορχστρα του Δμου Ιωαννιτν υπ την μουσικ διεθυνση του Φοβου Παπαδπουλου, εμφανζεται στον ρχαιολογικ Χρο της Δωδνης σε μια βραδι με ργα που εχε ερμηνεσει , αποσπντας θετικς κριτικς απ το κοιν, και στην αθουσα «Β. Πυρσινλλας» του Πνευματικο Κντρου Δμου Ιωαννιτν, κατ την πανηγυρικ συναυλα για τον εορτασμ των Ελευθερων της πλης μας, στις 20 Φεβρουαρου 2013, παρουσα του Πρεδρου της Ελληνικς Δημοκρατας, κ. Καρλου Παπολια.

Πρκειται για τα ργα: Εισαγωγ στον  γκμοντ, του Λ. β. Μπετβεν,  και τη Συμφωνα ρ. 41 του Δις , του Β. . Μτσαρτ.

Η εκδλωση, που εναι ενταγμνη στον κκλο εκδηλσεων 100 Χρνια Ελεθερα Γιννενα, διοργαννεται σε συνεργασα με τη ΙΒ Εφορεα Προστορικν και Κλασσικν ρχαιοττων, και εναι με ελεθερη εσοδο για το κοιν.

ρα ναρξης 9:30 μ.μ.

ΠΗΓΗ:epiruspost.gr


01 (474 )
( | 0)

" ... " -
 &
Ο Πολιτιστικς Σλλογος Δροσις-Πεντλης διοργαννει μαζ με το Πνευματικ Κντρο, στα πλασια της"Μουσικς στο Δρμο", δο ενδιαφρουσες συναυλες.
Το Σββατο, στις 29 Ιουνου, στις 9:30 μ.μ. :
φιρωμα στον Μνο Ελευθερου με τη Λακ Ορχστρα του Πνευματικο Κντρου Δμου Ιωαννιτν
και
Την Κυριακ, στις 30 Ιουνου, στις 9:30 μ.μ.:
Μια βραδι με το συγκρτημα του Κστα Βρδη
Τραγοδι: Μαριννα Τζμα (Δε θα χρησιμοποιηθε μικροφωνικ εγκατσταση, απλ και αυθεντικ).Και οι δο "μουσικς" θα παρουσιαστον στη Δροσι, στη συμβολ των οδν Καρλου Κουν και λξη Μινωτ, δπλα στο αισθητικ δσος της πλης μας (στο χωρο που εχε γνει η συναυλα τζαζ το περασμνο καλοκαρι, στο χωρφι με τις μπασκτες).
ΠΗΓΗ:epirusgate

28 (311 )
( | 0)

 &

Η εκδλωση της Παρασκευς, 21 Ιουνου 2013, η οποα εχε αρχικ προγραμματιστε να γνει στον πεζδρομο της οδο Καλλρη, θα πραγματοποιηθε στo χρο μπροστ απ το Ταχυδρομεο, στη διασταρωση των οδν 28ης Οκτωβρου και Μ. Μπτσαρη, στις 9 μ.μ.

            Στην εκδλωση συμμετχουν Ροκ μουσικ σχματα του Ωδεου Φλιππος Νκας.

            Παρλληλα, στην δια μρα και ρα, ο μερικανς ροκ σταρ Kip Winger θα δσει να ακουστικ ροκ σου στο πεζδρομο της οδο Καπλνη. Special guest: George Gakis.

            Και οι εκδηλσεις Μουσικ στο δρμο συνεχζονται: Σββατο 22 Ιουνου 2013, 9 μ.μ. - Πεζδρομος ΚαλλρηΔευτρα 24 Ιουνου 2013, 9 μ.μ. - Πεζδρομος Καλλρη

 

            ντεχνο ελληνικ τραγοδι ροκ και μπλουζ με το Ωδεο Φλιππος Νκας

            Δημτρης Μπασοκας, κιθρα

            Μαρα Καζκου, τραγοδι

Τρτη 25 Ιουνου 2013, 9 μ.μ.- Πεζδρομος Καπλνη

            Trio Human Feeling

Παρασκευ 28 Ιουνου 2013, 8.30 μ.μ. - Πρκο Κατσρη

            Μια βραδι με τη Σχολ Μπουζουκιο του Δημοτικο Ωδεου

            Καθηγητς: Ντνος Μπουζνης

Σββατο 29 Ιουνου 2013, 9.30 μ.μ. - Διασταρωση Καρλου Κουν & λξη Μινωτ, Δροσι

            φιρωμα στον Μνο Ελευθερου  με τη Λακ Ορχστρα του              Πνευματικο Κντρου Δμου Ιωαννιτν.

            Διοργνωση: Πολιτιστικς Σλλογος Δροσις – Πεντλης

Κυριακ 30 Ιουνου 2013, 9:30 μ.μ. - Διασταρωση Καρλου Κουν & λξη Μινωτ, Δροσι

            Μια βραδι με το συγκρτημα του Κστα Βρδη

            Τραγοδι: Μαριννα Τζμα

            Διοργνωση: Πολιτιστικς Σλλογος Δροσις – Πεντλης


21 (303 )
( | 0)

 &

ην 15η συνεχμενη ετσια θεματικ μουσικοχορευτικ παραγωγ του πραγματοποιε το Σββατο22 Ιουνου 2013 στις 9 το βρδυ, το Τμμα Παραδοσιακν Χορν Πνευματικο Κντρου Ιωανννων στο Υπαθριο Θατρο της Εταιρεας Ηπειρωτικν Μελετν.

Συμμετχοντας στο επετειακ κλμα των «100 χρνων απ την πελευθρωση των Ιωανννων» η φετιν θεματολογα του Χορευτικο Συγκροτματος του Πνευματικο Κντρου του εορτζοντος Δμου θα χει τον διο ττλο με αυτ των ετσιων εκδηλσεν του.

Τα 16 επιμρους τμματα με τους νω των 250 χορευτν λων των ηλικιν, που το απαρτζουν, θα παρουσισουν την 22η θεματικ εντητα, στην 29η χρονι της ιστορας τους,  που κρια χαρακτηριστικ της εναι η πολυσχιδς δραστηριτητα σε διαφρους τομες, πως η διοργνωση μουσικοχορευτικν εκδηλσεων, σεμιναρων, συναυλιν και φεστιβλ και νας απ τους μεγαλτερους αριθμος παραστσεων για ελληνικ συγκρτημα για τις οποες χουν επαινεθε και βραβευτε. Τα τραγοδια και οι χορο της φετινς παραγωγς, που θα χουν κατ κριο λγο στην Προεπαναστατικ περοδο, την πελευθρωση και τα Νετερα χρνια της θρυλικς πλης, θα εναλλσσονται  με τραγοδια ιστορικο περιεχομνου της Ελλδας.

 

ξζει να σημειωθε τι πρκειται για μια απ τις πντε φετινς διοργανσεις του Τμματος (νας απ τους μεγαλτερους αριθμος για μια χρονι στην Ελλδα και κτι που χει επαναληφθε πολλς φορς) μαζ με το «1ο φεστιβλ τσπουρου», τα «χνη και Βματα για την πελευθρωση των Ιωανννων» σε συνεργασα με το 8ο Δημοτικ Σχολεο, την τιμητικ συναυλα για τον Γρηγρη Καψλη και το 2ο Φεστιβλ Παραδοσιακν Χορν Δμου Ιωαννιτν που ακολουθε σε 8 μλις ημρες μετ την εκδλωση (1/7/2013).

Την καλλιτεχνικ ευθνη της εκδλωσης, πως και την εκμθηση των χορν και τραγουδιν που την συνθτουν, χουν οι καθηγητς Φυσικς γωγς: Ηλας Γκαρτζονκας, Νκος Νοσιας και Βασλης Ρπτης.

Τη μουσικ συνοδεα οι: Κστας Βρδης (κλαρνο), Σπρος Μπλλος (τραγοδι), Διαμαντς Παπαναστασου (κρουστ), Σαρντης Δρμαλης (τρομπτα), Λμπρος Τσκας (βιολ).

Η εσοδος εναι ελεθερη για το κοιν.

ΠΗΓΗ:epiruspost.gr


21 (319 )
( | 0)

5/5
 &

Το Πανεπιστμιο Ιωανννων, το Πνευματικ Κντρο Δμου Ιωαννιτν και το 1ο Δημοτικ Σχολεο Ιωανννων, στο πλασιο των εκδηλσεων «100 χρνια ελεθερα Γιννενα» παρουσιζουν να αφιρωμα σε Ηπειρτες δημιουργος που χουν διαπρψει στην ποηση, τη λογοτεχνα και τη μουσικ, την Τετρτη 5 Ιουνου και ρα 8.30 μ.μ., στο Συνεδριακ Κντρο «Κ. Παπολιας» του Πανεπιστημου Ιωανννων. Η εσοδος για  το κοιν εναι ελεθερη.

            Συμμετχει η Παιδικ Χορωδα του 1ου Δημοτικο Σχολεου.

            Στην ορχστρα παζουν οι μουσικο: Νκος Παππς, μπουζοκι, μαντολνο

 

Δημτρης Σταρου, μπουζοκι, οτι

Σωτρης Μαρκοτης, κιθρα

λξανδρος Σταρου, μπσο

ναστασα Σταρου, πινο

Φιλικ συμμετοχ: Δημτρης Υφαντς

Διδασκαλα χορωδας: Γιννης Σταρου

Τα κεμενα επιμελθηκαν οι δασκλες Μαρα Λτου και Μαρα Μντζιου.

Για τη μετακνηση των θεατν το Πνευματικ Κντρο Δμου Ιωαννιτν θα διαθσει ΔΩΡΕΝ λεωφορεο, το οποο θα αναχωρσει στις 7.30 μ.μ. απ το Σταθμαρχεο (Ρολι πλατεας) και θα επιστρψει απ την αθουσα «Κρολος Παπολιας» στις 10.15 μ.μ.

ΠΗΓΗ:epiruspost.gr


04 (281 )
( | 0)
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΔΙΟΦΩΝΟ ΙΩΝΝΙΝΩΝ - 98.7 FM
γ. Μαρνας 55, Ιωννινα
Τηλ: 26510-37780 Fax: 26510-74197

νπτυξη - Υποστριξη: Νικλαος . Παρσης

Το σνολο του περιεχομνου και των υπηρεσιν του ιστοχρου του Δημοτικο Ραδιοφνου Ιωανννων διατθεται στους επισκπτες αυστηρ για προσωπικ χρση. ΠΓΟΡΕΥΕΤΙ η αναδημοσευση, η αναπαραγωγ, ολικ, μερικ περιληπτικ κατ παρφραση διασκευ απδοση του περιεχομνου του παρντος ιστοχρου με οποιονδποτε τρπο, ηλεκτρονικ, μηχανικ, φωτοτυπικ, ηχογρφησης λλο, χωρς προηγομενη γραπτ δεια του εκδτη.

RSS  

SPAM  

Η σελδα αυτ φανεται καλτερα με Mozilla Firefox και ανλυση οθνης 1024x768.

2009