Σάββατο , 23 Ιούνιος 2018
Αρχική / Επικαιρότητα / Non paper του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος: Καμία κωλοτούμπα

Non paper του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος: Καμία κωλοτούμπα

1aΤο non paper του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η διαγραφή του χρέους μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους. Ένας από αυτούς τους τρόπους -υπάρχουν και άλλοι- είναι τα όσα παρουσίασε ο κ. Βαρουφάκη σε βρετανούς επενδυτές. Καμιά κωλοτούμπα, λοιπόν.

Το τέλος της τρόικα

Η Ευρώπη αρχίζει να αποδέχεται ότι η τρόικα τελείωσε. Δεν είναι μόνο ο Γιουνκέρ (διαρροή της εφημερίδα Handelsblatt ότι «πρέπει να βρούμε τώρα άμεσα μια εναλλακτική λύση» καθώς «ο Γιουνκέρ θέλει να καταργήσει την τρόικα») αλλά και η ίδια η γερμανική κυβέρνηση που σήμερα διαρρέει ότι δεν θα επιμείνει στη συνέχιση των ελέγχων από την τρόικα. Και θα προσπαθήσει να επιβάλει τη συνέχιση της «συνεργασίας» με το ΔΝΤ. –θυμίζουμε την αρχική άρνηση του Β. Σόιμπλε ότι η τρόικα «δεν μπορεί να αλλάξει». Δημοσιεύματα, πάντως, ξένων εφημερίδων κάνουν λόγο για «μια αναμφισβήτητη νίκη» της νέας κυβέρνησης.

Διαπραγμάτευση

Είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους ευρωπαίους εταίρους της. Και η κοινωνία το αντιλαμβάνεται. Επίσης για πρώτη φορά η Ευρώπη συζητά για τον τερματισμό της λιτότητας. «Οι πολιτικές της λιτότητας χωρίς ανάπτυξη έχουν πεθάνει», δήλωσε ο Ιταλός παρά τω πρωθυπουργώ υφυπουργός Γκρατσιάνο Ντελρίο, λίγο πριν την συνάντησή του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι με τον Αλέξη Τσίπα.

Ανακούφιση αντί μειώσεων

Η ατζέντα της χώρας, πλέον, είναι η ανακούφιση των πολιτών και όχι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα λουκέτα σε νοσοκομεία, τα νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Απόψε το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα παρακαθίσει σε δείπνο με μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ξενοδοχείο Intercontinental de laVille.

Δείτε Επίσης

Π.Καπαρουδάκης: Μαζί αποδοκιμάζαμε στο παρελθόν με τον Πάνο Καμμένο

  Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)– «Είμαι ένας από αυτούς που μιλούσαν με τον Πάνο Καμμένο και του ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

Αφήστε πρώτος το σχόλιό σας!

Notify of
avatar
wpDiscuz