Τρίτη , 19 Ιούνιος 2018
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / O Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην ημερίδα για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021″

O Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει στην ημερίδα για «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021″

Συμμετοχή ομάδας εργασίας του Δήμου Ιωαννιτών σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»

ioanninaΟμάδα εργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με επικεφαλής την Διευθύντρια Πολιτισμού του Πνευματικού Κέντρου, Μαρία Στρατσιάνη, συμμετείχε χθες σε ενημερωτική ημερίδα της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».
Επίσης η ομάδα του Δήμου Ιωαννιτών συμμετείχε σήμερα το μεσημέρι και στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο για το ίδιο θέμα.
Σκοπός τόσο της χθεσινής ημερίδας, όσο και της σημερινής συνάντησης εργασίας, ήταν η παροχή πληροφοριών για τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας , η παρουσίαση των κριτηρίων αξιολόγησης των αιτήσεων-φακέλων που θα υποβληθούν, η παροχή οδηγιών για την αρτιότερη συμπλήρωση των σχετικών εντύπων, καθώς και η παρουσίαση καλών πρακτικών από πόλεις που έχουν στο παρελθόν αναδειχθεί σε Πολιτιστικές Πρωτεύουσες.
Από το Δήμο Ιωαννιτών βρίσκεται σε εξέλιξη όλη η απαιτούμενη προεργασία, ώστε να καταρτιστεί και να κατατεθεί ο φάκελος διεκδίκησης της «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».
Ο στόχος διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για τα Γιάννενα απαιτεί μεθοδική δουλειά για την κατάρτιση ενός άρτιου φακέλου που θα τεκμηριώνει την αίτηση υποψηφιότητας των Ιωαννίνων. Σε αυτή την κατεύθυνση επέλεξε να κινηθεί η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποίησε την πρόθεση της, αποφεύγοντας μέχρι σήμερα πομπώδεις διακηρύξεις για τις ενέργειες της.

Δείτε Επίσης

Η φοιτήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου, Γεωργία-Παναγιώτα Βάσσου μιλά για την εκλογή της στο Φοιτητικό Συμβούλιο του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Florence Network-«Το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηπείρου δεν έχει  να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα τμήματα του εξωτερικού»

  Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—  Ως  απόδειξη  σεβασμού σ’ αυτό που η ίδια παρουσίασε ,και προσέφερε, αλλά ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

Αφήστε πρώτος το σχόλιό σας!

Notify of
avatar
wpDiscuz