Πέμπτη , 19 Μαΐου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ:” ”Κόλαφος για όσους αρνήθηκαν να αποδεχτούν το αποτέλεσμα των εκλογών”

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ:” ”Κόλαφος για όσους αρνήθηκαν να αποδεχτούν το αποτέλεσμα των εκλογών”

                                                                                      

 ‘‘Κόλαφο για  όλους όσοι αρνήθηκαν να αποδεχτούν το αποτέλεσμα των εκλογών

στην ΠΕΔ Ηπείρου”,τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ,η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ιωαννιτών, ”αποτελεί η απόρριψη της αίτησης για διορισμό προσωρινής διοίκησης   από το αρμόδιο Ειρηνοδικείο Ιωαννίνων.”
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται :

”Πρόκειται για μια πρώτη δικαστική απάντηση στην μειοψηφούσα παράταξη « Αυτοιδιοικητική Κίνηση Ηπείρου» η οποία είχε αρνηθεί ΄΄πραξικοπηματικά ΄΄το αποτέλεσμα των εκλογών των μελών του Δ.Σ στην ΠΕΔ Ηπείρου και εξ αυτού του λόγου απείχαν όλο το προηγούμενο διάστημα από την λειτουργία του ανώτατου αυτοδιοικητικού οργάνου της ΗΠΕΙΡΟΥ που είναι η ΠΕΔ.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και ο επικεφαλής της κ. Ν. Γκόντας ,από την πλευρά τους, είχαν επισημάνει την παράδοξη συμπεριφορά της μειοψηφούσας παράταξης και είχε καλέσει τα εκλεγμένα μέλη  να συμμετάσχουν στο νέο σχήμα της ΠΕΔ ,έτσι όπως αυτό διαμορφώθηκε από τις εκλογές και έτσι όπως αυτό καθορίζεται από τον Νόμο, για να λειτουργήσει το σώμα δημοκρατικά, το οποίο ήταν και είναι καθ όλα νόμιμο.

Η αναγνώριση του εκλογικού αποτελέσματος και ο σεβασμός της ετυμηγορίας των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου,αποτελεί στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον ,η δε άρνηση του συνιστά πρωτοφανή και αδικαιολόγητη εκτροπή και ασέβεια προς τους θεσμούς

Ακόμα και τούτη την στιγμή, η μειοψηφούσα παράταξη και από τη στιγμή που έγινε κοινωνός της απόφασης 86/2015 του Ειρηνοδικείου Ιωαννίνων ,πρέπει να αφήσει τους αφορισμούς εναντίον όλων όσων δεν παρανόμησαν για να ικανοποιήσουν την κομματική τους επιθυμία και να συνταχθούν με την πλειοψηφούσα παράταξη «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ» και όλοι μαζί να πορευτούν πρός τον κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Ηπείρου και των πολιτών της.

Σε τέτοιες δύσκολες  και κρίσμες καταστάσεις, είναι πολυτέλεια οποιεσδήποτε διαχωριστικές γραμμές  με τις οποίες θέλουν ορισμένοι να πορεύονται για να απαλάσσονται των ευθυνών τους.

Σε ότι αφορά την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ εξακολουθεί να στηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλει αυτή τη στιγμή η ΠΕΔ Ηπείρου αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα ,για να σταθεί στα πόδια της, και μάλιστα σε στιγμές που η κεντρική εξουσία έχει δεσμεύσει τους λίγους οικονομικούς πόρους που αυτή δικαιούται.”

 

 

 

Δείτε Επίσης

Την συμβολή των Ηπειρωτών ευεργετών στην πατρίδα, εξήρε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Μέτσοβο

Την συμβολή των Ηπειρωτών ευεργετών στην πατρίδα, εξήρε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments