Σάββατο , 31 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό στην Υεμένη

Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό στην Υεμένη

Μεταφέρθηκαν  35,6 τόνους επείγουσας ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και εξοπλισμού αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων

yemen

Αεροπλάνο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) με 35,6 τόνους επείγουσας ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων που προορίζονται για τα θύματα της σύγκρουσης στην Υεμένη, προσγειώθηκε σήμερα στη Σαναά, ανακοίνωσε ο διεθνής οργανισμός.

Είναι το δεύτερο φορτίο με βοήθεια της ΔΕΕΣ που φθάνει αεροπορικώς μέσα σε δύο ημέρες στη χώρα που μαστίζεται από μάχες και αεροπορικές επιδρομές του υπό το Ριάντ σουνιτικού αραβικού συνασπισμού εναντίων των σιιτών ανταρτών.

«Αυτό το νέο φορτίο 35,6 τόνων, περιλαμβάνει 32 τόνους ιατροφαρμακευτικού υλικού και 3,6 τόνους με εξοπλισμό για τον καθαρισμό του νερού, γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος και σκηνές», δήλωσε η εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού Μαρί-Κλερ Φεγάλι.

Χθες αεροπλάνο μετέφερε στη Σαναά ιατροφαρμακευτική βοήθεια της ΔΕΕΣ, η οποία που περιείχε 16 τόνους «φαρμάκων και χειρουργικών εργαλείων», στην πρώτη αποστολή βοήθειας από την έναρξη στις 26 Μαρτίου της στρατιωτικής επιχείρησης υπό το Ριάντ.

Λίγες ώρες αργότερα, αεροπλάνο ναυλωμένο από τη UNICEF (Ταμείο του ΟΗΕ για τα Παιδιά) προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Υεμένης με 16 τόνους φάρμακα.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of