Σάββατο , 3 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ:Θετικός και φέτος απολογισμός

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ:Θετικός και φέτος απολογισμός

ωτια

Η φετινή αντιπυρική περίοδος έφτασε στο τέλος της και η Π.Υ. Πρέβεζας κάνοντας, όπως κάθε χρόνο τον απολογισμό της εκτιμά, λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία, ότι ήταν σαφώς δυσκολότερη από την περσινή, αλλά εξίσου επιτυχημένη.

Συγκεκριμένα στην περιοχή ευθύνης της Π.Υ. Πρέβεζας φέτος εκδηλώθηκαν 28 πυρκαγιές, τις οποίες η Υπηρεσία μας αντιμετώπισε άμεσα και με επιτυχία, άφησαν όμως πίσω τους, 86 στρέμματα καμένων εκτάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου οι κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή, ήταν οπωσδήποτε δυσμενέστερες της περυσινής περιόδου, καθώς  σχεδόν από τα μέσα Ιουλίου έως και το 1ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, έλλειψη βροχοπτώσεων, ενώ δεν έλειψαν και οι μέρες, που οι άνεμοι ήταν ισχυροί.

Οι αιτίες που προκάλεσαν τις πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή ποικίλουν. Ως κυρίαρχη αιτία πρόκλησης των πυρκαγιών, παραμένει η αμελής συμπεριφορά των εμπλεκομένων (γνωστών ή αγνώστων) και η έλλειψη της οφειλόμενης προσοχής, με την παρατήρηση ότι υπήρξαν και περιπτώσεις πρόκλησης πυρκαγιών από φυσικά φαινόμενα (πτώσεις  κεραυνών).

Ο θετικός και φέτος απολογισμός, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αυξημένη ετοιμότητα, το ζήλο, την αυταπάρνηση και την εντατική προσπάθεια που επέδειξε το πυροσβεστικό προσωπικό, στην άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και στον ορθό σχεδιασμό των επιχειρήσεων. Όλοι οι προαναφερθέντες παράγοντες συνέτειναν στην έγκαιρη και επιτυχή αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Όμως κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης των πυρκαγιών είναι συλλογική, καθώς, όπως είναι γνωστό, απαιτείται η συνδρομή όλων. Για το λόγο αυτό οφείλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλους τους συναρμόδιους φορείς που συνέδραμαν στο έργο μας, ενισχύοντας τις προσπάθειές μας, όποτε αυτό τους ζητήθηκε και συγκεκριμένα την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και προσωπικά τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας, Ζηρού και προσωπικά τους κ.κ. Δημάρχους και Αντιδημάρχους, τη Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας, την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας, το Κλιμάκιο Πυροσβεστικών Αεροσκαφών PZL του Ακτίου, τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας, το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, το Ε.Κ.Α.Β. Πρέβεζας, καθώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (διαδίκτυο, εφημερίδες, ραδιόφωνο).

Τέλος θα ήταν παράλειψή μας, αν δεν ευχαριστούσαμε εξίσου όλους εκείνους τους συμπολίτες μας, που με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν στο έργο μας, ευχόμενοι ότι θα πράξουν το ίδιο και στο μέλλον.

Ο Διοικητής

Θεόδωρος Χ. Βαρδής

Αντιπύραρχος

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments