Σάββατο , 18 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Αποφάσεις Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων Περιφέρειας Ηπείρου  

Αποφάσεις Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων Περιφέρειας Ηπείρου  

περιφ-ηπειρου4Από:Γιώργος Γκόντζος—Την οργάνωση δράσεων για την ενημέρωση των μαθητών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρίως των τριών τάξεων των Λυκείων, για ζητήματα ισότητας των φύλων, μετά από σχετική εισήγηση της  Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Ηπείρου, αποφάσισε η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας σε  συνεδρίασή της.

Ο σχεδιασμός των αξόνων παρέμβασης και ενημέρωσης, οι οποίοι θα συναποφασιστούν με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα περιλαμβάνουν τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τον καθορισμό του περιεχομένου της ενημέρωσης, τον προγραμματισμό επισκέψεων ενημέρωσης στα σχολεία, τη συνεργασία με θεατρικές ομάδες για την παραστατική μετάδοση των μηνυμάτων ισότητας με γνώση επί του αντικειμένου της ισότητας, οι οποίοι/ οποίες θα πραγματοποιούν τις επισκέψεις ενημέρωσης.

Σε πρώτο επίπεδο οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Π.Ε. Ιωαννίνων για την καταγραφή της ανταπόκρισης και της αποδοχής τους, με προοπτική επέκτασής τους σε όλες τις Π.Ε. της Ηπείρου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, τόνισε πως για τη σχετική δράση έχει προηγηθεί συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση και αποδέχθηκε τη συνεργασία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προτεινόμενων δράσεων. Μάλιστα, μετά από επικοινωνία με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον για τον εμπλουτισμό της πρωτοβουλίας και με άλλα καίρια ζητήματα της σχολικής κοινότητας, όπως η αγωγή υγείας, κ.ά..

 

Εκτενής συζήτηση έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την οργάνωση κήπου στο Γηροκομείο Ιωαννίνων, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Ν. Ιωαννίνων και του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου. Όπως ενημέρωσε ο κ. Πότσης, πρόκειται για μια έκταση περίπου 3 στρ. όπου θα κατασκευαστεί ένα θερμοκήπιο, για την παραγωγή οπωροκηπευτικών, που θα διατεθούν για τις ανάγκες του γηροκομείου. Στις λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας αναφέρθηκαν ο διευθυντής του Γηροκομείου Ιωαννίνων ο κ. Τίκας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Ν. Ιωαννίνων ο κ. Μ. Παπαγεωργίου, και Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου ο κ. Γ. Παπαχρήστου.

Τέλος, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στρ. Ιωάννου συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο προγραμματισμός πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων στην Πρέβεζα για το Α’ εξάμηνο 2016.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments