Πέμπτη , 21 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ενημέρωση στο Δήμο Δωδώνης για το πρόγραμμα LEADER  

Ενημέρωση στο Δήμο Δωδώνης για το πρόγραμμα LEADER  

L2Από:Γιώργος Γκόντζος–Οι επιχειρηματικές δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα LEADER αποτέλεσαν το αντικείμενο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Δωδώνης.

Στελέχη της Αναπτυξιακής “Ήπειρος” ανέλυσαν τις προοπτικές του προγράμματος και παρουσίασαν τον πρώτο σχεδιασμό που έχει καταρτιστεί.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης ευχαρίστησε την “Ήπειρος” για την πρωτοβουλία αυτή και σημείωσε ότι ο Δήμος από την πλευρά του θα σταθεί αρωγός σε κάθε επενδυτική προσπάθεια στην περιοχή, μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν πολλοί Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και ιδιώτες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν. Μάλιστα η συμμετοχή χαρακτηρίστηκε ως εντυπωσιακή από τα στελέχη της “Ήπειρος”.

Το πρόγραμμα LEADER θα εφαρμοστεί στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με την πρόταση που έχει καταρτιστεί, ο προυπολογισμός του θα φτάνει στα 20 εκατομμύρια. Το 60% θα διατεθεί σε ιδιωτικές επενδύσεις και το υπόλοιπο σε δημόσιες.

Τα ποσοστά επιδότησης ανάλογα τον κλάδο και τη μορφή της επιχείρησης θα ξεκινούν από 45% και θα φτάνουν μέχρι το 60%.

Η προκήρυξη εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές του νέου έτους. Πριν από την δημοσιοποίησή της τα στελέχη της “Ήπειρος” θα επανέλθουν προκειμένου να ενημερώσουν για τον τρόπο κατάρτισης του φακέλου.

Δείτε Επίσης

Οι παρεμβάσεις του Θ. Μπέγκα στο δημοτικό συμβούλιο

Σαφή και ξεκάθαρη ενημέρωση για το περιεχόμενο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο δήμος ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of