Τρίτη , 3 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Ικανοποίηση και αγωνία μετά την παρουσίαση της υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Ικανοποίηση και αγωνία μετά την παρουσίαση της υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

tumblr_nrj4kz376k1snpinmo1_1280Από:Γιώργος Γκόντζος–Τον φάκελο υποψηφιότητας «Ιωάννινα-Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» παρουσίασε χθες (Τρίτη) το απόγευμα, η ομάδα των Ιωαννίνων με επικεφαλής το Δήμαρχο, Θωμά Μπέγκα, ενώπιον της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Σε δήλωση του αναφορικά με την παρουσίαση, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων τονίζει:

«Κάναμε μια πολύ σοβαρή παρουσίαση της υποψηφιότητας «Ιωάννινα-Ήπειρος»,  που βασίζεται στην ποιότητα, το μέτρο και τον ρεαλισμό.

Αναδείξαμε αφενός τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας και αφετέρου παρουσιάσαμε μια σοβαρή οικονομική τεκμηρίωση υλοποίησης της πρότασης μας, που βασίζεται στις ρεαλιστικές οικονομικές δυνατότητες και την οικονομική «υγεία» του Δήμου Ιωαννιτών.

Καταλήξαμε υπογραμμίζοντας ότι τα Γιάννενα είναι η μοναδική από τις υποψήφιες πόλεις, που εκπροσωπεί όλο το γεωγραφικό τόξο της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Υπάρχει σε όλους μας αίσθημα ικανοποίησης από την παρουσίαση, αλλά και αγωνίας για την κρίση της επιτροπής.

Δεν είναι τώρα η ώρα να λέμε πολλά λόγια, παρά να ευχόμαστε το καλύτερο για τα Γιάννενα και την Ήπειρο».

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης και των 14 υποψήφιων πόλεων, η  12μελής επιτροπή των εμπειρογνωμόνων (απαρτίζεται από 2 έλληνες και 10 εκπροσώπους θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση της.

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού θα ανακοινωθεί η βραχεία λίστα της προεπιλογής, που θα περιλαμβάνει έως τέσσερεις πόλεις, μεταξύ των οποίων θα συνεχιστεί η μάχη της διεκδίκησης για την υποψηφιότητα που θα κατακτήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Δείτε Επίσης

Αναφορά στη Βουλή για το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Κόνιτσα από τη Μερόπη Τζούφη

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας ενάντια στο κλείσιμο του τοπικού -και μοναδικού σε λειτουργία- ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of