Πέμπτη , 24 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Μαγικά Χριστούγεννα στα Γιάννενα Έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων το Σάββατο

Μαγικά Χριστούγεννα στα Γιάννενα Έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων το Σάββατο

προσκληση Χριστουγέννων

 

Από :Γιώργος Γκόντζος

Με γιορτινή διάθεση, ο Δήμος Ιωαννιτών  θέλει και φέτος, να ξορκίσει την κατήφεια των καιρών, «παρασέρνοντας» στη μαγεία των Χριστουγέννων τους γιαννιώτες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.

Το σύνθημα για το Χριστουγεννιάτικο … παραμύθι θα δοθεί από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου.

Το Σάββατο στις 18:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία  Ιωαννίνων  θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων .

Η εκδήλωση περιλαμβάνει  τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, συνοδεία Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών καθώς και μία ιδιαίτερη παράσταση εναέριων πανιών, συνοδεία ζωντανής μουσικής από το γυναικείο κουαρτέτο Fortissimo.

Όμως η ατμόσφαιρα στην πόλη θα είναι γιορτινή από το πρωί του Σαββάτου, καθώς στους κεντρικούς δρόμους της πόλης θα παρελάσουν ακροβάτες, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι του χριστουγεννιάτικου χωριού της «Αστερούπολης».

Στη εορταστική αυτή μουσική και ψυχαγωγική παρέλαση – που θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Δωδώνης θα περάσει από κεντρικούς δρόμους της πόλης, πεζοδρόμους και θα κατάληξη στο Μώλο και την Πλατεία Μαβίλη – θα συμμετέχουν ανιματέρ,  ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, τοπικές σχολές χορού, καλλιτεχνικοί φορείς και το χριστουγεννιάτικο τραινάκι.

Αρχή του Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού από το Σάββατο, αλλά η συνέχεια θα είναι ανάλογη καθ’ όλη την περίοδο των γιορτών με δεκάδες εκδηλώσεις που οργανώνονται, υπό το συντονισμό και τη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών, από το ΔΗΠΕΘΙ, το Πνευματικό Κέντρο, τη Μέριμνα, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα σχολεία, επιχειρηματικούς φορείς, μουσικές σχολές, χορευτικούς συλλόγους, την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, σωματεία επαγγελματιών, τη Μητρόπολη Ιωαννίνων κ.α.

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments