Τετάρτη , 4 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Μια αγκαλιά για την πόλη μας

Μια αγκαλιά για την πόλη μας

Κάστρο Ιωαννίνων

 

Ο Δήμος Ιωαννιτών, η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/Θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουν ένα διήμερο εκδηλώσεων την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015.

Την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου και ώρα 10 το πρωί, οι μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του νομού αγκαλιάζουν το Κάστρο μας. Οι μαθητές στηρίζουν την προσπάθεια της πόλης μας και της  Ηπείρου για την διεκδίκηση του τίτλου «Γιάννενα – Ήπειρος 2021. Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και τιμούν την ιδέα του εθελοντισμού. Αξιοποιώντας το ιστορικό παρελθόν ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον ως ενεργοί πολίτες του 2021. «Make it happen -Κάντο να συμβεί», το σύνθημα 1.700 μαθητών, το σύνθημα των εθελοντών της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Την επομένη Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, διοργανώνονται μια σειρά δράσεων.

Το πρωί από τις 10, ο Σκακιστικός Όμιλος Ιωαννίνων μυεί στο σκάκι όσους το αγαπούν  και θέλουν να μάθουν τα μυστικά του. Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και το Εικαστικό απασχολούν τα παιδιά με ζωγραφική, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, κ.ά.

 

Το απόγευμα, από τις 6 μ.μ.,  συναυλίες ελληνικής και ξένης σύγχρονης μουσικής με μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Ιωαννίνων , του Σύγχρονου Τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, του Ηπειρωτικού Ωδείου του Πνευματικού Κέντρου «Τσακάλωφ», του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας, του Ioannina School of Music, του Ωδείου Ars Nova και του Modern Music School.

Στην τελική ευθεία υποβολής του φακέλου της υποψηφιότητας «Ιωάννινα –Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021», οι μαθητές και όλοι μαζί … ανοίγουμε μια μεγάλη αγκαλιά για την πόλη μας!

Δείτε Επίσης

«Χωρίς διαβούλευση στο δημοτικό συμβούλιο το νέο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων», διαμαρτύρεται η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα

Για απουσία οποιασδήποτε μορφής διαβούλευσης στο δημοτικό συμβούλιο κάνει λόγο η Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα, ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of