Σάββατο , 16 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / ΟΗΕ: Ανησυχία για την παρατεταμένη πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ

ΟΗΕ: Ανησυχία για την παρατεταμένη πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ

Ανησυχία για το περιεχόμενο των πρόσφατα δημοσιευθέντων ηχογραφημένων συνομιλιών, από τις οποίες φαίνεται να προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία για υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΠΓΔΜ grouefksi600_190514

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εκφράζει την μεγάλη ανησυχία της για το παρατεταμένο πολιτικό αδιέξοδο στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και για τις επιπτώσεις που έχει αυτό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σεσίλ Πουϊγί δήλωσε από τη Γενεύη ότι η Ύπατη Αρμοστεία ανησυχεί ιδιαίτερα για το περιεχόμενο των πρόσφατα δημοσιευθέντων ηχογραφημένων συνομιλιών, από τις οποίες φαίνεται να προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία για υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΠΓΔΜ σχετικά με μία σειρά παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της εκλογικής νοθείας, των παρεμβάσεων στη δικαστική εξουσία και στα μέσα ενημέρωσης, καθώς και των μαζικών παρακολουθήσεων πολιτών.

Εκφράζει επίσης την ανησυχία της για τις κατηγορίες περί κατασκοπείας εις βάρος του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεβ.

«Καλούμε τις αρχές της ΠΓΔΜ να ξεκινήσουν άμεσα μία ανεξάρτητη, διεξοδική και αμερόληπτη έρευνα όλων των καταγγελιών για αξιόποινες πράξεις, ανεξάρτητα από ποιον προέρχονται αυτές και να διασφαλίσουν τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας», πρόσθεσε η κ. Πουϊγί.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of