Κυριακή , 23 Ιουνίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Οι φιλορώσοι αυτονομιστές απέσυραν τα βαρέα όπλα

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές απέσυραν τα βαρέα όπλα

«Έχουμε απομακρύνει πλήρως τα βαριά όπλα από την γραμμή επαφής. Η Ουκρανία δεν το έχει κάνει ακόμα»

oukrania1

Την πλήρη απόσυρση των βαρέων όπλων από την αποκαλούμενη «γραμμή επαφής» με τον ουκρανικό στρατό ανακοίνωσαν σήμερα Σάββατο οι φιλορώσοι αυτονομιστές, κατηγορώντας μάλιστα το Κίεβο πως δεν έχει ακόμα υλοποιήσει τη δική του πλευρά της συμφωνίας.

«Έχουμε απομακρύνει πλήρως τα βαριά όπλα από την γραμμή επαφής. Η Ουκρανία δεν το έχει κάνει ακόμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολεκσάντερ Ζαχαρτσένκο, επικεφαλής της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», που έχουν ανακηρύξει οι αυτονομιστές, μιλώντας στο πρακτορείο DAN που έχουν δημιουργήσει οι αντάρτες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα και ο Εντουάρντ Μπασούριν, ένας από τους ηγέτες των φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία.

«Η σημερινή είναι η τελευταία ημέρα απόσυρσης όπλων», είπε σε δημοσιογράφους στην πόλη Σνίζνε, όπου οι αντάρτες επεδείκνυαν οχτώ ολμοβόλα που είχαν απομακρύνει από την πρώτη γραμμή.

Με βάση τη συμφωνία του Μινσκ, η απόσυρση των βαρέων όπλων έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί και από τις δυο πλευρές στις Μαρτίου, όμως η εφαρμογή της συμφωνίας καθυστέρησε λόγω των συνεχιζόμενων μαχών, κυρίως γύρω από την πόλη του Ντεμπάλτσεβε, την οποία πολιορκούσαν οι αντάρτες.

Στόχος της απόσυρσης είναι να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων μεταξύ των «συστημάτων πυροβολικού» άνω των 100 χιλιοστών που διαθέτουν οι αντιμαχόμενες δυνάμεις. Το μήκος της ζώνης ασφαλείας αυξάνεται μέχρι και στα 140 χιλιόμετρα για πυραυλικά συστήματα.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x