Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες / Ολοκληρώθηκε  η κατασκευή του νέου υδατόπυργου στην Τ.Κ. Καλαμιάς

Ολοκληρώθηκε  η κατασκευή του νέου υδατόπυργου στην Τ.Κ. Καλαμιάς

YDATOPYRGOS-KALAMIA 1YDAPOPYRGOS-KALAMIA 2

Από:Γιώργος Γκόντζος

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου υδατόπυργου στην Καλαμιά και έτσι οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας, καθώς ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του ανταποκρίνεται στις πλέον σύγχρονες  προδιαγραφές και  ταυτόχρονα το κτίσμα, στο σημείο που κατασκευάστηκε, παρέχει την μέγιστη ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης επισκέφθηκε το νέο υδατόπυργο και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και τις δυνατότητές του, από κλιμάκιο της Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας, αποτελούμενο από τον Διευθυντή κ. Βασίλη Κρανιώτη και τους επιβλέποντες κ. Νίκο Τριανταφυλλάκη και κ. Κωνσταντίνο Καρέλη.

Ο Δήμαρχος Αρταίων επεσήμανε πως «με την κατασκευή του νέου υδατόπυργου, εξασφαλίστηκαν δύο ζητήματα, πρώτα η ασφάλεια των κατοίκων του οικισμού, καθώς το παλαιό κτίσμα του υδατόπυργου εγκυμονούσε  κινδύνους για την στατικότατα του και ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε η δυνατότητα, για παροχή πόσιμου νερού υψηλής ποιότητας και με κανονική ροή, λύνοντας ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολούσε την περιοχή κυρίως τους θερινούς μήνες. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που συνέβαλε  στην υλοποίηση αυτού του έργου».

Το έργο είχε προϋπολογισμό 1.034.789,16 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, ενώ το κόστος για την κατεδάφιση του παλαιού υδατόπυργου, που κρίθηκε από την Πολεοδομία ως επικινδύνως ετοιμόρροπος, ανήλθε σε 37.000 ευρώ (ΕΣΠΑ). Και στα δυο έργα η επίβλεψη πραγματοποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας.

 

 

Δείτε Επίσης

Δ.Ρώτας (ΠΟΜΕΝΣ)-Διαμαρτυρία για την εμπλοκή στρατιωτικού προσωπικού στην κατασκευή Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών στη Λέσβο

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— Την έντονη διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών για την “εμπλοκή Στρατιωτικού Προσωπικού ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of