Σάββατο , 4 Ιουλίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Αθλητικός  Σκοπευτικός Όμιλος Ιωαννίνων  ΜΠΟΥΝΤΟ τιμά τα  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με αγώνες πρακτικής σκοποβολής

Ο Αθλητικός  Σκοπευτικός Όμιλος Ιωαννίνων  ΜΠΟΥΝΤΟ τιμά τα  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ με αγώνες πρακτικής σκοποβολής

 

Πιστός στην παράδοση που έχει δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια , ο ΑΟ ΜΠΟΥΝΤΟ θα τιμήσει και εφέτος την επέτειο της Απελευθέρωσης της Πόλεώς μας από τον τουρκικό ζυγό . Συμπληρώνονται 106 χρόνια που ξεδιπλώθηκαν οι Ελληνικές σημαίες από τα μπαούλα που ήταν κρυμμένες  και ποτισμένες με δάκρυα χαράς κρεμάστηκαν στους ιστούς και στα μπαλκόνια. Αλλά για να γίνει αυτό , ποτάμια αίματος χύθηκαν από άνδρες όχι μόνο Γιαννιώτες ,  Ηπειρώτες ,αλλά και από το εξωτερικό , όπως οι Γαριβαλδινοί , απ’ την υπόλοιπη ελεύθερη  Ελλάδα και φυσικά και από την Κρήτη που είχε λίγα χρόνια ήδη που ανέπνεε ελεύθερο αέρα. Εθελοντές  (σαν τους Κρήτες  της ζωγραφιάς ) έφτασαν για να κάνουν όλη την Ήπειρο και την πρωτεύουσά της πάλι κομμάτι της Ελλάδας. Αυτούς τους εθελοντές , αλλά και όλους τους άλλους που πολέμησαν και πολλοί  θυσιάστηκαν, για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι , τιμά ο  Όμιλος με τη διοργάνωση δύο διεθνών αγώνων πρακτικής σκοποβολής .

Ο πρώτος είναι αγώνας  λειοκάνου IPSC και θα γίνει το Σάββατο 23/2 και ο δεύτερος είναι πιστολίου IPSC και θα γίνει την Κυριακή 24/2 . Και οι δύο αγώνες θα γίνουν στο σκοπευτήριο του Ομίλου στο στρ/δο Κατσιμήτρου στο Πέραμα. Η συμμετοχή είναι ήδη πολύ μεγάλη και με διεθνείς παρουσίες  και αναμένεται έντονος ο συναγωνισμός όπως συνήθως συμβαίνει στους αγώνες διοργάνωσης ΜΠΟΥΝΤΟ.

Με την ευκαιρία των αγώνων αυτών και την παρουσία πολλών παραγόντων της Ελληνικής Σκοπευτικής Οικογένειας και φυσικά αθλητών και συνοδών , αποφασίστηκε να γίνει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ομίλου το Σάββατο 23/2 ώρα 7μμ στην καφετέρια LUNGOLAGO  πλατεία Μαβίλη 13 .

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή ,η πρόσκληση αφορά όλους τους φίλους του Ομίλου μας και είναι μια ευκαιρία συνεύρεσης και γνωριμίας εκτός των αθλητών που συναντιούνται στο σκοπευτήριο και άλλων φίλων , συγγενών και συνοδών και εκτός σκοπευτηρίου , μια που είναι η πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που η τελετή πραγματοποιείται εκτός των σκοπευτικών εγκαταστάσεων.

Τα μέλη του  Διοικητικού  Συμβουλίου σας προσκαλούν να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Δείτε Επίσης

Ένα ..επίκαιρο λαϊκό τραγούδι στην εκπομπή “Κι όμως άξιζαν μια καλύτερη τύχη”…”ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)– Ανάμεσα στα τραγούδια της σημερινής εκπομπής “Κι όμως άξιζαν μια καλύτερη τύχη” και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of