Πέμπτη , 1 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Ο Δήμος Ζίτσας στην 9η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Ο Δήμος Ζίτσας στην 9η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Στο Erding της Βαυαρίας, στη Γερμανία, βρίσκεται ο Αντιδήμαρχος Ζίτσας, κ. Γεώργιος Ράδος, στο πλαίσιο της 9ης ετήσιας Ελληνογερμανικής Συνέλευσης,που διεξάγεται κατά την περίοδο από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2019.
Στη Συνέλευση συμμετέχουν περίπου 150 εκπρόσωποι Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και αιρετοί από όλη την Ελλάδα καθώς επίσης και εκπρόσωποι από Δήμους της Γερμανίας.

Στην πρώτη ημέρα παρατέθηκε δείπνο από το Δήμαρχο της φιλόξενης μικρής πόλης του Erding, κ. MaxGotzκαι ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέματα γενικού αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος και επίσης σχετικά με τη θεσμοποίηση της Ελληνογερμανικής συνέλευσης.

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, δεύτερη ημέρα της συνέλευσης, οι εργασίες ξεκίνησαν με παρουσίαση και εκτενή αναφορά στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.
Έγινε αναφορά σε τρόπους χρηματοδότησης όπως:
ErasmusPlus, Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, URBack, LEADER, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Στη συνέχεια ακολούθησε το φόρουμ συνεργασιών, όπου ο κ. Ράδος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το βασικό προφίλ του Δήμου Ζίτσας σε εκπροσώπους από Δήμους της Γερμανίας αλλά και της Ελλάδας με προοπτική την εύρεση Γερμανού εταίρου για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και σύσφιξη σχέσεων με αμοιβαία για τους δημότες οφέλη.
Βασικό εργαλείο που προσφέρει η Συνέλευση είναι η ανταλλαγή νέων ηλικίας από 8 ως 26 ετών, μεταξύ συνεργαζόμενων Δήμων!

Η τρίτη κατά σειρά συζήτηση είχε θέμα την «Ανάπτυξη της υπαίθρου και επαγγελματικές ευκαιρίες» με παρουσίαση καλών πρακτικών από Δήμους της Γερμανίας.

Ακολούθησε επίσκεψη σε τοπικές αγροτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και οργανισμούς προώθησης τοπικών προϊόντων.

Την τελευταία ημέρα της Συνέλευσης, ο κ. Ράδος συμμετείχε σε θεματικές συζητήσεις πολιτικών ιδρυμάτων σχετικά με «Επιτυχημένα παραδείγματα ΣΔΙΤ» καθώς επίσης και «Γεφύρωση ανισοτήτων και ισότητες συνθήκες διαβίωσης»

Είναι η τέταρτη φορά που ο Δήμος Ζίτσας στέλνει εκπρόσωπό του στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, καθώς είναι πεποίθηση του Δημάρχου κ. Μιχάλη Πλιάκου ότι πρέπει ο Δήμος Ζίτσας να ενισχύσει την εξωστρέφειά του και να αξιοποιήσει στο έπακρο όλα τα διαθέσιμα εργαλεία δικτύωσης που του προσφέρονται.

 

Η 10η συνέλευση θα διεξαχθεί το 2020 στην Αθήνα.

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments