Τετάρτη , 7 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Τουριστικής Προβολής και Προώθησης του προορισμού ‘Ιωάννινα’  

Παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Τουριστικής Προβολής και Προώθησης του προορισμού ‘Ιωάννινα’  

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Η επίσημη παρουσίαση του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Τουριστικής Προβολής και Προώθησης του προορισμού ‘Ιωάννινα’, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου, 2016 στις 20:30, στο Ξενοδοχείο Du Lac.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Ιωαννιτών, την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι ο τουρισμός με όλες τις διαστάσεις του, πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στο σχεδιασμό της τοπικής οικονομικής και ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής.

Για το λόγο αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αποφάσισαν από κοινού να αναδείξουν την περιοχή ως πόλο έλξης, με στόχο να αυξήσουν τα μερίδιά της στην εγχώρια και κυρίως στη διεθνή τουριστική αγορά, αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, μέσα από  επαγγελματικό σχεδιασμό & προγραμματισμό.

Το σχέδιο εκπονήθηκε μετά από μελέτη που διενεργήθηκε από τους εξειδικευμένους  εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες του κλάδου που επιλέχτηκαν, σε συνεργασία τόσο με την ειδική Επιτροπή που συγκροτήθηκε αποτελούμενη από εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων, όσο και την συνεργασία 5**** ξενοδοχείων της πόλης και μεγάλων τοπικών επιχειρήσεων και οργανισμών.

Το συγκεκριμένο έργο που εκπονείται έχει ορίζοντα τετραετίας, ενώ στην εκδήλωση της Παρασκευής πρόκειται να παρουσιαστούν όλα τα στάδια μιας προσέγγισης που συνθέτουν το ‘χτίσιμο ενός προορισμού’ που αναμένεται να προσφέρει στο τόπο πολλαπλά οφέλη, τόσο άμεσα στον τουριστικό κλάδο όσο και έμμεσα στην ευρύτερη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και ανάδειξη – αναγνωρισιμότητα της ταυτότητας του προορισμού ‘Ιωάννινα’.

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments