Σάββατο , 17 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρέμβαση της Μ. Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) στην Επιτροπή της βουλής “ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ”

Παρέμβαση της Μ. Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) στην Επιτροπή της βουλής “ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ”

tzoyfhΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.Στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, η Μερόπη Τζούφη τοποθετήθηκε στην Επιτροπή, τονίζοντας πως παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της ηθικής δικαίωσης απέναντι στα εγκλήματα του ναζισμού στη χώρα μας και πρότερος στόχος τηςΕπιτροπής είναι να παραμείνει η μνήμη ανοιχτή και ενεργός.

Συμπλήρωσε επίσης, πως τη συγκεκριμένη στιγμή που ο ναζισμός ξαναγυρίζει με πολλές μορφές στην Ευρώπη, είναι χρέος μας η επόμενη γενιά να «θυμάται» τα δεινά του ναζισμού και να τον αντιπαλεύεται.

Τέλος,  προσέθεσε πως στο σημερινό πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο, στο οποίο η Γερμανία αποτελεί ισχυρή οικονομική δύναμη πολεμώντας οικονομικά τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την πολιτική βούληση με τη λειτουργία της εν λόγω Επιτροπής,  στήριξης ενεργειών και πρωτοβουλιών για τη διεθνοποίηση του προβλήματος των γερμανικών αποζημιώσεων στο Ευρωκοινοβούλιο και σε διεθνή συνέδρια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Κ.Καμπουράκης(Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου για το self test)–“Δεν είναι μόνο θέμα ατομικής απόφασης , αλλά είναι και μια συλλογική ευθύνη”.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Δεν είναι μόνο θέμα ατομικής απόφασης , αλλά είναι και μια συλλογική ευθύνη……Ακόμα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of