Σάββατο , 4 Δεκεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Σταύρος Καλογιάννης: Απύθμενο το θράσος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  

Σταύρος Καλογιάννης: Απύθμενο το θράσος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  

kalogΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Ο Σταύρος Καλογιάννης, πρώην αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών,  έκανε την παρακάτω δήλωση:

Το θράσος της σημερινής Κυβέρνησης είναι απύθμενο. Δίνοντας χθες στην κυκλοφορία, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, ένα μικρό τμήμα της Ιόνιας οδού, την παράκαμψη Αμφιλοχίας, Υπουργοί έστησαν ολόκληρη θεατρική παράσταση και μάλιστα κακόγουστη.

Οι συμπολίτες μας δεν πρέπει να ξεχνούν ότι:

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε λυσσαλέα τις συμβάσεις παραχώρησης από τον αρχικό σχεδιασμό τους, την κύρωση των συμβάσεων τους στη Βουλή, το 2007 – 2008, επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή και υπουργίας Γεωργίου Σουφλιά, την κατασκευή των έργων, μέχρι και την επανεκκίνησή τους, την άνοιξη του 2013 (μετά από δύο χρόνια πλήρους απραξίας) επί συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, όταν είχα την τιμή να χειρίζομαι το θέμα μαζί με τον Κωστή Χατζηδάκη.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δημιούργησαν και γιγάντωσαν το κίνημα «δεν πληρώνω», σηκώνοντας προκλητικά τις μπάρες στους σταθμούς διοδίων, χρεώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, διακηρύσσοντας ότι θα τα καταργήσουν.
  • Καταψήφισαν στη Βουλή, το 2013, τις τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης, ισχυριζόμενοι ότι, δήθεν, δεν εξασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον.
  • Διακήρυσσαν επίσης, σε κάθε ευκαιρία, ότι αυτοί θα άλλαζαν αμέσως τις συμβάσεις παραχώρησης, ορισμένοι δε πιο φανατικοί, ότι θα τις καταργούσαν, ως ασύμφορες για το Δημόσιο!

Μόλις όμως ανέλαβαν την Κυβέρνηση, στις αρχές του 2015:

  • Εγκατέλειψαν τα έργα, με αποτέλεσμα αυτά να βαλτώσουν, να απολυθεί προσωπικό και να κλείσουν εργοτάξια!
  • Υποχρεώθηκαν στη συνέχεια, για να καλυφθούν τα νέα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των αυτοκινητοδρόμων που έθεσε η ΕΕ, να καταβάλουν επιπλέον πριμ (bonus) στους παραχωρησιούχους!
  • ‘Όχι μόνο δεν κατήργησαν κανένα σταθμό διοδίων (που ήταν άλλωστε αδύνατο, καθώς από τα διόδια χρηματοδοτούνται τα έργα, απλώς ως αντιπολίτευση έλεγαν χονδροειδή ψέματα), αλλά αντίθετα τους αύξησαν, ενώ παράλληλα αυξάνεται και η τιμή των διοδίων. Αλλά ο Πρωθυπουργός, με περίσσιο θράσος, έταξε νέα κατάργηση των διοδίων το 2019!
  • Πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια για να παραδώσουν ένα τμήμα της Ιόνιας οδού, διαψεύδοντας ακόμα και τις δικές τους σχετικές ανακοινώσεις, επιβεβαιώνοντας όμως ότι επί έναν ολόκληρο χρόνο, το 2015, είχαν εγκαταλείψει τα έργα στην τύχη τους!
  • Κατά τα λοιπά, εφαρμόζουν τις συμβάσεις παραχώρησης (που ισχυρίζονταν ότι βλάπτουν το Δημόσιο) κατά γράμμα και εγκαινιάζουν έργα που έγιναν χάρη σε αυτές τις συμβάσεις!

Αρκετά κύριοι της Κυβέρνησης! Μπορεί να ξεγελάσατε πολλούς για μικρό διάστημα. Δεν μπορείτε όμως να εξαπατάτε ολόκληρο τον ελληνικό λαό διαρκώς.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ιερομόναχου Αθανάσιου Χατζή

Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ιερομόναχου Αθανάσιου Χατζή. ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments