Παρασκευή , 2 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Στα Ιωάννινα η πρώτη δράση ενημέρωσης για την Ελληνική Πλατφόρμα All.CanGreece

Στα Ιωάννινα η πρώτη δράση ενημέρωσης για την Ελληνική Πλατφόρμα All.CanGreece

Η πόλη των Ιωαννίνων, αποτέλεσε τον πρώτο «σταθμό» της πρώτης δράσης ενημέρωσης γύρω από την Ελληνική Πλατφόρμα All.CanGreece.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, από το Σύλλογο Ασθενών με Νεοπλασία, Φίλων και Οικογενειών Β.Δ. Ελλάδας «Είμαστε Μαζί!» Ιωαννίνων και την Ογκολογική Κλινική αποτέλεσε ευκαιρία για ενημέρωση αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας διαλόγου, τους σκοπούς, τις δράσεις, για το πως η τοπική κοινωνία της Β.Δ. Ελλάδας μπορεί να συμμετάσχει στην πλατφόρμα και στο δημόσιο διάλογο, αλλά και να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης στην περιοχή.

Η All.Can είναι μια διεθνής πλατφόρμα διαλόγου που δημιουργήθηκε για να βελτιώσει την ογκολογική περίθαλψη, φροντίδα και αποκατάσταση, εστιάζοντας σε όσα οι ίδιοι ασθενείς θεωρούν σημαντικά  για την θεραπεία και την αποκατάστασή τους.

Ταυτόχρονα, η Αll.Can επιδιώκει βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα της κατασπατάλησης πόρων στην ογκολογική περίθαλψη, έχοντας διαπιστώσει ότι εστιάζοντας σε όσα οι ίδιοι οι ασθενείς θεωρούν σημαντικά μπορούμε να επιτύχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας και καλύτερες εκβάσεις για τους ασθενείς.

Διακεκριμένοι επιστήμονες και μέλη της All.CanGreece, παρουσίασαν την ελληνική και τη διεθνή πλατφόρμα και τα αποτελέσματα της Ελληνικής έρευνας All.Can για  τις απόψεις των ασθενών για  την διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση τους, για την ανθρωπιστική παιδεία στην ιατρική εκπαίδευση.

Σε δήλωσή της στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Πρόεδρος του European CancerPatientCoalition (ECPC) και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟK) Καίτη Αποστολίδου, σημείωσε ότι από τα βασικότερα αποτελέσματα της Πανελλαδικής Έρευνας All.Can, που διενεργήθηκε το διάστημα Δεκέμβριος 2018 – Φεβρουάριος 2019, σε 640 ογκολογικούς ασθενείς στη χώρα μας, είναι η καθυστέρηση στη διάγνωση (κατά μέσο όρο χρειάζονται 2 μήνες για τη διάγνωση, από την πρώτη επίσκεψη στο γιατρό), ενώ σοβαρό έλλειμμα καταγράφεται και στην πρόληψη.

Από την πλευρά του, ο Καθηγητής Ογκολογίας και Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Γεώργιος Πενθερουδάκης, στάθηκε στη σημασία των αποτελεσμάτων στο σχεδιασμό παρεμβάσεων από τους ίδιους τους φορείς ασθενών και επιστημονικούς.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με Νεοπλασία, Φίλων και Οικογενειών Β.Δ. Ελλάδας «Είμαστε Μαζί!» Ιωαννίνων Αφροδίτη Κατσαράκη, καλωσόρισε τη διενέργεια της πρώτης εκδήλωσης στα Ιωάννινα, ενώ ιδιαίτερα συγκινημένη, την αφιέρωσε στην αντιπρόεδρο του Συλλόγου, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ, ενώ γραπτό χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Ευάγγελος Καρβούνης.

Τις ομιλίες ακολούθησε διάλογος με το ακροατήριο για τα προβλήματα στην ογκολογική φροντίδα και αποκατάσταση στη Β.Δ. Ελλάδα και το πως η συστράτευση και συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων μερών μπορεί να επιτύχει βελτιώσεις στην ογκολογική φροντίδα, να μειώσει τη σπατάλη πόρων και να βελτιώσει τις εκβάσεις των ασθενών.

 

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments