Παρασκευή , 28 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Στην Αθήνα συναντήθηκε με υπουργούς ο δήμαρχος Κόνιτσας

Στην Αθήνα συναντήθηκε με υπουργούς ο δήμαρχος Κόνιτσας

dimarxosΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Παπασπύρου Ανδρέας κατά το διήμερο 15-16 Δεκεμβρίου 2016, μετέβη στην Αθήνα όπου επισκέφθηκε τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμένο, Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μουζάλα και αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, στους οποίους εξέθεσε τα προβλήματα, σε θέματα αρμοδιότητάς τους, που απασχολούν την περιοχή του Δήμου και κατέθεσε προτάσεις για την επίλυσή τους.

Ειδικότερα:

Στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας υπέβαλε το αίτημα για την επάνδρωση περισσοτέρων φυλακίων στη μεθόριο, ως μέτρο το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό και αποτροπή της έντονης παραβατικής δραστηριότητας καθώς  και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων της ακριτικής περιοχής. Επίσης ζήτησε τη λήψη απόφασης για ίδρυση Στρατιωτικού Ιστορικού Μουσείου το οποίο θα αναδείξει και θα προβάλλει τα σπουδαία ιστορικά γεγονότα που διαδραματίσθηκαν κατά περιόδους στην περιοχή και επηρέασαν αποφασιστικά τις εξελίξεις των πολεμικών επιχειρήσεων.

Από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζημιών που προέκυψαν ως αποτέλεσμα των συνεπειών των ακραίων καιρικών φαινομένων της 7ης,8ης και 9ης Νοεμβρίου 2016.

Στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε για μια ακόμη φορά με σειρά επιχειρημάτων την αναγκαιότητα ενίσχυσης των Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης και εξέθεσε τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να καταργηθεί το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης.

Οι κκ. Υπουργοί υποσχέθηκαν να εξετάσουν μέσω των υπηρεσιών τους τα θέματα και να προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, στο μέτρο που επιτρέπουν οι υφιστάμενες δυνατότητες.

Δείτε Επίσης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Επιμορφωτικά σεμινάρια στο προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας και του ΟΚΠΑΠΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο των  πολιτικών επιχειρησιακής ενίσχυσης τόσο των Κοινωνικών Δομών και των ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments