Σάββατο , 18 Νοεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση εργασίας με Πολιτιστικούς  Συλλόγους Ιωαννίνων

Συνάντηση εργασίας με Πολιτιστικούς  Συλλόγους Ιωαννίνων

Συνάντηση του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου κ. Κωνσταντίνου Γκόγκου και στελεχών του Πνευματικού Κέντρου με εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής»

Βασικοί στόχοι της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός και συντονισμός για:

  • Απόκριες και Κούλουμα 2019
  • Ενημέρωση για προγραμματισμό Πνευματικού Κέντρου για δράσεις, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες του
  • Προγραμματισμός Καλοκαιρινών δράσεων και εκδηλώσεων στις κοινότητες και ενότητες
  • Προτάσεις πολιτιστικών συλλόγων για συνεργασίες και κοινές δράσεις

 

Ανοίγοντας τις εργασίες της συνάντησης ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Στο προηγούμενο διάστημα με τους περισσότερους από εσάς έχουμε συναντηθεί και συνεργαστεί. Είτε σε κοινές μας δράσεις, είτε στηρίζοντας τις δικές σας δράσεις και εκδηλώσεις.

Αποτέλεσμα των συνεργασιών αυτών ήταν σημαντικές εκδηλώσεις  και διοργανώσεις.

Θεώρησα όμως σκόπιμο και χρήσιμο να κάνουμε μια συνάντηση και όλοι μαζί για να σας μοιραστούμε μερικές σκέψεις μας, αλλά και να ακούσουμε τις δικές σας ιδέες και προτάσεις.

Πριν μπούμε στην ουσία της αποψινής μας συνάντησης, επιτρέψτε μου να σας κάνω μια μικρή παρουσίαση των δράσεων του Πνευματικού Κέντρου.

Τις περισσότερες ασφαλώς τις γνωρίζετε και συνεργάζεστε με αυτές.

Αλλά καλό είναι να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, του εύρους και των δραστηριοτήτων του Πνευματικού Κέντρου, όχι για να αναφέρουμε απλά και μόνο την έκτασή τους, αλλά κυρίως για να σκεφτείτε πιθανές συνεργασίες, συνέργειες και κοινές δράσεις.

 Γιατί, όλοι γνωρίζετε το χορευτικό και μπορείτε να σκεφτείτε κοινά πράγματα.

Αλλά, αν δεν ξέρετε ότι έχουμε ένα εξαιρετικό Εικαστικό Εργαστήρι, πως θα μπορούσατε να σκεφτείτε για παράδειγμα, την λειτουργία ενός μικρού εργαστηρίου για τα παιδιά του Συλλόγου σας» ανέφερε ο κ. Γκόγκος.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου αναφέρθηκε αναλυτικά στις δομές και τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου και τις δυνατότητες συνεργασίας, τους θεσμούς και πρωτοβουλίες του και τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

«Όλοι γνωρίζετε ότι τα τελευταία χρόνια το Πνευματικό Κέντρο έχει συστηματοποιήσει τον τρόπο και τη διαδικασία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, ιδίως στις ενότητες και κοινότητες.

Είναι σημαντικές στιγμές για τα χωριά και τις γειτονιές της πόλης μας, μια και αποτελούν ευκαιρίες για αντάμωμα και σφυρηλάτηση δεσμών.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε προσπαθήσει να προσφέρουμε τη δυνατότητα παρακολούθησης θεατρικών παραστάσεων για μεγάλους και μικρούς, είτε σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ, είτε πραγματοποιώντας μετακλήσεις. Αλλά και εκδηλώσεις για παιδιά, όπως παιδικό θέατρο, Καραγκιόζη κλπ΄

Και βέβαια μουσικά σχήματα με ποιοτικά χαρακτηριστικά, είτε έντεχνα και λαϊκά, είτε παραδοσιακά.

Και όλες αυτές οι εκδηλώσεις μπαίνουν στα προγράμματα, ή τη γενικότερη προβολή που κάνουμε κεντρικά, ώστε οι πολίτες, αλλά και οι επισκέπτες να ενημερώνονται και να συμμετέχουν.

Παράλληλα στηρίζουμε και άλλες δράσεις και εκδηλώσεις που οργανώνετε και που έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά.

Για να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες και προτάσεις από εσάς.

Για να πάμε ένα βήμα παραπέρα από τα τετριμμένα και να εμπλουτίσουμε δηλαδή τις εκδηλώσεις σας με ακόμα περισσότερες δράσεις.

 

Στο ερωτηματολόγιο που θα σας δώσουμε και θέλουμε να το προωθήσετε στα μέλη σας, υπάρχουν ερωτήσεις για το τι θα ήθελαν να δουν στις εκδηλώσεις και δράσεις σας, αλλά και χώρος για προτάσεις και ιδέες.

Θέλουμε να αποτελέσει μια δεξαμενή σκέψεων, ώστε με την επεξεργασία τους να καταφέρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό να καταθέσετε προτάσεις ρεαλιστικές και ουσιαστικές, που να συνδυάζουν δραστηριότητες του Πνευματικού Κέντρου, με τα ιδιαίτερα δικά σας χαρακτηριστικά.

Φίλες και φίλοι

Το Πνευματικό Κέντρο και εγώ προσωπικά έχουμε σαν πρώτη προτεραιότητα την διατήρηση της ταυτότητας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε τόπου, μέσα σε έναν μεγάλο και αναπτυσσόμενο δήμο.

Ένα δήμο που θα δυναμώνει, όσο δυναμώνουν τα επιμέρους μέρη του.

Και εσείς, οι σύλλογοι και οι ομάδες πολιτισμού και κοινωνικής δράσης, αποτελείτε τον πυρήνα για τη διατήρηση και την ενίσχυση αυτής της πορείας.

Εγώ ήμουν και θα είμαι στη διάθεσή σας για να δούμε κάθε ιδέα, σκέψη και πρόταση.

Με την ευκαιρία σας προτείνω να συστηματοποιήσουμε τις συναντήσεις μας και να τις κάνουμε σε μονιμότερη βάση, 3-4 φορές το χρόνο ώστε να δημιουργήσουμε ένα άτυπο μεν, αλλά πολύ ουσιαστικό και χρήσιμο όργανο διαρκούς διαβούλευσης και παραγωγής πολιτισμού» κατέληξε ο κ. Γκόγκος

Στη συνέχεια η υπεύθυνη του τμήματος εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου κα Μαρία Βλάχου, ενημέρωσε για τις διαδικασίες προμήθειας υλικών για τις Τζαμάλες, ενώ πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων με παρεμβάσεις και προτάσεις τους συνέβαλαν σε έναν ουσιαστικό διάλογο.

Όλες οι προτάσεις καταγράφηκαν και θα συζητηθούν αναλυτικά, τόσο με τους συλλόγους, όσο και με δημοτικούς φορείς.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών για καλή επιτυχία στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν προγραμματισθεί για τις Αποκριές και την Άνοιξη.

 

 

Δείτε Επίσης

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα

Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα πρώτα χρήματα για όλους εκείνους τους δικαιούχους ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments