Δευτέρα , 17 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σύλλογος ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων: “Όχι στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμάτων σε Ανατολή και Πέραμα”

Σύλλογος ΟΤΑ Ν.Ιωαννίνων: “Όχι στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμάτων σε Ανατολή και Πέραμα”

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής:

ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 12:00 με 2:00. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε,) την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019, επιχειρεί να δώσει σε ιδιώτη την αποκομιδή απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες Περάματος και Ανατολής που μέχρι σήμερα γινόταν από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως και το πλύσιμο των κάδων που ομοίως γινόταν από τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Η απόφαση αυτή φέρει την υπογραφή τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων δημοτικών αρχών, αφού από το 2011 που έγινε ο Καλλικρατικός Δήμος Ιωαννιτών, μέχρι σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί συνολικά 219 άτομα όλων των ειδικοτήτων κι έχουν προσληφθεί μετά από αγώνες μόλις 47.

Η απόφαση αυτή φέρει την υπογραφή των κυβερνήσεων της σημερινής και των προηγούμενων που εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση, απαγόρευσαν για αρκετά χρόνια τις προσλήψεις στο δημόσιο, ώστε να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας οι επιχειρηματίες αναλαμβάνοντας τομείς που μέχρι πρότινος ανήκαν στο δημόσιο.

Οι ελλείψεις προσωπικού μαζί με το νομοθετικό οπλοστάσιο που δημιουργήθηκε προς όφελος των επιχειρηματιών φέρνουν σαν ώριμο φρούτο τα ΣΔΙΤ και τις ιδιωτικοποιήσεις,  ξεκινώντας από την αποκομιδή και τον ηλεκτροφωτισμό, καθώς εκεί υπάρχουν τα μεγαλύτερα περιθώρια κερδών.

Κανένα κέρδος όμως δεν προκύπτει για τα λαϊκά στρώματα τα οποία πλήρωναν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν πανάκριβα, διπλές φορές,  υπηρεσίες τις οποίες θα έπρεπε να είχαν δωρεάν  όπως η καθαριότητα, ακριβώς εξαιτίας του χαρακτήρα τους.

Αντίθετα, και από την εισήγηση της ΟΕ φαίνεται ότι για να εξασφαλιστεί το κέρδος του ιδιώτη, ο Δήμος προτίθεται να πληρώσει για τις 2 δημοτικές ενότητες όσα θα πλήρωνε για να προσλάβει 15 εργάτες με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Είναι καθαρά πολιτική απόφαση η παραχώρηση της αποκομιδής σε ιδιώτες που καμία σχέση δεν έχει με τη μείωση των ανταποδοτικών τελών στα λαϊκά στρώματα ή την καθαριότητα της πόλης .

Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι μονόδρομος – Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες

Σε μια πόλη 17.000 ανέργων, μονόδρομος είναι οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού όχι μόνο στην καθαριότητα αλλά σε όλες τις υπηρεσίες που στενάζουν από τις ελλείψεις.

Λύση είναι η κατάργηση κάθε ανταποδοτικής δράσης στους δήμους. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε τα λαϊκά στρώματα να έχουν ποιοτικές δωρεάν υπηρεσίες.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019,  12.00μμ έως 2.00μμ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments