Παρασκευή , 1 Ιουλίου 2022
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Τα χωριά του Δήμου Δωδώνης επισκέφθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης “Ήπειρος Ανατροπής”

Τα χωριά του Δήμου Δωδώνης επισκέφθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης “Ήπειρος Ανατροπής”

Τα χωριά του Δήμου Δωδώνης Τύρια, Αρτοπούλα, Ζωτικό, Παρδαλίτσα, Βαλανιδιά και  Άγιο Νικόλαο επισκέφθηκαν την Κυριακή το πρωί οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης “Ήπειρος Ανατροπής” Βασίλης Τσίκαρης, Κώστας Μπασιούκας και Σπύρος Πάικας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και μέλη της παράταξης.

Εικόνα καταστροφής και εγκατάλειψης είναι αυτή που συνάντησαν, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που δημιούργησαν στην περιοχή το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Δρόμοι καταστραμμένοι, σπίτια με επικίνδυνες ρωγμές, δίκτυα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ με μεγάλες ζημιές. Οι κάτοικοι των χωριών που συζήτησαν με το κλιμάκιο της “Ήπειρος Ανατροπής” ανέφεραν ότι η εγκατάλειψη της περιοχής εδώ και πολλά χρόνια από την Πολιτεία οδήγησε τόσο στην ερήμωση των χωριών αυτών όσο και στη συνεχή φθορά δημόσιων υποδομών και ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας. Οι νέοι σε ηλικία άνθρωποι που διαμένουν μόνιμα στα χωριά ελάχιστοι και τα μικρά παιδιά ακόμη λιγότερα. Ηλικιωμένοι κάτοικοι, συνταξιούχοι οι περισσότεροι, με μεγάλες δυσκολίες στην μετακίνησή τους και σοβαρή ανησυχία από την έλλειψη τακτικής ιατρικής φροντίδας.

Την ανάγκη να βοηθηθούν άμεσα οι πληγέντες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές πλημμυροπαθείς επεσήμανε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης σε μια σύντομη συζήτηση που είχε με τους περιφερειακούς συμβούλους της “Ήπειρος Ανατροπής” και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Τζούφη. Ταυτόχρονα ο κ. Ντακαλέτσης αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης που μπορεί να δοθούν στην περιοχή μέσα από μια διαφορετική αντιμετώπιση.

δημος δωδωνης

 

Δείτε Επίσης

Από την 1η Ιουλίου οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ανεξαρτησίας

Την απόφαση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ανεξαρτησίας υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments