Πέμπτη , 16 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / ΤΕ ΚΚΕ Πρέβεζας:Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έβγαλαν στο προσκήνιο την εγκατάλειψη του Νομού

ΤΕ ΚΚΕ Πρέβεζας:Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έβγαλαν στο προσκήνιο την εγκατάλειψη του Νομού

20171202_131919_HDRΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–“Για ακόμα μία φορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα έβγαλαν στο προσκήνιο την εγκατάλειψη του Νομού Πρέβεζας αλλά και ιδιαίτερα την περιοχή του Φαναρίου και του Λούρου”τονίζεται σε ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ .Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης και τα εξής:

“Κλιμάκιο της ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ και δημοτικοί σύμβουλοι τις Λαϊκής Συσπείρωσης επισκέφθηκαν τα χωριά για να έχουν ιδία άποψη από τις καταστροφές.  Η εικόνα από τα χωριά ήταν αποκαρδιωτική.
Ολόκληρη η περιοχή του Φαναρίου έχει πλημμυρήσει και ιδιαίτερα τα χωριά Καναλάκι, Σταυροχώρι, Αχερουσία, Κορωνόπουλο, Θέμελο. Παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο επαρχιακό  δίκτυο  σε Άνω Ράχη και Δεσποτικά .
Σταβλικές  εγκαταστάσεις, σπίτια, καταστήματα, εργαστήρια συνεργεία στη βιοτεχνική περιοχή Καναλακίου πλημμύρισαν, ιδιαίτερα στην Μυρσίνη πέρα από τα πλημμυρισμένα σπίτια πνίγηκαν ζώα που εγκλωβίστηκαν στους πλημμυρισμένους στάβλους. Οι δρόμοι των χωριών έγιναν ένα απέραντο ρέμα, γεμάτοι λάσπες και φερτά υλικά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην περιοχή του Φαναρίου το κράτος δεν βρήκε ούτε ένα ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα. Παρόλο που οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση τόσο στο Δήμο Πάργας όσο και τις Πρέβεζας σε τακτά χρονικά διαστήματα όλα αυτά τα χρόνια έβαζαν το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων αφού ειδικά η περιοχή του Φαναρίου έχει πληγεί πάρα πολλές φορές από πλημμύρες και την υπερχείλιση του ποταμού Αχέροντα. Τα ίδια φαινόμενα χρονίζουν και στην περιοχή του πρώην δήμου Λούρου.

Όπως φαίνεται οι λαϊκές ανάγκες δεν χωρούν στην «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται οι αστικές κυβερνήσεις”

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of