Τρίτη , 21 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Τις προσλήψεις μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας από την Υπουργό Εργασίας

Τις προσλήψεις μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα ζητά ο Δήμαρχος Ζίτσας από την Υπουργό Εργασίας

–Από Χάρης Δάφλος–  Την έντονη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση των προσλήψεων μέσω του Προγράμματός Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα εκφράζει με επιστολή του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και την Πρόεδρο του Ο.Α.Ε.Δ. Μαρία Καραμεσίνη.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας στην επιστολή του τονίζει πως έχει χαθεί ο πολύτιμος χρόνος του καλοκαιριού όπου οι εν λόγω εργαζόμενοι οκτάμηνης απασχόλησης, θα κάλυπταν τις αυξημένες ανάγκες των Δήμων σε εξωτερικές εργασίες και ζητά έστω και τώρα να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες της προκήρυξης. Ολόκληρη η επιστολή του κ. Πλιάκου έχει ως εξής: «Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εφαρμογή του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα. Πλησιάζουμε στο τέλος Καλοκαιριού και στους Δήμους, εργαζόμενους μέσω του πολυδιαφημιζόμενου  εν λόγω προγράμματος δεν έχουμε δει.  Είναι η πρώτη φορά φέτος που ενώ έχει προαναγγελθεί από τις αρχές του χρόνου και οι Δήμοι έχουμε δηλώσει προ διμήνου (21 Μαΐου) τις ειδικότητες, δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες των προσλήψεων.

Εν μέσω καλοκαιριού, με τα ζητήματα της καθημερινότητας στους Δήμους να πολλαπλασιάζονται (καθαρισμό χόρτων, αποκομιδή απορριμμάτων, συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών κ.α.) δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούμε με το λιγοστό προσωπικό που έχουμε στη διάθεσή μας. Έτσι, κάθε χρόνο εναποθέταμε τις ελπίδες μας στο Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα επιλέγοντας ειδικότητες ως επί τω πλείστον τεχνίτες, εργάτες με στόχο τους θερινούς μήνες που οι ανάγκες είναι αυξημένες ειδικά στους τομείς καθαριότητας και πρασίνου, αφενός να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατοίκους και αφετέρου να προστατεύσουμε το περιβάλλον, φυσικό και δομημένο.  

Φέτος, με λύπη μας διαπιστώνουμε πως η ευκαιρία να καλύψουμε τα κενά σε εργάτες μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα  χάνεται.Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί τόση καθυστέρηση στις διαδικασίες της προκήρυξης των προσλήψεων που προαναγγέλλονται από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα. Τι νόημα θα έχει αν οι διαδικασίες «ανοίξουν» στις αρχές Φθινοπώρου;

Θα έχουμε χάσει το διάστημα του καλοκαιριού όπου ειδικά στην περιοχή μας, λόγω καιρικών συνθηκών, γίνεται και ο κύριος όγκος των εξωτερικών εργασιών στους τομείς καθαριότητας και πρασίνου και καλύπτονται οι εργασίες και επιδιορθώσεις σε σχολικές υποδομές και δημοτικά κτίρια.  

Επιτέλους ας ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες έστω και τώρα. Δε μπορεί οι Δήμοι να «πληρώνουν» και να είναι υπόλογοι  για την ολιγωρία άλλων».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments