Τετάρτη , 28 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Φθηνότερα εισιτήρια και περισσότερα δρομολόγια για τους κατοίκους του Δήμου Ζίτσας

Φθηνότερα εισιτήρια και περισσότερα δρομολόγια για τους κατοίκους του Δήμου Ζίτσας

KTELΑπό:Γιώργος Γκόντζος

 Εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, όχι όμως και στις παρεχόμενες υπηρεσίες, που αναβαθμίζονται με περισσότερα δρομολόγια, πετυχαίνει ο Δήμος Ζίτσας για τους δημότες του με τις νέες συμβάσεις που θα υπογράψει με τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ (Αστικού και Υπεραστικού) Ιωαννίνων.

Οι όροι των συμβάσεων εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα (28/12/2016), όπως παρουσιάστηκαν στην εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αλκιβιάδη Βότσικα.

Έτσι, για τα δρομολόγια αιχμής (6-9 το πρωί και 1-3 το μεσημέρι), όπου μετακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων και των μαθητών, συμφωνήθηκε, στη συνάντηση που είχε προηγηθεί στο γραφείο του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου, να επιδοτηθούν οι  τιμές των εισιτηρίων ώστε να είναι φθηνότερα για τους πολίτες και ταυτόχρονα να προστεθούν νέα δρομολόγια προκειμένου να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερες Τοπικές Κοινότητες.

Να σημειωθεί ότι το κόστος της μείωσης των εισιτηρίων επιβαρύνει το Δήμο Ζίτσας καθώς επιδοτεί τη διαφορά της τιμής. Για το 2016 θα ανέλθει στο ποσό των 89.570 ευρώ και για τα δύο ΚΤΕΛ (80.000 για το Αστικό και 9.570 για το Υπεραστικό).

«Προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων και των οικογενειών που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για όλους, ο Δήμος επιβαρύνεται τη διαφορά χωρίς δεύτερη σκέψη», αναφέρει ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος σχολιάζοντας την απόφαση για επιδότηση της τιμής των εισιτηρίων, υπογραμμίζοντας  πως παράλληλα γίνεται προσπάθεια για εξορθολογισμό με τη διαδρομή (πρωί και μεσημέρι) μέσω του νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με επιπλέον δρομολόγια.

ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η σύμβαση με το Αστικό ΚΤΕΛ προβλέπει για τους επιβάτες που μετακινούνται:

  1. Από τις Τ.Κ. Ροδοτοπίου, Άνω & Κάτω Λαψίστας, Γαρδίκιου με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων και αντίστροφα, η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 2,20ευρώ σε 1,70ευρώ και για το μειωμένο από 1,10ευρώ σε 0,80ευρώ.
  2. Από τις Τ.Κ. Ροδοτοπίου, Άνω & Κάτω Λαψίστας, Γαρδίκιου με προορισμό την Παιδόπολη (στάση Κολέμπας), η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 1,70ευρώ σε 1,20ευρώ και για το μειωμένο από 0,80ευρώ σε 0,60ευρώ.
  3. Από τη Δ.Κ. Ελεούσας και την Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων και αντίστροφα, η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 1,70ευρώ σε 1,20ευρώ και για το μειωμένο από 0,80ευρώ σε 0,60ευρώ. Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται από τις 6.00 έως τις 9.00 το πρωί και από τις 13.30 έως τις 15.30 το μεσημέρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών διατηρούνται τα τέσσερα δρομολόγια που είχαν ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι με λεωφορεία «mini bas» και συνέδεαν τη Δ.Ε. Ελεούσας και τις Τ.Κ. Ροδοτοπίου, Βουνοπλαγιάς και Ζωοδόχου με το νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» και την πόλη των Ιωαννίνων καλύπτοντας έτσι και τις ανάγκες όσων διαμένουν στο συνοικισμό «Αμπελάκια» και κατά μήκος της παλαιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων –Ηγουμενίτσας. Παράλληλα,  προστίθενται τέσσερα επιπλέον δρομολόγια από Βουνοπλαγιά και Άγιο Ιωάννη (περιοχή Τατσηράμου) με προορισμό την Ελεούσα με την έναρξη και τη λήξη των σχολικών μαθημάτων ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των γονέων που διαμένουν στις συγκεκριμένες Τ.Κ. και έπρεπε να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ελεούσας καθημερινά.

ΔΡΟΜΟΛΟΣΙΑ ΣΕ ΖΙΤΣΑ & ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Επιδοτούμενα δρομολόγια εξασφάλισε ο Δήμος Ζίτσας και για τους κατοίκους-εργαζόμενους των Τ.Κ. Μεταμόρφωσης Ασφάκας και Ζίτσας. Έτσι σύμφωνα με τη σύμβαση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα πραγματοποιούνται πέντε δρομολόγια την εβδομάδα από Ζίτσα και Μεταμόρφωση προς Ιωάννινα και αντίστροφα με στόχο κυρίως την εξυπηρέτηση των εργαζομένων. Έτσι, εκτός Σαββάτου και Κυριακής θα πραγματοποιείται καθημερινά ένα δρομολόγιο από Ιωάννινα-Μεταμόρφωση στις 5.30π.μ. με επιστροφή στις 6.00μ.μ. και ένα δρομολόγιο από Ιωάννινα-Ζίτσα στις 15.15μ.μ. με επιστροφή στις 16.00μ.μ.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Απολύμανση στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων

Η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη ενημερώνει τα μέλη και τους χρήστες της ότι την Παρασκευή 30-07-2021 θα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of