Τρίτη , 12 Μαρτίου 2024
Αρχική / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου. Ταυτοποιήθηκαν 9 μέλη της, εξιχνιάστηκαν συνολικά 22 περιπτώσεις κλοπών, τετελεσμένες και σε απόπειρα. 

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ταυτοποιήθηκαν (9) μέλη της ομάδας, ηλικίας από 20 έως 46 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, από την αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2017, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, είτε με το πρόσχημα γνωριμίας συγγενικών προσώπων των παθόντων είτε προσποιούμενοι τους πωλητές ή αγοραστές διαφόρων ειδών, εισέρχονταν στο εσωτερικών των οικιών και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά (22) περιπτώσεις κλοπών, (11) τετελεσμένες και ισάριθμες σε απόπειρα, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές των νομών Λάρισας, Καρδίτσας, Φθιώτιδας και Ιωαννίνων, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας υπερβαίνει τα (48.000) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της ομάδας στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και η διασύνδεση με άλλους συνεργούς.

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments