Τετάρτη , 20 Μαρτίου 2024
Αρχική / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Θ.Κολιοπάνος(Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου)-Το θέμα των ναρκωτικών και η καταδίωξη των κυκλωμάτων είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για όλους τους πολίτες-Το σκηνικό της αστυνομικής επιχείρησης κατάσχεσης 392 κιλών κάνναβης και η σύλληψη μελών του κυκλώματος
SONY DSC

Θ.Κολιοπάνος(Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου)-Το θέμα των ναρκωτικών και η καταδίωξη των κυκλωμάτων είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για όλους τους πολίτες-Το σκηνικό της αστυνομικής επιχείρησης κατάσχεσης 392 κιλών κάνναβης και η σύλληψη μελών του κυκλώματος

SONY DSC

SONY DSC
.

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–  “Το θέμα των ναρκωτικών και η καταδίωξη των κυκλωμάτων που διοχετεύουν στη χώρα μας αυξημένες ποσότητες τέτοιων ουσιών είναι ένα ευαίσθητο κομμάτι όχι μόνο για την Αστυνομία αλλά και για όλους τους πολίτες,της Ηπείρου και συνολικά της Ελλάδας” .Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου , Θεόδωρος Κολιοπάνος .μιλώντας στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ” (Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, με αφορμή τα δημόσια συγχαρητήρια της Ένωσης στην Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας και στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας για την τεράστια ποσότητα (392 κιλά) ναρκωτικών που κατασχέθηκε και για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης και την επισήμανση στην ανακοίνωση στον ρόλο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου κ. Σκούμα καθώς και του Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας που, “όπως όλα δείχνουν, αποτέλεσαν το «κλειδί» για την επιτυχία αυτή” Ο πρόεδρος της Ένωσης σημείωσε πως “όταν επιτυγχάνονται τέτοια πλήγματα θεωρούμε ότι πρέπει να επιβραβεύονται με τον μόνο τρόπο που μένει για τους ατυνομικούς ,εφ΄όσον  γνωρίζουμε την οικονομική συγκυρία που υπάρχει σήμερα, με κάποια ανακοίνωση , με την έγγραφη διατύπωση συγχαρητηρίων”.Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα αυτών των επιχειρήσεων και πρόσθεσε πως οι αριθμοί  και τα στοιχεία δείχνουν την επιτυχημένη δραστηριότητα της Αστυνομίας όλων των υπηρεσιών ,σε όλους τους τομείς για την καθημερινότητα των πολιτών. Ακούστε την συζήτηση και διαβάστε το σκηνικό ,και τα στοιχεία της αστυνομικής επιχείρησης.

Συνελήφθησαν στην Τριανταφυλλούλα Αιτωλοακαρνανίας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32 και 44 ετών και μία 42χρονη ημεδαπή, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση σημαντικής ποσότητας κάνναβης

 Οι αλλοδαποί δράστες μετέφεραν οργανωμένα με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα περίπου (392) κιλά κάνναβης ενώ η 42χρονη ημεδαπή λειτουργούσε ως προπομπός

  Τα αυτοκίνητα που ήταν έμφορτα με τα ναρκωτικά ήταν κλεμμένα

Άλλο ένα καίριο πλήγμα κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία, στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην οργανωμένη εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, με την κατάσχεση σημαντικής ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης και τη σύλληψη τριών δραστών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες (15-01-2017) στην περιοχή Τριανταφυλλούλα Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, υπηκόους  Αλβανίας, ηλικίας 32 και 44 ετών καθώς και μία 42χρονη ημεδαπή,  μέλη εγκληματικής ομάδας που ενέχεται στην εισαγωγή και μεταφορά, με σκοπό τη διοχέτευση στο εσωτερικό της χώρας, περίπου (392) κιλών κάνναβης.

Σε βάρος των εμπλεκομένων, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και επιχειρησιακών δράσεων και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, χθες το πρωί, στη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας, εντοπίστηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων δεν υπάκουσαν σε σήμα στάσης αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα.

Τα οχήματα ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα στην περιοχή της Τριανταφυλλούλας  Αμφιλοχίας να ακινητοποιηθεί το ένα όχημα με οδηγό τον 32χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη ενώ το άλλο όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην ίδια περιοχή.

Μετά από έρευνα στο εσωτερικό των αυτοκινήτων, βρέθηκαν στο εσωτερικό του πρώτου οχήματος, (115) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (178.133) γραμμαρίων ενώ στο δεύτερο όχημα, βρέθηκαν άλλα (37) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (213.800) γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών, χθες το απόγευμα στην ίδια περιοχή, εντοπίστηκαν  από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, οι άλλοι δύο συλληφθέντες (ο 44χρονος υπήκοος Αλβανίας και η 42χρονη ημεδαπή) να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 42χρονης και όπως εξακριβώθηκε:

  • ο 44χρονος ταυτοποιήθηκε ως οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, που ήταν έμφορτο με τα (213.800) γραμμάρια κάνναβης
  • η 42χρονη κατά τη διάρκεια της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, λειτουργούσε υποστηρικτικά ως προπομπός με αυτοκίνητο, προκειμένου να ενημερώνει για πιθανό επικείμενο αστυνομικό έλεγχο.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες αποτελούν μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ενώ επίσης, εξακριβώθηκε ότι τα αυτοκίνητα, τα οποία ήταν έμφορτα με τα ναρκωτικά, είχαν κλαπεί την 10-09-2016 και την 07-12-2016, από περιοχές της Αττικής.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κάνναβης, βάρους (391.933) γραμμαρίων
  • τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • το χρηματικό ποσό των (340) ευρώ, (2.200) λεκ Αλβανίας,  έξι λέβ Βουλγαρίας, μία λίρα Κύπρου και ένα δολάριο των ΗΠΑ
  • έξι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

 

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments