Δευτέρα , 4 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Πολιτισμός / 11ο Art Fetsival στην Άρτα “Πολιτιστική Παρεμβολή”. Συντονιστείτε στη “Μουσική Κερασιά”! Αύριο Σάββατο 14:00-15:00. Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων (98,7 & www.dimotikoradiofono.gr). Επιμέλεια & Παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη

11ο Art Fetsival στην Άρτα “Πολιτιστική Παρεμβολή”. Συντονιστείτε στη “Μουσική Κερασιά”! Αύριο Σάββατο 14:00-15:00. Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων (98,7 & www.dimotikoradiofono.gr). Επιμέλεια & Παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη

Από: Εβίτα Θεοχάρη

Η «Μουσική Κερασιά» 

κάθε Κυριακή, 13:00 – 14:00

σας προσφέρει μελωδικά κεράσματα…

όμορφα παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδος,

διασκευές αυτών, αλλά και νέες δημιουργίες!

Ανταμώνουμε …

στο χοροστάσι της καρδιάς μας,

… σε μια εκπομπή μουσικής και λόγου

με λαογραφικό – ενθογραφικό περιεχόμενο!

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

φιλοξενούνται στη «Μουσική Κερασιά»

και μας παρουσιάζουν το έργο τους! 

Συντονιστείτε …

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 

98, 7 / www.dimotikoradiofono.gr 

Επιμέλεια & παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη 

ΝΕΑ εκπομπή θα βγει στον αέρα του Ραδιοφώνου αύριο Σάββατο στις 14:00, για να σας ενημερώσει για ένα αξιόλογο καλλιτεχνικό γεγονός, ένα φεστιβάλ μουσικής, που γίνεται αυτές τις μέρες στην Άρτα!

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πρώην Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου) διοργανώνει σήμερα και αύριο, 14 & 15 Ιουνίου 2019, το 11ο ART FESTIVALΠολιτιστική Παρεμβολή“! Πληθώρα μουσικών συνόλων θα εμφανιστούν  στη σκηνή στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης στους Κωστακιούς Άρτας, προκειμένου να ντύσουν μελωδικά με τους σκοπούς και τα τραγούδια τους από διάφορα είδη μουσικής και τις δύο βραδιές από τις 20:30 και εξής…

Για το λόγο αυτό, προσκεκλημένος στο στούντιο είναι ο πρόεδρος των σπουδαστών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, κος Θανάσης Κουτσούνης, ο οποίος μας παρουσιάζει το μουσικό αυτό φεστιβάλ και προσκαλεί με χαρά όλον τον κόσμο να παρευρεθεί εκεί με δωρεάν είσοδο!

Επιπλέον, ο ίδιος τονίζει τη συνεχή πρόοδο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, στέλνοντας μηνύματα καλωσορίσματος σε νέους φοιτητές, που σκέφτονται να σπουδάσουν μουσική στο Πανεπιστημιακό αυτό Τμήμα, όπου πραγματοποιείται μία ουσιαστική και πολύπλευρη εκπαίδευση των σπουδαστών.

Παράλληλα, ο Θανάσης Κουτσούνης κάνει αναφορά σε άλλες τρεις σημαντικές εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα το προσεχές χρονικό διάστημα στην περιοχή της Άρτας. Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών σε συνεργασία με τη φωτογραφική ομάδα ΦωτΟΑρτ οργάνωσε μία έκθεση φωτογραφίας με φωτογραφίες από τα Μουσικά Όργανα σπουδαστών του Τμήματος. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 24 Ιουνίου στις 20:30.

Επίσης, ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης “Ο Σκουφάς”  διοργανώνει δύο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις! Στις 21 Ιουνίου στο Παραδοσιακό γλέντι με νησιώτικο και ηπειρώτικο άρωμα, όσοι τυχεροί παρευρεθούν στο γλέντι στην Πλατεία Σκουφά στις 22:00, θα διασκεδάσουν με τον Ηπειρώτη ερμηνευτή Αντώνη Κυρίτση, το μουσικό συγκρότημα του Νίκου Οικονομίδη & της Κυριακής Σπανού  και άλλους αξιόλογους μουσικούς. Ο ίδιος Σύλλογος με τα χορευτικά του τμήματα θα παρουσιάσει στις 24 Ιουνίου στις 21:30 μία θεματική παράσταση με τίτλο “Γεφύρι εθεμέλιωναν” κοντά στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας. Η παράσταση αυτή συνδυάζει μουσική, χορό και θέατρο με ζωντανή μουσική (12μελής παραδοσιακή ορχήστρα) και χορωδία παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού.

Παράλληλα με τη συνέντευξη θα ακούσουμε στη «Μουσική Κερασιά» τραγούδια και σκοπούς ερμηνευμένα από σπουδαστές και απόφοιτους του Τμήματος ! 

 

Σ υ ν τ ο ν ι σ τ ε ί τ ε …

FacebookΜουσική Κερασιά, με την Εβίτα Θεοχάρη

 

Δείτε Επίσης

Προβολές από τις Νύχτες Πρεμιέρας, σήμερα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments