Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ελλάδα /  Ο Γ.Καραγιάννης (ΣΥΡΙΖΑ)  στην ευρεία σύσκεψη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη ΔΕΘ

 Ο Γ.Καραγιάννης (ΣΥΡΙΖΑ)  στην ευρεία σύσκεψη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη ΔΕΘ

%cf%83%cf%85%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%ce%b8-2016Από:Γιώργος Γκόντζος–Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκπρόσωποι φορέων του αγροτικού κόσμου και στελέχη συνεταιρισμών. Εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και οι Γενικοί Γραμματείς Νίκος Αντώνογλου και Χαράλαμπος Κασίμης.

Ο κ.Χ. Κασίμης παρουσίασε τους βασικούς άξονες του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 που στηρίζει την στροφή στην ποιοτική παραγωγή, την προστιθέμενη αξία των προϊόντων, την εξωστρέφεια και τις συνέργειες για την δημιουργία οικονομιών κλίμακας, τόσο για μείωση του κόστους παραγωγής, όσο και για την εξασφάλιση ποσοτήτων για τις αγορές του εξωτερικού.

Ο Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά “ότι θα πρέπει να υπάρξει ταχεία απορρόφηση των κοινοτικών και εθνικών κονδυλίων, ώστε αυτά να πιάσουν τόπο για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα”.

Ο κ.Γ. Καραγιάννης στην τοποθέτησή του επισήμανε την ανάγκη εξωστρεφών δράσεων για τα αγροτικά προϊόντα σε αγορές – στόχους υψηλών εισοδημάτων, καθώς και την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων μάρκετινγκ από τις αγροτικές επιχειρήσεις, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες.

Δείτε Επίσης

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη προς τους πολίτες για τον κορωνοϊό

Ώρα ευθύνης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού H πανδημία του κορωνοϊού εξελίσσεται με ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of