Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου

Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου

αδελφοτητα ποντιωνΜε αφορμή την Ποντιακή Βραδιά το Σάββατο 18 Ιουλίου που διοργανώνει η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών  Ηπείρου, μίλησαν σήμερα στην εκπομπή της Βίκυς Μιχέλη ‘Στα σημεία των καιρών’ η γραμματέας του συλλόγου, κα. Νατάσα Κολοβού και ο κ. Γιάννης Ευθυμιάδης.

Η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου ιδρύθηκε το 1970 από πρόσφυγες Ποντιακής και Μικρασιατικής καταγωγής. Η Αδελφότητα συμπλήρωσε φέτος 45 χρόνια προσφοράς. Η επιμονή με γνώση της ιστορίας, η διατήρηση της ταυτότητάς μας και του ιδιαίτερου πολιτισμού μας είναι η καλύτερη τιμή στη μνήμη των προγόνων μας.

Ο κ. Ευθυμιάδης και η κα. Κολοβού τόνισαν μεταξύ άλλων ότι αυτή η γιορτή αποτελεί προϊόν αισιοδοξίας, χαράς, ενθύμησης της ποντιακής παράδοσης και διασκέδασης. «Οφείλουμε να συμμετέχουμε στη δραστηριότητα του ποντιακού ελληνισμού και ως Πόντιοι και ως νέοι. Ευτυχώς τα τελευταία δέκα χρόνια η νεολαία είτε από μόδα είτε από καθήκον κάνει τη σύγκριση με ξενόφερτους τρόπους διασκέδασης και καταλήγει στην παράδοση, η οποία αποτελεί την ουσία των πραγμάτων.»

«Λόγω της οικονομικής κατάστασης η προσπάθεια που καταβάλουμε είναι πολύ μεγάλη αλλά η κοινωνία των Ιωαννίνων είναι δεκτική και δεν έχουμε βρει μπροστά μας κλειστές πόρτες. Περιμένουμε όλο τον κόσμο αύριο, Σάββατο 18 Ιουλίου μετά τις 9:00 στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Ανατολής (Παλιό Δημαρχείο Ανατολής) για το παραδοσιακό ποντιακό γλέντι.»

Δείτε Επίσης

Χ.Ματσούκας: (ΕΤΕΠ Τομέα Υγείας του Παιδιού):Ενδιαφερόμαστε πρώτα απ’ όλα για την ασφάλεια των φοιτητών , των εργαζόμενων και των δομών-Έχουμε σαν όπλο μας το εμβόλιο.

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- “Ο κόσμος έχει κουραστεί , και οι φοιτητές και εμείς έχουμε κουραστεί στα ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of