Κυριακή , 30 Ιουνίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Α.Βακαλοπούλου(πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων) -Να θωρακίσουμε το θέατρο

Α.Βακαλοπούλου(πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων) -Να θωρακίσουμε το θέατρο

vakalopoulouΑπό:Γιώργος Γκόντζος–“Είναι  ανάγκη να θωρακίσουμε το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων ” ,τόνισε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Αλέκα Βακαλοπούλου μιλώντας στην εκπομπή  “ό,τι πεις εσύ”   (Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων,με αφορμή πληροφορίες για προθέσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για δραστική μείωση Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων.Αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξή του από τους δήμους της περιοχής και στην πρόσφατη επιστολή του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα προς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου στην οποία τονίζονταν τα εξής:  “«Το ΔΗΠΕΘΕ Iωαννίνων αποτελεί έναν «πυλώνα» πολιτισμού για την Ήπειρο. Έχει καταφέρει να αναγνωρίζεται το κύρος του, έχοντας μια μακρά καλλιτεχνική πορεία 33 χρόνων με επαγγελματικές δουλειές υψηλού επιπέδου. Είναι αυτό που στηρίζει και την ερασιτεχνική καλλιτεχνική δημιουργία της περιοχής μας, όπως και το μαθητικό θέατρο.”.

Υπενθυμίζουμε πως σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΕΔ Ηπείρου αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τη λειτουργία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων, με τον παράλληλο μετασχηματισμό του σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ηπείρου και για το λόγο αυτό «εξουσιοδότησε» τον Δήμαρχο Ιωαννιτών  να προβεί στην εύρεση της βέλτιστης διαδικασίας μετασχηματισμού αλλά και λειτουργίας του θεάτρου, προκειμένου αυτό να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την Ήπειρο.

Επίσης, διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι ο πολιτισμός είναι μια διαχρονική ανάγκη και ένα κοινωνικό αγαθό, που το κράτος πρωτίστως αλλά και οι Δήμοι οφείλουν και πρέπει να στηρίζουν, ακόμη και όταν το οικονομικό περιβάλλον είναι περιορισμένο και δύσκολο.

Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, στηρίζει έμπρακτα τον πολιτισμό, κάτι που το έχει αποδείξει στηρίζοντας θεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ήπειρο.   “

Ακούστε την συνέντευξη της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Δείτε Επίσης

ΕΙΔΙΚΗ – ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΟΝΤΖΟ

Μέσα σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα ο Πρόεδρος και οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x