Δευτέρα , 20 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / “Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή” :Παιχνίδια στη πλάτη του « Καμπούρη»

“Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή” :Παιχνίδια στη πλάτη του « Καμπούρη»

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—Σε ανακοίνωση της παράταξης “Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή”  για θέματα που αφορούν την ΔΕΥΑΙ, αναφέρονται τα εξής:

“Φαίνεται ότι η προεκλογική περίοδος μπήκε για τα καλά και με τον κλασικό τρόπο, «δεν έχει σημασία τι θα πεις, αρκεί να το πεις δυνατά». Έτσι η παράταξη «Γιάννενα-Τώρα» μέσω μιας συνέντευξης ανέδειξε «δημοκρατικά» τον ηγέτη της και «τάχωσε» και στη ΔΕΥΑΙ. Η προχειρότητα της παράταξης στις τοποθετήσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταφέρθηκε τώρα και στις συνεντεύξεις τύπου.

Άλλωστε η ΔΕΥΑΙ αποτελεί ένα από τα πολλά αδύνατα σημεία της σημερινής δημοτικής αρχής. Όμως από τα προβλήματα που παρουσιάζει η ΔΕΥΑΙ μέχρι την απαξίωση της και δημιουργία εντυπώσεων για τη ποιότητα του πόσιμου νερού στη πόλη υπάρχει μια απόσταση, νεοφιλελεύθερη μεν αλλά απόσταση. Δηλώσεις σε θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας και μάλιστα ατεκμηρίωτες κρίνονται ως ανεπίτρεπτες. Είναι ικανές αφενός να δημιουργήσουν συνθήκες πανικού, αφετέρου αποπροσανατολίζουν εμπεδώνοντας στους συμπολίτες τη διαφαινόμενη απαξίωση τους προς την επιχείρηση.

ΟΙ επικεφαλείς των παρατάξεων μπορεί να μένουν οι ίδιοι, οι δήμαρχοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά η ΔΕΥΑΙ ανήκει στους δημότες.

Η Δημοτική αρχή και στο θέμα της ΔΕΥΑΙ κινείται με «προσεκτικά» βήματα επί τέσσερα χρόνια κάνοντας πολιτική ισορροπιών.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ καλείται να αναθεωρήσει πρακτικές του παρελθόντος, να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της και να θέσει στόχους με τρόπο ώστε να μεταβεί επιτυχώς σε μια νέα εποχή προς όφελος της πόλης. Αυτή η μετάβαση μας αφορά όλους ή θα έπρεπε να μας αφορά.

Προτεραιότητες θα πρέπει να είναι:

-Η εξυπηρέτηση του δημότη σε όλα τα επίπεδα.

– Η εξυγίανση των οικονομικών της ΔΕΥΑΙ.

-Η πραγματική κοστολόγηση των υπηρεσιών και η συμπερίληψη του περιβαλλοντικού οφέλους.

-Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων ενεργειακής αναβάθμισης με ταυτόχρονη μείωση του κόστους αυτού.

-Ο συνεχής εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων .

-Η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού.

-Η μείωση του κόστους των συνδέσεων της αποχέτευσης.

-Η αναβάθμιση της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού.

-Η ολοκλήρωση των έργων ένταξης όλων των οικισμών στο αποχετευτικό δίκτυο.

-Η αναβάθμιση της λειτουργίας του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ.

Στη νέα εποχή απαιτούνται προγραμματικές συγκλήσεις που θα υπηρετούν συμφωνημένους στόχους, με σαφή χρονικό προσδιορισμό και εν γνώσει των δημοτών ώστε να διασφαλίζεται και ο δημοκρατικός έλεγχος.”

 

 

Δείτε Επίσης

Ι.Κολοβού-.Οι εποχές γεννάνε μεγάλους ανθρώπους ,αλλά και οι μεγάλοι άνθρωποι καθορίζουν τις εποχές

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Είναι κάποιος μεγάλος.Αληθινά μεγάλος.Ακολουθώ αυτό που λέει ,να αγγίξει την αλήθεια και ακολουθώ ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of