Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Γιάννενα Τώρα»: Στο Νησί της Λίμνης η Παράταξη

«Γιάννενα Τώρα»: Στο Νησί της Λίμνης η Παράταξη

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Γιάννενα Τώρα” αναφέρονται τα εξής:

“Την Κυριακή 20/4 ομάδα στελεχών της παράταξης με τον επικεφαλής Α. Μπαρτζώκα επισκέφθηκε το Νησί της Λίμης Παμβώτιδας όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.

Από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νησί είναι η καθαριότητα η οποία δεν είναι αυτή που αρμόζει σε ένα τόσο εμβληματικό τόπο της περιοχής μας και την οποία απαιτούνται λύσεις, αλλά και το ζήτημα των στεγάστρων των τουριστικών καταστημάτων, όπου με πρωτοβουλία του Δήμου, θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να καταλήξουν σε οριστικές και υποχρεωτικά εφαρμοστέες τεχνικές και αισθητικές προδιαγραφές.

Επίσης, η παράταξη θεωρεί ότι το ζήτημα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των κατοίκων και των επισκεπτών του Νησιού δεν είναι αυτό που θα έπρεπε και προτείνει την άμεση αύξηση των δρομολογίων των πλοιαρίων, αλλά και τη διενέργεια Ημερίδας με τη συμμετοχή των κατοίκων και ειδικών για να τεθεί επί τάπητος η πρόταση που έχουν διατυπώσει κάτοικοι για την κατασκευή γέφυρας σύνδεσης με το Νησί.

Ο επικεφαλής Α. Μπαρτζώκας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα το Νησί μας, αυτό το ξεχασμένο αλλά τόσο σημαντικό αυτό τμήμα της πόλης μας. Δυστυχώς δεν έχει υπάρξει η μέριμνα που θα έπρεπε για το Νησί μας, η οποία θα μπορούσε να το καταστήσει πρότυπο ανάπτυξης και τουριστικής αξιοποίησης, με τον αυτονόητο σεβασμό στην ιστορία και τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Δεσμευόμαστε ότι το ζητήματα του Νησιού, τα οποία αλληλοεπικαλύπτονται και με θέματα που αφορούν τη Λίμνη μας, θα είναι από αυτά που θα ασχοληθούμε περισσότερο στην επόμενη δημοτική θητεία. Θεωρούμε ότι το νησί αποτελεί το ιδανικό σημείο για να αναβαθμιστεί και να λειτουργήσει συνολικά ως «Ανοιχτό Θεματικό Μουσείο Πάρκο» (open air museum – park), όπως προτείνουμε στο πρόγραμμα μας, το οποίο θα παρουσιαστεί σύντομα».

Με την ευκαιρία, η παράταξη υπενθυμίζει την πρόταση της την οποία έχει καταθέσει εδώ και χρόνια σε σχετικές ημερίδες που διοργάνωσε, για την ίδρυση Λιμναίου Ταμείου με άξονα αναφοράς τη Λίμνη Παμβώτιδα.

Την αντιπροσωπεία της παράταξης αποτελούσαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Γοργόλης, Ε. Μακρή, Χ. Νάκας, Α. Στεργίου-Γιαννακοπούλου, Η. Χούσος  και ο επικεφαλής της παράταξης Α. Μπαρτζώκας.

Οι επισκέψεις και οι ανοιχτές συζητήσεις με τους πολίτες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Γραμματείας της παράταξης.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments