Τετάρτη , 30 Σεπτεμβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ελλάδα / Γ.Καραγιάννης (ΣΥΡΙΖΑ)-Καταβλήθηκαν οι αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Γ.Καραγιάννης (ΣΥΡΙΖΑ)-Καταβλήθηκαν οι αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣΑπό:Γιώργος Γκόντζος—  “Πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών το 90% των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης, όπως αυτά εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Καραγιάννης .Όπως διευκρινίζει ,   ” το υπόλοιπο 10% καθώς και το επιπλέον 30% του λεγόμενου «πρασινίσματος» που δεν συμπεριλαμβάνεται στα Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης, αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Συνολικά οι δικαιούχοι θα λάβουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το 85% του ποσού που πήρανε το 2014. Η μείωση κατά περίπου 15%, οφείλεται στις αποφάσεις της Νέας ΚΑΠ, καθώς και στην παρακράτηση για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και τους νέους παραγωγούς, όπως αποφασίστηκαν στις 28-08-2014 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την σύμφωνη γνώμη της τότε κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Η φετινή πληρωμή έγινε με την τήρηση όλων των Κοινοτικών και Εθνικών Διατάξεων, γεγονός που διαφυλάσσει τη χώρα μας από τα πρόστιμα των δεκάδων εκατομμυρίων που επιβάλλονταν τα προηγούμενα χρόνια και επιβάρυναν τους Έλληνες φορολογούμενους.”

Δείτε Επίσης

Ειδική και τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  (30 Σεπτεμβρίου) με θέμα την ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of