Τετάρτη , 25 Μαΐου 2022
Αρχική / Ελλάδα / Γ.Καραγιάννης (ΣΥΡΙΖΑ)-Καταβλήθηκαν οι αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Γ.Καραγιάννης (ΣΥΡΙΖΑ)-Καταβλήθηκαν οι αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣΑπό:Γιώργος Γκόντζος—  “Πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών το 90% των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης, όπως αυτά εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ.” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Καραγιάννης .Όπως διευκρινίζει ,   ” το υπόλοιπο 10% καθώς και το επιπλέον 30% του λεγόμενου «πρασινίσματος» που δεν συμπεριλαμβάνεται στα Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης, αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Συνολικά οι δικαιούχοι θα λάβουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου το 85% του ποσού που πήρανε το 2014. Η μείωση κατά περίπου 15%, οφείλεται στις αποφάσεις της Νέας ΚΑΠ, καθώς και στην παρακράτηση για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και τους νέους παραγωγούς, όπως αποφασίστηκαν στις 28-08-2014 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την σύμφωνη γνώμη της τότε κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Η φετινή πληρωμή έγινε με την τήρηση όλων των Κοινοτικών και Εθνικών Διατάξεων, γεγονός που διαφυλάσσει τη χώρα μας από τα πρόστιμα των δεκάδων εκατομμυρίων που επιβάλλονταν τα προηγούμενα χρόνια και επιβάρυναν τους Έλληνες φορολογούμενους.”

Δείτε Επίσης

Η Πυροσβεστική έσωσε μικρό άλογο στη Μηλιά Μετσόβου

Έπειτα από μια δύσκολη και πολύωρη προσπάθεια το πυροσβεστικό σώμα του  Μετσόβου κατάφερε να απεγκλωβίσει ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments