Κυριακή , 3 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά διοργανώνει η Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων

Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά διοργανώνει η Χ.Ε.Ν. Ιωαννίνων

Η Χ.E.N. Ιωαννίνων που αποτελεί παράρτημα της  Χ.Ε.Ν.  Ελλάδος ,της γυναικείας εθελοντικής οργάνωσης , μέλους της Παγκόσμιας ΧΕΝ, που θέτει στο κέντρο των δράσεων της την γυναίκα και το παιδί σε έναν ασφαλή κόσμο , θα πραγματοποιήσει δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά της Δ΄ δημοτικού με θέμα «Περιβάλλον και Καθημερινότητα». Το εργαστήριο αυτό βασίζεται  στο πλαίσιο του πανελλήνιου προγράμματος της ΧΕΝ Ελλάδος “40+1” Ταξίδια για παιδιά που αναφέρεται στα δικαιώματα του παιδιού σύμφωνα με τη διεθνή  Σύμβαση του 1989 των Δικαιωμάτων του Παιδιού , και συγκεκριμένα στο δικαίωμα διαβίωσης σε ένα καθαρό και προστατευμένο φυσικό περιβάλλον(άρθρο 28 Σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον), και σκοπός του είναι να διαφανεί  πώς η καθημερινός τρόπος ζωής επηρεάζει θετικά και αρνητικά το περιβάλλον.

Η Δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 08 Οκτωβρίου , από 9.30π.μ. ως 12.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ανατολής , με μαθητές και μαθήτριες της Δ΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής , και την Τετάρτη 09  Οκτωβρίου τις ίδιες ώρες στο Σχολείο Πεδινής με μαθητές και μαθήτριες  Δ΄τάξης του σχολείου . Τα παιδιά θα ενημερωθούν για θέματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος και σε ένα δίωρο  δημιουργικό εργαστήριο θα συγγράψουν ένα παραμύθι με την καθοδήγηση της Χριστίνας Οβρένοβιτς εθελόντριας παιδαγωγού της Ομάδας ΧΕΝ  Ιωαννίνων και των συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας Σοφίας Γραμμόζη- Σωπίκη και  Μαρίας Καλτσή . Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με ομιλία της Μαρίνας Αναγνωστοπούλου , γενικής γιατρού της 5ης ΤΟΜΥ Ιωαννίνων σε συνεργασία με την 6η ΤΟΜΥ Ιωαννίνων , με θέμα “Περιβάλλον και υγεία ”

 

Δείτε Επίσης

Κώστας Μπάρκας: Κατάθεση Αναφοράς για τα προβλήματα στις δομές Υγείας του Δήμου Πάργας

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μπάρκας Κωνσταντίνος καταθέτει προς τον Υπουργό Υγείας την με Αριθμό Πρωτοκόλλου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments