Τρίτη , 29 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / “Δύναμις Δημοτών”: Επίσκεψη του Σπύρου Βασιλείου στο Μικρό Περιστέρι

“Δύναμις Δημοτών”: Επίσκεψη του Σπύρου Βασιλείου στο Μικρό Περιστέρι

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Δύναμις Δημοτών” αναφέρονται τα εξής:

“Με σταθερά βήματα και με καθημερινή επαφή με τους κατοίκους του δήμου Μετσόβου, ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμις Δημοτών» και υποψήφιος Δήμαρχος, Σπύρος Βασιλείου, συνεχίζει την προεκλογική του πορεία, προς τη «μάχη» της κάλπης, της 26ης Μαΐου.

Μετά την Χρυσοβίτσα και το Ανθοχώρι, ο Σπύρος Βασιλείου και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, επισκέφθηκαν το πρωί της Κυριακής, το Μικρό Περιστέρι, όπου σε ομιλία του επικεφαλής της παράταξης, τονίστηκε αρχικά πως η «Δύναμις Δημοτών», αποτελείται από ανθρώπους κάθε κοινότητας του Δήμου, ανθρώπους που έχουν μάθει να δουλεύουν σκληρά.

«Η σχέση μου με κάθε έναν υποψήφιο της παράταξης μου, δημιουργήθηκε μέσα από το κοινό μας όραμα και τις κοινές μας απόψεις για τα θέματα του Δήμου μας. Είμαι πολύ περήφανος για τη δημιουργία αυτής της παράταξης γιατί πιστέψτε με κανείς δεν θα φανταζόταν, ότι μέσα σε λίγους μόλις μήνες κάποιοι δημότες, που αρνούνται να κάθονται με τα χέρια σταυρωμένα, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι τόσο δυνατό… τόσο δυνατό που να θεωρείται πλέον ως φαβορί για την τελική επικράτηση», ανέφερε ο κ. Βασιλείου.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος, αναφέρθηκε, στους άλλους υποψήφιους δημάρχους, απευθύνοντας εκ νέου… «πρόκληση», για να αντιπαρατεθούν με βάση τα προγράμματα των παρατάξεων, μια πρόκληση που μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί…

«Έχω κουραστεί πραγματικά να ζητώ σε κάθε ομιλία μου από τις άλλες παρατάξεις να καταθέσουν προγράμματα, νομίζω ότι πλέον πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι κανείς άλλος δεν τολμά να καταθέσει προτάσεις, γιατί ξέρουν ότι το κατατεθειμένο πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα που το καταθέτεις δημόσια, αποτελεί δέσμευση και θα αξιολογηθείς για αυτό…. Και στέλνω μήνυμα προς όλους τους επικεφαλής για άλλη μια φορά, σταματήστε να ασχολείστε με τους εκλογικούς καταλόγους και καταρτίστε επιτέλους το πρόγραμμα σας, δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να αντιπαρατεθούμε σε προγράμματα….», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βασιλείου, κατέθεσε ενώπιον των κατοίκων του Μικρού Περιστερίου, που παρακολούθησαν την ομιλία του, συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάδειξη του χωριού και της περιοχής.

«Ο άξονας που αφορά το Μικρό Περιστέρι ως προς τη λειτουργικότητα και την προσβασιμότητά του είναι αυτός που αναπτύσσεται Νότια της Εγνατίας.Βασικό και συνάμα τεράστιο πλεονέκτημα της κοινότητας του Μικρού Περιστερίου είναι η πρόσβαση στο όρος Λάκμος ή Περιστέρι, η οποία είναι και η πιο άμεση προς το εν λόγο βουνό.Είναι επιτακτική ανάγκη να μελετήσουμε διεξοδικά τους τρόπους αξιοποίησης αυτού του όρους έτσι ώστε να αποτελέσει ένα ακόμη σημείο αναφοράς για την τουριστική βιομηχανία της περιοχής.

Το όρος Λάκμος, περιτριγυρίζεται από πολλές κορυφές που υπερβαίνουν τα 1.700μ. σε υψόμετρο. Έχει πάνω από δέκα κορυφές που υπερβαίνουν τα 2.000μ. και αρκετές απότομες κόψεις για τους λάτρεις της δύσκολης ορειβασίας. Μεγάλο μέρος του βουνού παραμένει άθιχτο από τους ανθρώπους και τα ζώα.Μου είναι αδιανόητο… να μην έχουμε εκμεταλλευτεί αυτόν τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας, με τα αλπικά λιβάδια δυτικά της κορυφής… που προτείνονται τόσο για κατασκήνωση όσο και για ορειβατικό σκι.Πιστέψτε με… Όλα μπορούν να γίνουν…. Αλλά για να γίνουν χρειάζονται συγκεκριμένα βήματα. Το πρώτο είναι η θέληση… και το δεύτερο η μελέτη από εξειδικευμένους ανθρώπους», κατέληξε ο κ. Βασιλείου.

Τέλος, ο κ. Βασιλείου ανέβασε λίγο τους τόνους και έστειλε σαφές μήνυμα στις αντίπαλες παρατάξεις τονίζοντας: ¨… ή Δήμαρχος ή Αντιπολίτευση … καμία συνεργασία με το παλιό … μιλάμε για δυο διαφορετικούς κόσμους … !¨, ενώ όσον αφορά την παράταξη του είπε χαρακτηριστικά : ¨ …Η πρώτη, πραγματικά νέα, παράταξη του Δήμου μας εδώ και δεκαετίες…! Μια παράταξη η οποία στήθηκε από την αρχή, στήθηκε από εμάς τους ίδιους και φυσικά δεν αποτελεί συνέχεια καμίας άλλης παράταξης.¨

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments