Τετάρτη , 7 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Επιτροπή αγώνα του Π.Α.ΜΕ στο ΠΓΝΙ: “Έξω οι εργολάβοι- Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου”

Επιτροπή αγώνα του Π.Α.ΜΕ στο ΠΓΝΙ: “Έξω οι εργολάβοι- Μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου”

ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΓΝΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Ξαναζούμε ως φαρσοτραγωδία τα γεγονότα του Νοέμβρη του 2017 με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από εργολαβική εταιρία εναντίον του ΠΓΝΙ . Τότε τα ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν. Πλήρωσαν όμως οι εργολαβικοί με απολύσεις 100 συναδέλφων. Παρά τις τότε διαβεβαιώσεις διοίκησης και  κυβέρνησης  ότι η δικαίωση από το ευρωπαϊκό δικαστήριο μετά τη μάχη  του ΣΥΡΙΖΑ  έβαλε τέλος στους εργολάβους, ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!      Γιατί άραγε κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα???

Γιατί ??? Διότι η διοίκηση αποφάσισε να ξανακάνει προκήρυξη συμβασιούχων για έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες ενώ οι ανάγκες είναι μόνιμες πάγιες και διαρκείς. Η πρόσληψη συμβασιούχων πρέπει να έχει δημοσιονομικό όφελος σε σχέση με την επιλογή των εργολάβων, διότι οι συμβασιούχοι είναι για έκτακτες και όχι μόνιμες ανάγκες!!!!! όφελος που αποδεικνύεται με οικονομοτεχνική μελέτη. Η διοίκηση του ΠΓΝΙ στην προκήρυξη που τρέχει δεν κατέθεσε κανονική μελέτη που να αποδεικνύει το όφελος αλλά αφηρημένες εκτιμήσεις για όφελος 500.000  !!! και δε φρόντισε η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής να έχει 5 υπογραφές αλλά μόνο 3, καθώς δυο από τα μέλη  ζητούσαν ορθώς και δικαίως να προβλεφθούν άλλοι 40 συμβασιούχοι για να καλυφθούνε οι πραγματικές ανάγκες ( με δεδομένο ότι η διοίκηση ισχυριζόταν ότι το δημοσιονομικό όφελος είναι 500.000 ευρώ χωρίς βέβαια να το αποδεικνύει) !!!. Το δώρο αυτό αξιοποίησε η εταιρία και επανεμφανίστηκε δριμύτερη με θράσος να διεκδικεί την επαναφορά του εργασιακού κάτεργου που είχε δημιουργήσει επί χρόνια στο ΠΓΝΙ.

Η διοίκηση ξαναξιφομαχεί τάχα ενάντια των σκοτεινών συμφερόντων των εργολάβων και ξαναεμφανίζεται ως υπερασπιστής των εργασιακών δικαιωμάτων, για να κρύψει τις ευθύνες της για την πρόκληση ασφαλιστικών μέτρων και τις νέες 100 απολύσεις, με την νέα προκήρυξη.

Η προηγούμενη κυβέρνηση φέρει βαριές ευθύνες διότι 1.δεν επανασύστησε οργανικές θέσεις ώστε να μπορούν να προσληφθούν μόνιμοι υπάλληλοι, λύση που θα απέκλειε κάθε διεκδίκηση από  εργολάβους.    2. Αρνήθηκε μαζί με  ΝΔ και ΚΙΝΑΛ το Φλεβάρη του 2019 την πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ εκ μέρους 140 σωματείων και ομοσπονδιών του Δημοσίου με τη στήριξη του ΠΑΜΕ, για αναθεώρηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Σε αγαστή συνεργασία με την ΠΟΕΔΗΝ που δεν έβγαλε τσιμουδιά και το σύλλογο εργαζομένων που ζητούσε νέα προκήρυξη συμβασιούχων με πρωτεργάτες τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας το πλαίσιο που της παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για μειωμένο κόστος στις υπηρεσίες των νοσοκομείων, στις 12/09/19 απέστειλε εγκύκλιο, με την οποία δίνει την δυνατότητα στις Διοικήσεις να επιλέγουν ή εργολάβους ή συμβάσεις για 1 έτος, γελοιοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδικαλιστές του, που είχαν μετατρέψει τις συμβάσεις καθαριότητας σε διαχωριστική γραμμή με την ΝΔ.

Συνάδελφοι συμβασιούχοι,

ζήσατε την κοροϊδία των υποσχέσεων για μονιμοποίηση, για αυξημένη μοριοδότηση και για οριστική εκδίωξη των εργολάβων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδικαλιστές του Ανεχθήκατε να δουλεύετε σε μεγαλύτερους χώρους (4ο κτίριο) από αυτούς  για τους οποίους προσληφθήκατε. Είδατε τους ίδιους τοποθετημένους παράνομα σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων επί εργολάβου, να συνεχίζουν και την τελευταία διετία. Βιώσατε την ανισότητα στην κατανομή σε χώρους και ωράρια, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Οι ίδιοι τα έχετε καταγγείλει. Έχετε αποκτήσει εμπειρία. Είχατε πάντα στο πλάι σας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Σας καλούμε να ξαναοργανώσουμε την διεκδίκηση σταθερής δουλειάς με δικαιώματα. Η επίθεση από την ΝΔ θα είναι σφοδρότερη και βιαιότερη.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ – ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments