Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών!

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων:Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών!

PAIDIKOS-STATHMOS-250x194Από:Γιώργος Γκόντζος–“Αντί η νέα χρονιά να βρει  τις λαϊκές  οικογένειες της πόλης μας με λυμένο το αυτονόητο δικαίωμα στην Προσχολική Αγωγή, ένα ακόμα βάσανο έρχεται να προστεθεί στα τόσα άλλα. Χιλιάδες παιδιά και φέτος αποκλείστηκαν από το ΕΣΠΑ, πολλά από τα οποία μάλιστα πληρούσαν τα κριτήρια για να γίνουν δεκτά αλλά δεν υπήρχαν τα χρήματα.” Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στην οποία επισημαίνονται και τα ακόλουθα:

“Πέρα από αυτά, πρόβλημα προκύπτει και για δεκάδες χιλιάδες άλλες οικογένειες που δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για το ΕΣΠΑ, έχουν αποκλειστεί δηλαδή από τη διαδικασία πριν καν ξεκινήσει.

Τέλος  τεράστιο πρόβλημα έχουν και όλοι εκείνοι  που θα πρέπει να αναζητήσουν, είτε μέσω των δημοτικών παιδικών σταθμών είτε με άλλο τρόπο, λύση για το πώς θα βγουν στο μεροκάματο και ταυτόχρονα πώς το παιδί τους θα καταφέρει να ενταχθεί στην Προσχολική Αγωγή. Να πάρει δηλαδή όλα εκείνα τα κρίσιμα για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς του στοιχεία σε μία πολύ ευαίσθητη ηλικία.

Λύση για τα παραπάνω δεν θέλει να δώσει ούτε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αλλά ούτε και ο Δήμος Ιωαννιτών με τα πανάκριβα τροφεία που επιβάλλει στις λαϊκές οικογένειες. Αντιμετωπίζουν την ανάγκη για προσχολική αγωγή σαν εμπόριο, με κριτήριο δηλαδή το κέρδος κι όχι την ανάπτυξη των παιδιών μας.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί τα νέα ζευγάρια να παλέψουν οργανωμένα, μέσα από τα συνδικάτα τους, για αποκλειστικά δημόσιους, ασφαλείς και σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση των τροφείων. Δημιουργία σύγχρονων κατάλληλων κτιρίων για τη στέγαση των παιδικών σταθμών ώστε να φιλοξενείται το σύνολο των παιδιών της πόλης αλλά και οι μελλοντικές ανάγκες. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.

ανάγκες. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.

 

Δείτε Επίσης

Εκπαίδευση Στελεχών Αντιμετώπισης Καταστροφών από τον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων

Παρά τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες, λόγω πανδημίας, το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του ΕΕΣ, ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of