Δευτέρα , 22 Ιανουάριος 2018
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Θ. Μπέγκας: «Λάθος κίνηση η μεταφορά των διαθέσιμων πόρων στην Τράπεζα της Ελλάδος»

Θ. Μπέγκας: «Λάθος κίνηση η μεταφορά των διαθέσιμων πόρων στην Τράπεζα της Ελλάδος»

1ΜΠΕΓΚΑΣ--864x400_cΑπό:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–«Η θέση μας για τη μεταφορά των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει αλλάξει και παραμένει ίδια με την απόφαση που πήραμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο το 2015», αυτό τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ξεκαθαρίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων είναι αντίθετη σε μονομερείς αποφάσεις.

«Ταυτιζόμαστε με τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων γιατί πέραν όλων των άλλων θεωρούμε πως είναι μια λάθος κίνηση, έστω κι αν υπάρχουν ορισμένες μνημονιακές δεσμεύσεις.

Είναι λάθος συνολικά σαν αίσθηση η κυβέρνηση να διακηρύσσει  ότι το οικονομικό περιβάλλον ισορροπεί και παράλληλα να προβαίνει σε κινήσεις που δημιουργούν προβληματισμούς στην κοινωνία. Ένας σημαντικός παράγοντας του οικονομικού κλίματος είναι η ψυχολογία», υπογράμμισε ο κ. Θ.Μπέγκας.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις κατηγορίες που έχουν ακουστεί περί ιδιοκτησιακής λογικής των χρημάτων εκ μέρους των Δήμων ο κ.Θ. Μπέγκας τόνισε:

«Τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 60% αλλά είναι αυτή που καταφέρνει να κρατά όρθια την κοινωνία. Δεν υπάρχει η λογική της ιδιοκτησίας των χρημάτων αλλά σε μια περίοδο που τα έργα ΕΣΠΑ δεν έχουν ακόμα αρχίσει να υλοποιούνται οι όποιες παρεμβάσεις και έργα των δήμων αναγκαστικά γίνονται με ίδιους πόρους. Οφείλουμε να σχεδιάζουμε με βάσεις τους πόρους μας για να προσφέρουμε στους πολίτες. Δε συμφωνώ ότι υπάρχει καμία ιδιοκτησιακή λογική».

Δείτε Επίσης

SYRIZA-300x250

Η ΝΕ Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «προβοκατόρικες πράξεις» και ζημιές στα γραφεία της από αγνώστους

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—Η ΝΕ Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις «προβοκατόρικες πράξεις» στα γραφεία ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

Αφήστε πρώτος το σχόλιό σας!

Notify of
avatar
wpDiscuz