Δευτέρα , 28 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / ΚΟΝΙΤΣΑ: Η Κύπρος κοντά μας  

ΚΟΝΙΤΣΑ: Η Κύπρος κοντά μας  

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Το προηγούμενο Σάββατο επισκέφθηκαν την Κόνιτσα έντεκα (11) τουριστικοί πράκτορες και δέκα (10) δημοσιογράφοι από την Κύπρο με την ευκαιρία της  αεροπορικής σύνδεσης Λάρνακας-Ιωαννίνων με την πτήση της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας TUS, που εγκαινιάστηκε πριν λίγο καιρό. Μαζί τους ήταν και η εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κα Σοφία Χαραλάμπους, ο Διευθυντής του ΕΟΤ στην Κύπρο κ. Θοδωρής Θαλασσινός και εκπρόσωπος της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας TUS κ. Σταύρος Κυπριανού. Η επίσκεψη οργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Κόνιτσας.

Στις 2:00 μ.μ. έγινε υποδοχή της κυπριακής ομάδας στην αίθουσα διαλέξεων του Δημαρχείου Κόνιτσας, όπου μετά τον χαιρετισμό του δημάρχου κ. Ανδρέα Παπασπύρου,  πραγματοποιήθηκε από τον κ. Γιώργο Τάσσο μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κόνιτσας, εκτενής παρουσίαση των τουριστικών προϊόντων της περιοχής και όλος ο μελλοντικός σχεδιασμός για την περαιτέρω οργάνωσή τους σε επαγγελματικό επίπεδο. Τονίσθηκε η συνεργασία του Δήμου μας με την Περιφέρεια Ηπείρου και παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά το καινούριο brand name του Δήμου,  «Κόνιτσα – ο τόπος των πέτρινων γεφυριών»  “Konitsa – Land of stone bridges” .

Στη συνάντηση κλήθηκαν όλοι οι επαγγελματίες της Κόνιτσας, που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Στη συνέχεια οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην Κόνιτσα σε αντιπροσωπευτικά σημεία , όπως  στο πέτρινο γεφύρι , στο Λόφο του Προφήτη Ηλία και στην οικία του Αγίου Παϊσίου. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία, πριν αποχωρήσουν, να γευθούν την τοπική  γαστρονομία και τοπικά προϊόντα.

Η συγκεκριμένη επαφή με την κυπριακή ομάδα αποσκοπεί σε περαιτέρω συνεργασία με την Κύπρο και σε αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Κόνιτσα, που αποτελεί ελκυστικό προορισμό για όλες τις εποχές.

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ο τερματοφύλακας Γ.Αλευράς ,θυμάται εικόνες από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γιάννενα και άλλες ιστορίες….

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Εγώ  ξεκίνησα να πηγαίνω γήπεδο  το 1953….Ήμουν 7 χρόνων και μια μέρα ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments